Tackle tests

Tackle Test: Westin Platypus

Geruime tijd geleden lag er ’s middags een prachtig verpakt stukje kunstaas binnen. De verpakking was zeer luxe uitgevoerd en van hoge kwaliteit. Over de naam die op het object stond brak ik in eerste instantie de tong even, de producent bleek Westin te zijn..

Tekst en foto’s : Frans den Ouden
Merknaam: Westin Platypus
Type product: plug
Lengte: 16 cm
Gewicht: 56 gram
Diepte: 1-4 meter diep te vissen
Kleuren: zeer veel kleuren. Ik had een parrot kleur
Winkeladviesprijs: Euro 13,50 tot 15,50
Materiaal waarop dit getest is: Hengel : Rozemeijer spin & jig 20-40 gram Molen : Shimano Stradic 2500 serie Lijn : Power Pro 18/00

Eerste indruk Heel mooi afgewerkte plug met een wel heel speciale vorm. Hij heeft wel wat weg van de Zalt pluggen uit Zweden. Platypus is de Latijnse naam voor vogelbekdier en daar lijkt de plug dan ook werkelijk op. De vorm van de plug is zeker even wennen op het eerste oog. Haken zijn goed scherp en de splitringen van deugdelijke kwaliteit. Er zitten twee ogen op de duiklip waarmee verschillende dieptes afgevist kunnen worden.

Praktijk test Voordat ik met de plug aan de gang ben gegaan ben ik eerst maar eens wat op internet gaan zoeken om wat beter beslagen ten ijs te komen en omdat ik eerlijk gezegd weinig vertrouwen had in de rare vorm. Al snel werd mij duidelijk dat er door Westin heel veel research in gestopt is. In Scandinavië schijnt het een van de meest verkochte en vangende pluggen te zijn. Met deze informatie in mijn achterhoofd kreeg ik op slag wat meer zin om de plug te water te gaan laten. Op de kleine watertjes bij mij in de buurt kon ik in het heldere water de plug perfect volgen en hij heeft werkelijk een ongelofelijk mooie kantelactie. Hij gaat werkelijk zowat helemaal op de zijkant wat normaal gesproken voor de snoeken moeilijk te weerstaan is.Op het voorste bevestigingsoog loopt de Platypus heel ondiep en is lekker boven en tussen de planten door te vissen. Als je het tweede oog gaat gebruiken duikt hij veel dieper naar beneden en kun je ook de waterlagen met minder beplanting perfect afvissen. Ook bij heel langzaam vissen blijft de plug zijn actie goed behouden. Later ben ik op het grote water vanuit de boot aan de slag gegaan met de Platypus en vooral trollend kreeg ik er wel wat reacties op en wist links en rechts enkele vissen tot aanbeten te verleiden. Werpend is me dat niet gelukt helaas.

Duurzaamheid Je kunt merken dat Westin bij de productie van deze pluggen niet over een nacht ijs gegaan is want met de kwaliteit zit het wel snor. De plug is van hard plastic wat natuurlijk hartstikke degelijk is en ook op de haken en splitringen viel weinig aan te merken. Had na enkele aanbeten wel een puntje verf wat er af was maar dat heeft natuurlijk helemaal geen gevolgen voor de actie.

Verkrijgbaarheid: De Platypus is

Nach weiterhelfen! Sind Von Gewalt.

goed verkrijgbaar via diverse internet aanbieders. In hengelsportzaken heb ik hem nog niet in grote getale kunnen vinden.

 

Eindoordeel Een beetje een vreemde eend in de pluggen bijt zou ik het toch zeker wel willen noemen. Kwalitatief is er helemaal niets mis met deze prachtige pluggen en ik heb ook zeker geen slecht gevoel bij de Platypus. Of er op de Nederlandse markt vertrouwen zal zijn in dit hoogwaardige product zal de toekomst uitwijzen. Ikzelf ga zeker op druk beviste wateren proberen of de plug dressuur doorbrekend is, en ook op normale visdagen zal hij zeker af en toe aan de speld hangen.

Om de bijhorende reacties te bekijken heb je een account nodig.

Registreer of log in als je reeds een account hebt.

Leden

21897

Foto's

92105

likes

290