Buitenland

Pike Trail Noorwegen: De zoektocht gaat verder

Volgens verschillende weersites zou vandaag de allermooiste dag van onze trip moeten zijn. Helaas ligt het slagen van een visdag niet enkel en alleen aan het weer, die verdomde vissen moeten natuurlijk ook meewerken!

 
TANDJES Vroeg in de ochtend tuffen we rustig de haven uit, allereerst willen we slepen met kunstaas op wat plekken in Tyrifjorden. Aan onze spelden gaan een Shad Clone en een grote Mike the Pike, deze trol actie verloopt in het geheel zonder succes. Altans, dat denken we. Wanneer Arnout zijn Mike the Pike uit het water lift blijkt dat hij wel degelijk te grazen is genomen! Een snoek heeft zijn tandafdrukken net achter de kop van Mike achtergelaten, maar de aanbeet zelf hebben wij nooit gezien.VISSIGNALEN Trollen blijkt niet heel succesvol te zijn, dus dan gaan we werpen. Verschillende taluds worden aangedaan. Van flauwe hellingen tot aan regelrechte afgronden alles wordt nauwgezet uitgekamd. Zo nu en dan zien we zelfs wat vissignalen op de dieptemeter, maar helaas wel stijf tegen de bodem aan. Een teken aan de wand dat de vis niet heel actief is. Heel af en toe zet een snoek de aanval in, sommige van deze aanbeten worden verzilverd. Uit alles blijkt dat de snoek niet heel gulzig is momenteel.

TAAI In de middag zoeken we Morten en Geir op. Zij zijn ook al de hele dag aan het vissen. Zij bevissen het noorden van Tyrifjorden en gezien zij dit water als hun broekzak kennen, is het niet geheel onverstandig om even met ze te babbelen. Het blijkt gewoon een enorm taaie dag te zijn. Ook zij vangen met pijn en moeite slechts een handvol kleine snoekjes. Vlak in de buurt van de plaats waar we met Morten en Geir spraken stroomt een rivier Tyrifjorden in. Wellicht dwingt de stroming van dit riviertje de vis tot een wat actievere houding? Met die gedachte planeren we het riviertje op. De diepe kanten worden afgegooid met shads en jerkbaits. Stef krijgt al snel een vis achter zijn jerkbait aan. Hij volgt tot aan de boot, maar loopt niet over van agressie. Vlak voor de boot proeft de snoek zijn jerkbait voorzichtig.

ZONNEBRIL Beide in elk geval van die hatelijke 0 af, dat is een opluchting! Bovendien is de missie al geslaagd; vang een grotere vis dan die van gisteren. Bovenstaande foto betekende trouwens de laatste seconde van Stef zijn zonnebril. Wanneer hij voorover bukt om de vis terug het water in te laten glijden, ploept hij zo van zijn hoofd af. Enkele meters kunnen we de bril het diepe in zien zakken, maar hem te pakken krijgen is schier onmogelijk. Helaas! Enigszins balend vanwege de verloren zonnebril varen we een baaitje in om op ons gemak te lunchen. In de baai blijkt een visnet te liggen die tot overmaat van ramp in de schroef terecht komt. Gelukkig krijgt Arnout de boel snel ontwart en weet daarbij zelfs een 60+ brasem te redden.MORGEN De weersvoorspelling voor morgen is op zijn zachtst gezegd ruk! De hemelsluizen zullen al hun geweld op ons loslaten, maar wij zullen het weer trotseren en hopelijk doet dit weer veel goeds met de snoeken. Het plan is om morgen op het wat meer beschut gelegen Steinsfjorden te gaan vissen. In verband met de voorspelde wind is het niet te doen om op Tyrifjorden te blijven.

 

Om de bijhorende reacties te bekijken heb je een account nodig.

Registreer of log in als je reeds een account hebt.

Leden

21190

Foto's

92088

likes

242