Buitenland

Pike Trail Noorwegen: Grote snoek op het spoor

Gisterenavond wisten we het al… Vandaag zou een lange dag gaan worden. De weersvoorspelling voor vandaag: bar en boos! Waar het kwik gisteren nog waarden van rond de 15 graden bereikte, in combinatie met een heerlijk warm zonnetje. Kelderde de temperatuur vandaag tot onder de 7 graden! Één ding was ons van te voren al duidelijk; dat kan nooit veel goeds met de snoekactiviteit doen.


NOORDEN Om die reden besluiten we om eens niet al te vroeg op te staan. De voorspelde regen valt met bakken tegelijk uit de lucht en dat moet tot ongeveer 4 uur vanmiddag zo doorgaan… Rond een uur of 9 stappen we aan boord, we zetten koers richting het noorden van het water. Hier liggen enkele stekken die Arnout nog kent van zijn vorige trip naar Krøderen. Lang, erg lang vissen we zonder enig teken van leven. Halverwege de middag onderschept een gespierd, maar niet al te lang snoekje Stef zijn Westin Teez shad. Eindelijk!

REALITEIT De middag regent gestaag op ons neer, worpje links, worpje rechts, maar nergens actieve snoek te bekennen. Rond de klok van 5 geeft Stef aan het wel welletjes te vinden, niet heel gek ook. De godganse dag vissen voor één echte aanbeet en wat vage tikjes is immers niet heel goed te noemen. Uit de gein antwoordt Arnout ik doe nog één worp, maar let op! Ik gooi hem recht in de bek van een snoek. Met een soepele zwier zwaait Arnout zijn Tournament Kikker een eindje richting de horizon. Wanneer de kikker in het water landt, laat hij de softbait aan een strakke lijn zakken. Voordat de kikker de bodem heeft bereikt slaat Arnout al aan! Even gelooft Stef zijn ogen niet, dit is toch te mooi om waar te zijn? De beuken op Arnouts hengeltop zetten Stef met beide benen weer in de realiteit. Het is echt!NEKVEL In het glasheldere water zien we de vis stevig kopschuddend omhoog komen, de discussie begint. Wel of geen meter? Arnout is van mening dat deze vis de meter toch zeker wel gaat redden, Stef denkt echter dat het een goede 90’er is. Tijdens de dril zien we dat beide haken van de kikker in de bek van de vis zitten, geen reden voor paniek dus. De eerste poging om de vis te landen mislukt, al kopschuddend gaat de vis er weer vandoor. Hiermee slingert de snoek een haak zo uit haar smoel, de andere zit nog maar aan een dun velletje. Snel handelen dus! Arnout grijpt met zijn ene hand de dame in haar nekvel terwijl hij met de ander op zoek gaat naar meer houvast bij de kieuwen. En dat lukt gelukkig! Na meting blijkt dit een echte net-niet te zijn. Met 99 cm is dit nu de grootste vis van onze trip. Voor morgen hebben we onszelf als doel gesteld dat er een metervis aan boord moet komen. Dat lijkt ons niet onmogelijk, tot morgen!Om de bijhorende reacties te bekijken heb je een account nodig.

Registreer of log in als je reeds een account hebt.

Leden

21897

Foto's

92105

likes

290