Tackle tests

Tackle Test: Doom Bell pluggen van Storm

Het is al weer even geleden dat er een drietal pluggen van Storm mij toegestuurd werden om te testen. Drie verschillende pluggen in drie verschillende kleuren, maar wel allemaal met dezelfde lengte en de kenmerkende Doombell ratel. Het lijkt me onmogelijk dat deze ratelende pluggen niet opgemerkt worden door vriend snoek.

Tekst & foto’s: Robert Noorland

Merknaam: Storm
Productnaam:Deep Sweep-R/ Shad-O Shallow/ T-Witch
Type product: Plug
Lengte: 13 cm
Gewicht:35 gram/ 30 gram/ 20 gram
Diepte:3 tot 5 meter/ 0,3 tot 0,6 meter/ 0,3 tot 0,6 meter
Kleur: Organic Perch/ Cougar/ Reb'l
Drijvend / zinkend: Floating/ Floating/ Slow Sinking
Winkeladviesprijs: € 14,- tot € 15,-

Eerste indruk De pluggen zijn eenvoudig maar goed verpakt. Op de verpakking staat alle benodigde informatie die de consument nodig heeft om te beoordelen of het kunstaas geschikt is voor de stek waar hij of zij het wil inzetten. Op de verpakking valt te lezen dat de aasjes zijn voorzien van 'VMC-hooks'. Eenmaal uit de verpakking valt het me op dat er prima dreggen op de verschillende pluggen zitten. Er was dus geen enkele reden om de dreggen te vervangen voor Gamakatsu dreggen die ik standaard op voorraad heb.

Praktijktest Op naar het water! Benieuwd naar de actie van de T-Witch en Shad-O-Shallow in de ondiepe polder- en

Aber natürlich es und...

stadswateren. Helaas heb ik één van de eerste worpen de T-Witch verspeeld aan een obstakel net onder het wateroppervlak. Vandaar dat deze praktijktest verder niet ingaat op de T-Witch, wat natuurlijk erg jammer is. Op een volgend stekje het broertje eraan gedaan, genaamd Shad-O Shallow. Op de verpakking staat dat de Shad-O Shallow net zo diep zou lopen als de T-Witch. Voor mijn gevoel zou de Shad-O-Shallow dieper lopen en dat klopte ook tijdens de praktijktest. Tijdens het struinen in de polder gaf ik deze plug aan mijn broertje. Lars kreeg al snel verschillende volgers, missers en ving uiteindelijk die middag ook nog 2 snoeken met deze plug. Ook verdere poldersessies ging de Shad-O-Shallow mee en wist deze plug de nodige actie uit te lokken. Mijn vertrouwen had deze plug na de eerste sessie in ieder geval al, een blijvertje dus! Ook het kleurtje en het contrast van deze plug spreken me aan, wat uiteraard belangrijk is om er met vertrouwen mee te vissen.

 

Ook op de rivier heb ik deze plug uitgetest. Trollend langs de ondiepe steenstorten en strekdammen komt deze plug het best tot zijn recht. De harde ratel zorgt ervoor dat de snoek getriggerd wordt om een aanval te doen. De testsessie op de rivier leverde dan ook een knalharde aanbeet op die ik niet had gezien. Wel hoorde ik de slip in de steunhengel erg hard en snel aflopen en stond de hengel aardig te stuiteren in de steun. Na een mooie dril kon onderstaande snoek geland worden.

Op de rivier kon eveneens de Deep Sweep-R getest worden. Ik had in gedachten deze plug aan de buitenkant van de boot te vissen. De plug eenmaal uitgegooid viel het me direct op dat de Deep Sweep-R behoorlijk scheef liep. Een volgende testsessie in een kanaal zonder stroming bleek de plug eveneens scheef te lopen. Ook het zogenaamde 'tunen' van de plug leek weinig uit te maken, helaas! Wellicht heb ik te maken gehad met een maandagochtendproduct, echter voor mij geen Deep Sweep-R meer.

Duurzaamheid In de periode dat ik de Shad-O Shallow heb getest, bleek deze plug prima bestand tegen de snoekaanvallen. De haken bleven scherp wat uiteraard belangrijk is voor het goed haken van de vis. Ook op de duiplip was niets aan te merken. Wat betreft de lak was het toch wel duidelijk dat ermee gevist werd. Na een aantal aanbeten waren er toch wel wat putjes en krasjes te zien op de plug. Zelf vind ik dat wel wat hebben. Al vraag ik me af wat de status is van deze plug na een vis of 50. Ik kan me voorstellen dat dit aasje dan aardig afgekloven is.

Verkrijgbaarheid Pluggen van Storm zijn over het algemeen goed verkrijgbaar in Nederland en België. Gezien Storm door Shimano gedistribueerd wordt, zou deze serie bij elke Shimano dealer te bestellen moeten zijn. Zelf ben ik deze pluggen niet bewust tegen gekomen maar ik kom eigenlijk zelden in een hengelsportzaak omdat veelal online besteld wordt. Tijdens mijn zoektocht op internet kwam ik verschillende Nederlandse webshops tegen waar de Doombell serie van Storm te koop was. Uiteraard kun je ook je plaatselijke Shimano dealer vragen deze pluggen te bestellen.

Eindoordeel Uiteindelijk ben ik gematigd positief in zijn geheel over deze serie pluggen. De Shad-O-Shallow was een prima plug en deed waar die voor gemaakt is... snoek vangen. Minder geluk had ik met de Deep Sweep-R gezien ik deze plug niet recht getuned kreeg. Over de T-Witch kan ik geen oordeel doen, al lijkt me dit een mooie twitchbait voor het ondiepe water.
Met de Doombell serie zet Storm een geheel eigen serie pluggen neer. Het design van de pluggen lijkt op elkaar waardoor de Doombell serie gemakkelijk te herkennen is. De bijzondere eigenschap aan deze serie pluggen is toch wel de harde ratel die de verschillende modellen bezitten. Naast de drie modellen die ik getest heb, bestaan er nog verschillende andere modellen binnen de Doombell serie.

De pluggen zijn op verschillende manieren te gebruiken. De T-Witch lijkt me het meest geschikt om te werpen en dan specifiek de plug binnen te twitchen. Precies zoals de naam al doet vermoeden. De Shad-O-Shallow is zowel geschikt voor het werpen als het trollen, waarbij ook deze plug prima getwitcht kan worden. De Deep-Sweep-R is naar mijn mening alleen geschikt om te trollen. Werpend zijn er voldoende alternatieven die minder zwaar aan de hengel trekken.
De prijs voor deze pluggen varieert op internet. Verschillende webshops, verschillende prijzen. Als je interesse hebt loont het de moeite om even rond te kijken. Dit omdat er een aantal webshops zijn die de pluggen in de aanbieding hebben.


Afsluitend een filmpje van de actie en het citaat van Storm: "De Doombell serie is ontworpen met de luidste, meest irritante ratelende geluid mogelijk om grote vissen gek te maken. Dit kunstaas zal niet onopgemerkt blijven door elke rover, ongeacht de omstandigheden."

Om de bijhorende reacties te bekijken heb je een account nodig.

Registreer of log in als je reeds een account hebt.

Leden

21190

Foto's

92088

likes

242