FF zeuren met Bertus

FF zeuren met Bertus

Zoals bij alles loopt het ook voor de hengelsport niet altijd even lekker en hebben we altijd genoeg te klagen. Daar zijn we immers Nederlanders voor. Bertus Rozemeijer is goed bekend met alle lagen binnen de hengelsport en aanverwante instanties, partijen en groeperingen. Hij geeft graag zijn mening en neemt het voortouw in interessante discussies die op het Roofvisforum doorgang kunnen vinden.
In de hengelsport zal altijd geklaagd worden. Vaak niet ten rechte, maar de laatste paar jaar mag er, met recht geklaagd worden. Het schone water is zo schoon dat er nauwelijks nog vis in zit. En waar nog vis is, mag het beroep ongestoord zijn slag slaan. Hoe dat kan, is simpel. Het beroep ligt structureel met elkaar overhoop, maar wel hebben ze gezamenlijk een oersterke lobby. Die lobby krijgt politiek gezien alles voor elkaar en de ambtenaren die de belangen van het beroep behartigen zijn volslagen blind voor de gevolgen die hieruit voortvloeien. Neem de beneden rivieren. Achttien beroepsvissers die samen actief zijn in een regio die maar een fractie is van die van het IJsselmeer. Per hectare is hierdoor meer druk dan op het totaal geplunderde IJsselmeer en we laten het gewoon gebeuren. Kunnen we daar nou niks aan doen? Natuurlijk wel, maar we hebben geen lobby. Sportvisserij Nederland kijkt al vier jaar de andere kant uit. Motto: als je alle grote vis eraf haalt, krijg je erg veel kleine vis en kun je veel vis vangen. Vervelend en nog waar ook. We kunnen die naam dus maar beter veranderen in Sprotvisserij Nederland.

 
 

Maar wie dan wel? Wat denk je van de handel? Alle grote en kleintjes bij elkaar die met een eigen bijdrage nu eens niet in de reguliere bladen adverteren maar gezamenlijk, paginagroot, en misschien meermalig in bladen als Telegraaf, Algemeen dagblad, Volkskrant hun ongenoegen uiten. Erop  wijzen wat er, door het beroep, en gesteund door de ambtenaren in en met ons water gebeurd! De handel, het is hun handel, zou duidelijk moeten en kunnen maken welke kansen er op economisch vlak gemist worden en welke financiële en ecologische schade het beroep direct aanricht. Het is echt niet moeilijk om dit aan te tonen.

Het wijzen met een beschuldigende vinger is niet makkelijk. Sportvisserij Nederland, Sportvisserij Zuid-West Nederland (federatie), het Ministerie van Economische Zaken, het beroep? Nou ja, die laatste sowieso, maar bovenal is de communicatie naar buiten toe beroerd te noemen. Hetgeen bij mij de nekharen overeind deed staan was het persbericht in mei van Sportvisserij Nederland dat er een gedegen onderzoek zou plaatsvinden?!?!? Joh, wat spannend! Wat valt er te onderzoeken wat zo helder als glas is?

Om de bijhorende reacties te bekijken heb je een account nodig.

Registreer of log in als je reeds een account hebt.

Leden

21190

Foto's

92088

likes

242