Tackle tests

Nieuwe Tackle Tester: Nick Landman

Wederom hebben we iemand aan ons Tackle Test team kunnen toevoegen, mogen we je onze gloednieuwe aanwinst voorstellen? Nick Landman!

Naam: Nick Landman
Geboortejaar: 1987
Favoriete visserij Nederland: Werpend op snoek & verticalen vanuit de bellyboot
Favoriete visserij buitenland: Als het maar met roofvissen te maken heeft
Favoriete water: Smalle beekjes & het Twentekanaal
Woonachtig in provincie: Overijssel, regio TwenteVERLEDEN In het verleden begon het vissen voor mij met een vaste stok en een dobbertje. Op de fiets richting het water met een bakje maden of paar sneetjes brood in de tas, meer had je niet nodig. Een leuke simpele manier van vissen en er werd altijd wel wat gevangen. Voornamelijk veel voorntjes en kleine baarsjes. Het roofvissen kwam een aantal jaren later pas op gang, nadat ik wat jongens een grote snoek had zien vangen aan de waterkant was ik helemaal om, dat wou ik ook! Ik kreeg daarom van mijn ouders een werphengel met een paar blinkertjes cadeau. Het was meer vissen dan vangen, maar dat drukte de pret niet. Ik wist dat ze er zaten en dat heeft mij altijd gestimuleerd om door te gaan.HEDEN Ik ben een actieve visser die niet van stilzitten houdt. Lekker bezig zijn en struinen langs smalle beekjes dat is wat ik graag doe. Tot de dag van vandaag vis ik nog altijd het liefst op snoek. De agressie en meedogenloosheid van die beesten, ik houd er van. Maar dat betekent niet dat ik alléén maar op snoek vis. Er zijn 2 periodes in het jaar dat ik het snoeken sowieso laat voor wat het is. Dat is in de gesloten tijd en wanneer het buiten echt te warm is. De gesloten tijd benut ik met het vissen op graskarper. Aan een smalle wetering gewapend met een spinhengel, schepnet en een zak brood op zoek naar een teken van leven. Ook een zeer spannende visserij die je hart tot recordsnelheid laat kloppen wanneer zo’n vis je broodkorst in het vizier heeft. Het afgelopen jaar heb ik ook het vissen op roofblei ontdekt, dit is ook goed te doen met wat hogere temperaturen. Weer een heel ander soort visserij. Maar wel één waar ik absoluut mee verder wil, wat een spektakel!

BELLYBOOT Na jaren vanaf de kant te hebben gevist, wilde ik mijn visserij graag wat uitbreiden. Vandaar dat ik een aantal jaar terug besloot om een bellyboot aan te schaffen. Ik had er goede verhalen over gehoord en het zag er ook wel cool uit om met een waadpak en grote flippers aan op het water rond te dobberen. Zo heb je ineens veel meer mogelijkheden en nieuwe stekken tot je beschikking. Door de bellyboot ben ik ook begonnen met andere vistechnieken, o.a. het verticalen op snoekbaars, wat ik ook heel graag doe. De beleving wanneer je een vis vangt is op deze manier vele malen groter omdat je zowat boven op de vis zit. Dit is voor mij toch wel de meest ontspannende manier van vissen. Je bent als het ware helemaal ondergedompeld in de natuur, weg van de drukke buitenwereld. Puur genieten!


TOEKOMST Een tijdje terug ben ik met vlag en wimpel geslaagd voor mijn vaarbewijs examen. Dit heb ik gedaan omdat ik in de toekomst graag een boot wil aanschaffen. Zo kan ik mijn visserij nog meer uitbreiden om o.a. de roofblei wat intensiever te gaan belagen. Maar dit wil ik pas doen wanneer ik met mijn vriendin samen woon en hier de tijd en ruimte voor heb. Ik heb nog zoveel op mijn verlanglijstje staan, waaronder een visvakantie naar het buitenland. Mijn voorkeur gaat uit naar Denemarken of Zweden om daar te gaan snoeken. En het lijkt mij heel erg gaaf om eens naar Spanje of Frankrijk te gaan om daar op black bass te vissen. Verder is het vliegvissen ook nog iets wat ik onder de knie wil krijgen. Dat moet toch wel een vak apart zijn. En wie weet ooit nog eens een baan in de hengelsport. Kortom er zijn nog heel veel dingen die ik wil gaan doen en waar ik over droom. Tot slot hoop ik jullie met mijn Tackle Tests van de nodige informatie te voorzien over de nieuwe producten die komen gaan.
 

Om de bijhorende reacties te bekijken heb je een account nodig.

Registreer of log in als je reeds een account hebt.

Leden

21190

Foto's

92088

likes

242