Tackle tests

Tackle Test: Keitech Sexy Impact en Keitech Swing ImpactDe populariteit van het vissen met softbaits in NL blijft groeien. Het aanbod van softbait producten uit het buitenland, die met name ingezet worden bij streetfishing, is daarbij ook behoorlijk toegenomen. Er worden verschillende montages ingezet om de softbaits aan te bieden. Veel daarvan heb ik uitgeprobeerd, maar toch val ik steeds terug op die ene montage: de gewone montage met loodkop. Voor deze tackletest heb ik een tweetal shads van Keitech mogen uitproberen. De Sexy Impact met een puntstaartje en de Swing Impact met een schoepstaartje, twee type shads waar je een visdag prima mee kunt vullen.

TEKST EN FOTO’S BERND VAN BROEKHOVEN

Merknaam: Keitech
Productnaam:  Sexy Impact 3,8 inch (9,6 cm) & Swing Impact 3,5 inch (8,9 cm)
Type product: Shad
Aantal per verpakking: 10 & 8 stuks
Kleuren: 11 & 12 kleuren
Winkeladviesprijs: 7 à 11 euro
Gebruikt hengelmateriaal: shadstokken 2,40 meter en 2,90 meterEerste indruk Mooie soepele shads. De Sexy Impact lijkt wel wat steviger te zijn ten opzichte van de Swing Impact, dit komt waarschijnlijk door de opbouw van de softbait. Beide modellen heb ik ontvangen in een flash minnow kleur die er natuurlijk uitziet. Met 3,5”en 3,8” als lengte zijn het mooie maatjes voor het peuteren op baars en snoekbaars.Praktijktest  Zoals ik al schreef heb ik beide shads getest met de montage met loodkop. Voor de test heb ik één dag een korte hengel gebruikt voor het vissen langs kademuren e.d. en één dag een langere hengel voor het werpend vissen op grotere afstand. De gewichten van de loodkop varieerden tussen de 3 en 10 gram. Op beide dagen waren de baarzen en snoekbaarzen mij goed gezind. Ze gingen er vol voor! Ik kon in korte tijd verschillende exemplaren vangen waardoor ik naast de aaspresentatie met loodkop ook een indruk heb kunnen krijgen van de duurzaamheid van de shads. Inhoudelijk kan ik verder erg kort zijn over de tests. De shads functioneerden zoals ik wilde. Ik bracht ze naar de vis en de vis had er trek in. Prima!Na de tests heb ik het internet nageslagen voor het onderzoeken van de specs van de shads. Zo las ik dat de shads vervaardigd zijn met een sterke inktvisgeur. Ook de opbouw van de shads zijn interessant. De bovenste helft van de shad is lichter ten opzichte van de onderste laag van de shad. Hierdoor is de shad mooi in balans en zijn ook natuurlijke kleurencombinaties gemakkelijk samen te stellen.

In onderstaande filmpjes van de Keitech website kun je een indruk krijgen van de actie van de shads.

Filmpje Sexy Impact met loodkopmontage


Filmpje Swing Impact met loodkopmontage

Duurzaamheid Ondanks dat de shads van hetzelfde materiaal gemaakt zijn, verschillen ze iets in duurzaamheid. Althans, op de manier zoals ik ze ingezet heb tijdens de test. Ik heb ervaren dat de Swim Impact shads sneller inscheurden bij de loodkop en beschadigd raakten door de tandjes van snoekbaars en raspbek van baars. Mogelijk dat het inscheuren van de shad minder is bij andere montages. Vergeleken met andere shads kan ik geen noemenswaardige verschillen in duurzaamheid noemen.Verkrijgbaarheid  De Sexy Impact is verkrijgbaar in de afmetingen 3,8”, 4,8” en 5,8”. Het kleurenpallet bestaat uit 11 kleuren . De Swim Impact is verkrijgbaar in de afmetingen 2”, 2,5”, 3” en 3,5”. Het kleurenpallet van de 2” en 2,5” bestaat uit 8 kleuren en de 3” en 3,5” wordt uitgevoerd in 12 verschillende kleuren. Online zijn de shads volop te vinden bij de bekende hengelsportzaken. De prijzen lopen uiteen van ongeveer 7 euro tot 11 euro per pakje.Eindoordeel Er zijn zoveel verschillende softbaits tegenwoordig. Schrijf er eens wat over. Persoonlijk ben ik al snel tevreden over een shad. De visser zal immers de shad naar de vis toe moeten brengen. Belangrijk vind ik dat ze soepel zijn en niet te snel aan flarden worden gereten. De shads van Keitech uit deze test voldoen daaraan waardoor ik persoonlijk zeker content ben over de producten. Technisch gezien vind ik het erg mooie shads. Het verschil in gewicht tussen de lichte bovenste laag en zwaardere onderste laag van de shad zorgt er altijd voor dat de shad in balans is. Zeker bij andere montages dan met loodkop komt deze eigenschap mooi naar voren. Zowel de Sexy Impact als de Swim Impact zijn goed werpend en verticaal te vissen. Als je naar de verschillende montagetechnieken zoekt op de website van Keitech zul je zien dat je veel kanten uit kunt met de shad. Samenvattend vind ik het degelijke en veelzijdige shads waar eenieder tevreden mee kan zijn.

Om de bijhorende reacties te bekijken heb je een account nodig.

Registreer of log in als je reeds een account hebt.

Leden

21190

Foto's

92088

likes

242