Buitenland

Live blog: Zweden avontuur – Dag 3 & 4

Voor zondag waren de plannen om een ander meer te pakken dan het grote Vänern. Dit vanwege de windkracht 5 die voorspeld was, het kleinere water Ånimmen stond op de planning. Om 7 uur ’s ochtends ging de wekker weer, en na een goede bak koffie en ontbijt gingen we weer op pad.

Tekst & foto's Hugo Hegeman

WINDERIG Traileren ging weer snel en na een stukje varen door een flinke partij golven waren we op de eerste stek beland. Jerken ging hier minder goed, dus werd het even met een flinke Gunki shad smijten voor mij. Binnen rap tempo ving ik de eerste 3 vissen, waarna het een tijd stil bleef.DE EERSTE Uiteindelijk vonden we een baai waar het water tot wel 4 graden warmer was dan in het midden van de plas. Het plan was dus ook om dit goed uit te vissen, en bij een talud met rietkraag van 3 naar 0.5 meter was het dan ook Lodewijk die zijn hengel krom sloeg. Direct een behoorlijke kolk en de vis stoof er flink vandoor. Serieuze bak dus! Na een geweldige dril kon ik de vis voor hem landen en de eerste metervis van de vakantie was een feit!

Uiteindelijk hebben we de hele dag baaitjes gehopt en her en der vingen we wat vissen. Uiteindelijk sloten we de dag af met 16 vissen, geen slecht resultaat dus.DAG 4 De volgende dag ging de wekker ook weer op tijd om 7.15 uur. Vandaag stond Vänern weer op de planning. Na een behoorlijk onstuimig ritje kwamen we aan in de eerste baai. Geen enkele actie te bekennen. Dus door naar de volgende baai. Een uurtje of 2 verder kwam er uiteindelijk een snoekje achter mijn Bössel aan, gewoon even kijken maar niet toehappen. Een 10-tal meter verder wist Lodewijk na een misser uiteindelijk wel een betere vis aan de haak te slaan. Een prachtige 92-er mocht even op de foto.Half 2 wist ik de eerste aanbeet te forceren, en dit was direct een hele beste. Na een korte maar pittige dril mocht ik ook kortstondig met een prachtige 101 cm op de foto.AVOND UURTJES De uren erop werd er af en toe nog een visje gevangen, maar tegen de avond ging het weer los zoals verwacht. Vandaar dat ik ook een GoPro op mijn hoofd gezet had, om eens wat moois te filmen. Na 5 minuten werpen ving Lodewijk direct een mooie vis, en een kwartiertje later kreeg ik een prachtige aanbeet op film. Een bizar sterke vis, en tevens de 2e metervis van de dag kwam even boven. Genieten dit!ACTIE Om een lang verhaal kort te maken, de laatste paar uurtjes van de dag ging het nog even goed los en zo kwamen er totaal 15 vissen boven water. Geen bizar aantal, maar de formaten maakten echt heel veel goed. Alle vis werd ook op shads en jerkbaits gevangen, werpend op de ondieptes. Soms kwamen ze de aasjes echt halen voor de boot. Geweldig dus!Lees hier over de voorbereidingen van deze trip!

Lees hier hoe het op dag 1 & 2 ging!

Om de bijhorende reacties te bekijken heb je een account nodig.

Registreer of log in als je reeds een account hebt.

Leden

21190

Foto's

92088

likes

242