Tackle tests

Fox Rage Micro Fry


Fox rage, een bekend merk onder ons roofvissers. Een zeer goed en betrouwbaar merk in kwaliteit en uitvoering. De Micro Fry en de Mini Fry zijn allebei het zelfde qua uitvoering, maar de Micro Fry is net wat kleiner dan de mini fry. Echt een shadje dus om de paaltjes en bootjes mee af te pielen!

Tekst en foto's Johannes Elzinga

Merknaam: Fox Rage
Productnaam: Micro Fry
Type product: Shad
Lengte: 1,5 inch (4 centimeter)
Adviesprijs: € 5,99
Getest in combinatie met: Mikado UL-Spin 210, Iron Claw X-Cel 1000 met G-Power Gamakatsu 0,06.
EERSTE INDRUK Toen ik het pakketje uitpakte viel mijn oog gelijk op de grote schoepstaart van deze shad. In verhouding was deze schoepstaart veel groter dan het lijfje, 'hier moet dus genoeg actie in zitten',  dacht ik! Echter kreeg ik dit pakketje 1 week voor de gesloten tijd. Ik heb er toen snel even een paar uur mee gevist en daarna moest ik 2 maanden wachten..

PRAKTIJKTEST Zoals ik als zei kreeg ik het pakketje 1 week voor de gesloten tijd binnen, waar ik wel van baalde, omdat ze er goed uitzagen voor het pielen bij bootjes. De pret mocht het niet drukken, ik had immers nog wel een paar uurtjes de tijd. Een paar dagen later was ik vroeg vrij van school en heb ik snel mijn hengel gepakt.

De eerste worp was het al meteen raak op de Micro Fry; een klein baarsje! Ik had ook niet anders verwacht . 3 tikken verder na het baarsje was het weer raak. De hengel stond krom en de slip ging af! Hopen op een dikke baars dus! Na een minuut of 2 kwam er een snoekje naar boven. Dit was nog wel even zweten tussen de bootjes met fluorocarbon… Na een kleine 5 minuten kon ik hem pakken. Gauw een foto en weer terug. Met de baarsjes ging het nog wel even door. Het shadje beviel me al gelijk goed! Deze shad deed precies wat ik had verwacht, een kleine flankende actie met de grote schoepstaart.
Na de gesloten tijd ging het nog wel even door met het pielen bij brugjes en bootjes op baars, echter maatse baarzen kwamen er niet.Persoonlijk kies ik liever voor jigheads. Dit omdat je vaker kans hebt om groot vis te vangen. Maar van de dropshot montage ben ik ook niet vies , vooral niet om mee te pielen! Dit heb ik natuurlijk ook geprobeerd, maar ik schakelde al snel op een jig over, omdat ik daar meer vis op ving. Door de grote schoepstaart en de flank achtige beweging van de Micro Fry voel je hem op je top trillen. Dit geeft mij een goed gevoel, want dan weet ik dat de shad zijn “werk” goed doet. Ik heb hier voor jigheads gekozen van Reins (0,9 gram) en Fox micro jigheads (1 gram). In principe kun je elke jighead gebruiken tussen de 0,5 en 2 gram, met een kleine haak natuurlijk.

DUURZAAMHEID De Micro Fry heeft veel kwaliteit. Het bestaat uit vrij stevig materiaal en is niet heel snel kapot te krijgen met jigheads en vooral niet met de dropshot montage. Ook toen ik het kleine snoekje had gevangen was er weinig te zien aan de shad qua scheurtjes. Prima kwaliteit die Fry’s!

VERKRIJGBAARHEID De Micro Fry is in de volgende kleuren beschikbaar: Black and white, lemon tiger, gold shiner, hot olive, stickleback, gold glitter en salt and pepper. Deze kleuren bieden veel mogelijk heden op zowel helder als troebel water. Ik had de kleuren stickleback, goldshiner en salt and pepper. Deze Micro Fry’s zijn per 10 stuks verpakt. Ze kosten slechts € 5.99, een prima prijs voor deze uitstekende shadjes, al zeg ik het zelf. Je kan het bijna wel in elke hengelsportzaak krijgen, maar ze zijn natuurlijk ook online te bestellen. Van de Micro Fry’s heb je ook een grotere versie: de Mini Fry. Deze zijn  7 cm lang. Hier van is al een Tackle Test geschreven door Bernd van Broekhoven.

EINDOORDEEL Een shad die je zeker goed kuntgebruiken voor streetfishing. Ook al ben ik zelf niet zo fan van schoepstaarten op een dropshot montage kan dit soms toch wel een killer zijn. Op de micro jig is hij prima te bevissen, scheurt niet snel uit en heeft toch een vrij stevige . Lekker veel actie in de schoepstaart als je korte tikken geeft. De kleur stickleback heeft wel een plekje in mijn tacklebox gekregen.SAMENVATTING Een prima shadje van kwaliteit, en hij doet wat hij moet doen. Perfect voor een klein loodkopje, maar onderschat dropshot ook niet. Van vrij stevig materiaal gemaakt en scheurt niet snel uit. In veel bijzondere kleuren en 2 verschillende maten. Top shad!

Om de bijhorende reacties te bekijken heb je een account nodig.

Registreer of log in als je reeds een account hebt.

Leden

21190

Foto's

92088

likes

242