Evenementen

Belly Boat Wedstrijd Friesland

Op zondag 14 juni 2015 vond de Belly Boat Wedstrijd Friesland plaats. Deze eerste editie werd in de Boorne en Kromme Grou te Jirnsum vervist.

Tekst en foto’s Siu de MoorDe 22 enthousiaste deelnemers, uit het gehele land, gingen 10.30 uur te water en de Giesbeker Henk Hoegen, wist vrijwel direct een snoek van rond 65 cm op groot kunstaas te vangen, echter had de vis geen zin om officieel gemeten te worden en sprong vlak voor de meetboot weer het water in.STIL Daarna viel het angstvallig stil, waardoor de uiteindelijke winnaar besloot om op baarsjes te gaan vissen, wat aardig lukte. Yosri Abed uit Spijkenisse wist 2 snoeken aan een klein voorntje, aangeboden onder een dobber, te vangen waarmee hij tijdelijk de koploper was. Ulbe Postma uit Koudum zette nog een eindsprint in en wist uiteindelijk de wedstrijd te winnen met 254 cm aan baars.GEHEIME PLUG Marcel van Oudheusden zette zijn geheime plug in om toch van de nul af te komen; een snoekje van 48,1 cm was gewillig en daarmee pakte de Vlaardinger een gedeelde 4e plaats samen met de RdK-Baits prostaffer Rico Stougie. Rik Sieben uit Haarlem wist een grote snoekbaars met een voorntje aan de Magic Bait Float te vangen, maar deze dame nam letterlijk een salto uit Rik zijn handen en zwom daarna weer weg zonder gemeten te zijn.

BEST OF FIVE De beste vijf kregen leuke prijzen, aangeboden door de sponsors en de 12-jarige Fries, Tjibbe Bonnema ontving de aanmoedigingsprijs aangeboden door Hengelsport De Fuik te Leeuwarden.De organisatie wil graag alle deelnemers, sponsors en vrijwilligers bedanken voor deze geweldige dag.

Uitslag:
1. Ulbe Postma: 254 cm
2. Yosri Abed: 160 cm
3. Otto Vos: 60 cm
4. Marcel van Oudheusden : 48 cm
Rico Stougie: 48 cm
6. Mischa van den Boom: 43 cm
7. Gerrit Feenstra: 27 cm
8. Tjibbe Bonnema (12 jr): 12 cm
De overige deelnemers wisten geen vis ter meting aan te bieden.De tweede editie van BBWF zal op 29 mei 2016 gehouden worden op een nader te bepalen Fries water. Updates op Belly Boat Wedstrijd Friesland Facebook en straks ook op www.siudem.nl (onder constructie). Voor de bikkels zal er nog een wintereditie gehouden worden, genaamd BeFriesland, begin november dit jaar.

 

Om de bijhorende reacties te bekijken heb je een account nodig.

Registreer of log in als je reeds een account hebt.

Leden

21190

Foto's

92088

likes

242