Tackle tests

Tackle Test: Westin Hypo Teez

De Westin Hypo Teez, een shad met de vorm van een spiering zoals Westin beweert met onderstaande quote: "The characteristic smelling smelt is one of the main food sources for many predators. We have created a perfect imitation of the small prey to use for big perch, zander and pike. Hypo Teez is 5 inch and comes in 12 attractive hand painted colors. Watch out for this amazing lure next season!" Of het enthousiasme van Westin gegrond is probeer ik te achterhalen in onderstaand review....

Tekst & foto’s: Robert NoorlandMerknaam: Westin
Productnaam: Hypo Teez
Type product: Softbait
Lengte: 12,7 cm
Kleur: Smelt, Confused Tomato & Ruffe
Winkeladviesprijs: € 9,99
Materiaal waarop dit getest is: Westin W8 & Daiwa Viento

EERSTE INDRUK  Toen ik deze shads uitpakte, vielen de details op aan deze shad. Voor de Nederlandse en Belgische markt vind ik het een vernieuwend aasje met al die vinnetjes erop. Echter, verder kijkend, zijn er meerdere merken die zogenaamd de spiering nabootsen zoals bijvoorbeeld het Duitse Quantum met de Smelt shad. Al gok ik dat de actie wel anders is. Wanneer ik beide shads met elkaar vergelijk, valt op dat de staartwortel verschillend is. Ik was vooral onder de indruk van de nieuwe kleuren waarin ik deze shad mocht testen. Vooral de kleur 'Smelt' vond ik erg vet om te zien. Daarom begon ik vol vertrouwen aan de praktijktest.PRAKTIJKTEST De Westin Hypo Teez had ik voorzien van verschillende gewichten loodkoppen, te weten: 17, 21 en 25 gram. Zo kon er in elke situatie gevist worden op de stromende rivieren in het midden van het land. Tijdens verschillende sessies heeft de Hypo Teez tijd gekregen om te huppelen over de bodem, maar de vis gaf de voorkeur aan shads met minder actie zoals een slug of vorkstaart. Dat mijn vertrouwen de eerste sessies niet bevestigd werd, lag vooral aan het aasgedrag van de baars / snoekbaars. Enkele sessies later toen de voorkeur sterk bij de schoepstaartjes lag, wist ik verschillende mooie vissen te vangen.Tijdens één van mijn snoekbaarssessies was er ook een dapper snoekje dat in de volle stroming van de rivier wel iets zag in de Hypo Teez terwijl ik toch echt dacht een mooie snoekbaars gehaakt te hebben. Na enkele vangsten is het vertrouwen dan toch terecht gebleken. Ook met de Hypo Teez valt prima roofvis te vangen.DUURZAAMHEID Net als andere shads van het merk Westin is de kwaliteit van deze shads prima. Dit neemt niet weg dat de Hypo Teez erg soepel is en bij de minste weerstand al een mooie actie heeft. Grootste nadeel zijn toch wel de plakogen! Na het prepareren van drie shads was ik blij dat er nog 2 van de 6 ogen opzaten. Niet veel later waren ook de laatste 2 plakogen spoorloos. Zelf heb ik geen zin om te knoeien met secondelijm om de ogen vast te houden, dus heb ik verder gevist met shads zonder plakogen.

VERKRIJGBAARHEID De producten van Westin zijn in heel Nederland en België te verkrijgen. Laatst zag ik in een persbericht dat de Hypo Teez verkocht wordt bij Fauna Hengelsport. Ik ga ervan uit dat er snel meer winkeliers zijn die de Hypo Teez ook in het pakket opnemen, maar tot op het moment van dit schrijven ben ik die nog niet tegengekomen.EINDOORDEEL De Hypo Teez is een mooi ontworpen shad, geschikt voor zowel het verticaalvissen als het werpend vissen. Ondanks dat de shads erg soepel zijn is de kwaliteit van het rubber goed. Dat kan helaas niet gezegd worden van de plakogen die erop zitten.

De Hypo Teez doet waar die voor gemaakt is... Vis vangen! Persoonlijk vind ik de shad het meest geschikt voor vriend snoekbaars. Het bijzondere aan de Hypo Teez is toch wel de verleidelijke staartactie. Bij de minste beweging is deze actie aanwezig. Ook het design met de verschillende vinnetjes kan van meerwaarde zijn voor vissers die met ander aas willen vissen dan het gros van de vissers.

De prijs vind ik toch wel een nadeel voor de Hypo Teez. Met € 9,99 voor 5 shads betaal je per shad dus € 2,- Met dit bedrag zit de Hypo Teez toch wel aan de bovenkant van de markt wat wellicht niet elke visser kwijt wil zijn voor een stukje rubber. Voor de vissers die graag eens wat proberen is dit zeker een aanrader.


Voor de actie van dit kunstaasje verwijs ik je graag naar het officiële Westin filmpje hierboven.

Om de bijhorende reacties te bekijken heb je een account nodig.

Registreer of log in als je reeds een account hebt.

Leden

21190

Foto's

92088

likes

242