Tackle tests

Tackle Test: Phanto Glide van Iron Claw

Hierbij een tackle test verslag van Nick Landman over zijn bevindingen tijdens het voorjaar. Wellicht wat gedateerd, maar desalniettemin een erg interessante review van een 'Manta-jerkbait-wannabee'....


Tekst & foto’s: Nick Landman

Informatie
Merknaam: Iron Claw
Productnaam: Phanto Glide
Type product: Jerkbait (glider)
Lengte: 13 cm
Gewicht: 78 gram
Diepte:  0,4 tot 1.5 m
Kleur: Yellow Tiger
Winkeladviesprijs: € 14,95
Materiaal waarop dit getest is: Shimano Yasei Jerkbait hengel i.c.m. een Abu Garcia 5601 JB reelEerste indruk Het merk Iron Claw is mij wel bekend maar ik heb hier in de praktijk nog geen ervaring mee. De verpakking ziet er vrij degelijk uit en is voorzien van de nodige informatie, in het Duits welteverstaan. De glider is van een gemiddeld formaat en is gemaakt van ABS kunststof. Deze is voorzien van een paar scherpe, zwart gecoate dreggen en heeft een doorzichtige kleur waardoor de ratels binnenin goed te zien zijn. Nog een paar in het oog springende details zijn de extra splitring die voor op de neus is bevestigd en de stabilisatie vin op de achterkant van de glider. 

Praktijk test Door de goede eerste indruk van de Phanto Glide, ben ik vol vertrouwen op pad gegaan. Voor de test heb ik een mooie zonnige winterdag uitgekozen en ben ik een voor mij bekend slotenstelsel ingedoken. De eerste worpen die ik maak met de Glide voelen goed aan. Wat mij meteen opvalt is dat de glider zeer stabiel door het water heen manoeuvreert. Je kunt deze op de gewenste diepte af laten zinken en het heeft een mooie zeer wijd uitslaande actie. Ook kun je zelf goed bepalen in welk tempo je deze binnen vist. Door de lage temperatuur van het water koos ik er voor om dit lekker langzaam te doen. Zo wist ik in de ochtend 2 leuke snoeken te vangen. De aanbeten kwamen op het moment wanneer ik de glider rustig liet afzinken naar de bodem toe. Dit is over het algemeen altijd wel een goede tactiek om de snoek wat extra te uit te lokken. Na deze 2 vangsten viel het even stil en besloot ik om even een pauze in te lassen. Wanneer ik in de middag verder ga met vissen doet de zon goed haar best. Zodoende besloten om een wat ondieper stukje water te pakken. Het water is hier wel erg troebel maar dat weerhoudt de snoeken er niet van om toe te happen. Ook in de middag weer lekker wat actie gehad en wist ik 2 leuke snoeken te vangen. Zo kwamen er totaal 4 snoeken op de kant en met nog een aantal aanbeten erbij is het toch wel een geslaagde dag geweest.Duurzaamheid De dreggen en splitringen zijn van goede kwaliteit. Na meerdere vangsten zijn deze mooi intact gebleven en niet gaan roesten. De van de Glide is gemaakt van ABS kunststof wat betekent dat deze vrijwel onverwoestbaar is. Deze is tijdens het vissen wel flink toegetakeld waardoor er wat krassen van snoektanden op te zien zijn, maar die zijn toch niet onvermijdelijk. Ook is op de actie weinig aan te merken, door de extra stabilisatie vin gaat deze heel mooi van links naar rechts door het water heen.Verkrijgbaarheid  De verkrijgbaarheid van dit stukje kunstaas is niet denderend te noemen. In de plaatselijke hengelsportzaak heb ik hem niet kunnen vinden en op internet is er 1 Nederlandse website die de Phanto Glide aanbiedt. Deze is in 3 verschillende kleuren verkrijgbaar, terwijl er in totaal 6 kleuren van zijn. Wel jammer is dat er geen foto’s bij getoond worden, alleen een afkorting van de kleur. Je zult dus op internet moeten uitzoeken welke kleur bij welke afkorting hoort en er dan eentje kunnen bestellen. Voor de rest zijn het enkele buitenlandse websites waar ik niet veel wijzer van word.

Eindoordeel Hoewel ik voor deze test nog geen ervaring had met het merk Iron Claw is mij dit toch wel prima bevallen. Na een goede eerste indruk van het uiterlijk van de Phanto Glide waren de verwachtingen best hoog en deze hebben mij uiteindelijk niet teleurgesteld. De prestaties spreken voor zich, ik heb er goed mee gevangen en kwalitatief is het een zeer sterk kunstaasje. Ik heb de glide getest op water tot 1,5 meter diep en hier zal deze ook het best tot zijn recht komen. Op internet is deze te koop voor € 14,95, een prima prijs/kwaliteit verhouding als je het mij vraagt.

Om de bijhorende reacties te bekijken heb je een account nodig.

Registreer of log in als je reeds een account hebt.

Leden

21552

Foto's

92113

likes

271