Tackle tests

Tackle Test: Jaxon Hyper Jerk S

  Al weer flink wat tijd geleden kreeg ik via de mail een berichtje van mijn collega tester Robber t de vraag of er misschien iemand anders zijn “testobject” zou willen overnemen omdat hij nogal wat andere bezigheden had. Dit leek mij wel wat en al snel vielen twee Jaxon jerkbaits bij de familie den Ouden door de brievenbus.Tekst en foto’s : Frans den Ouden

 


 • Merknaam: JAXON Hyper Jerk S

 • Type product: jerkbait

 • Lengte: 12 cm

 • Gewicht: 60 gram

 • Diepte:  0-1m diep te vissen

 • Kleuren: fire tiger / gold perch

 • Winkeladviesprijs:   Euro 7.95

 • Materiaal waarop dit getest is: Jerkhengel Savage gear Butch light

 • Reel: Abu toro 51

 • Lijn: Cormoran corazoom 0.26mm


 •  


Eerste indruk Hele mooie jerkbait die wel een kruising lijkt tussen een rapper van SPRO en ACE flipper. Wat me meteen opvalt aan de jerkbait is de plaatsing van het bevestigingsoog. Waar dit oog bij de meeste gliders op de punt van het aasje zit en bij hybrides boven op de kop, zit hij hier ver onder aan het kunstaas. Verder vond ik de haken niet superscherp maar wel voldoende om ze niet te gaan vervangen.Praktijk test Al snel wilde ik met de jerkbaits gaan vissen en dan vooral met de golden perch uitvoering omdat die me erg aantrekkelijk leek voor de snoeken. Omdat het nog erg vroeg in het voorjaar was ben ik eerst maar eens vanaf de kant op een smal riviertje gaan vissen. Het was hier erg ondiep en dat bleek geen probleem te zijn. Na het ingooien ging de jerkbait met een prachtige flankende schudbeweging rustig naar beneden. Als je hem binnen begon te tikken kwam hij wel vrij snel boven in het wateroppervlak. Heel rustig vissend kun je hem lekker de bekende links/rechts glides laten maken. Verhoog je het tempo dan wordt het een wat zenuwachtiger kort heen- en weer bewegen. Na een drietal worpen in het heldere water kreeg ik vlak voor mijn voeten een snoeiharde aanbeet. Een 70-er snoek (schat ik) viel de jerkbait van voren aan en knalde (voor het eerst sinds 10 jaar vissen met fluorcarbon leaders) dwars door de lijn. Met het hart in de keel stond ik vol ongeloof te kijken naar het wapperende fluorcarbon. Ben later in de week nog met ander kunstaas terug geweest en wist de vis opnieuw te vangen, de jerkbait was hij toen gelukkig kwijt.

Hierna ben ik een volgende visdag met de “fire – tiger” kleur aan de slag gegaan en kreeg hier ook enkele aanbeten op. Tot tweemaal toe wisten kleinere snoeken echter het kunstaas te lossen wat mij sterkte in het “mindere” gevoel wat ik met de haken had. Een week later hadden we een dag vissen met de boot gepland en ook hier heb ik de jaxon jerk enkele uren laten zwemmen. Omdat het water nog behoorlijk koud was en de jerkbait na afzinken toch wel snel hoger in het oppervlak gaat zwemmen kregen we hier geen reactie(wat logisch is gezien de tijd van het jaar) Tijdens de openingsdag dan toch nog een vis weten te foppen op het grote water.DuurzaamheidDe Jaxon jerk zit goed in de lak en ondanks dat er bijtsporen op het kunstaas stonden bleef de lak vooralsnog netjes. Heb er in de tussentijd toch wel behoorlijk wat visdagen mee gevist maar kan geen noemenswaardige slijtage ontdekken.

Verkrijgbaarheid Het kunstaas was via internet te bestellen bij betaalbaar vissen.nl en in de winkel van Hengelsport Gouwe in Waddinxveen.Eindoordeel Een hele mooie jerkbait voor een zeer nette prijs die zeker zeer geschikt is voor beginnende jerkbait vissers. Vooral op ondieper water en aan het begin van het seizoen boven de planten perfect te vissen. Naar mijn mening het beste lekker rustig vissend binnen te tikken. Voor het harde ragwerk is de jerk minder geschikt. Vanuit de boot zou ik hem vooral in het voorjaar gebruiken als je lekker over de planten kunt vissen. 100% zeker dat je hiermee(de golden perch kleur helemaal) dan leuke vissen gaat scoren. Enigste wat ik als verbetering aangebracht zou willen zien zijn scherpere haken. (ikzelf zou ze vervangen door Gamakatsu’s)

 

Om de bijhorende reacties te bekijken heb je een account nodig.

Registreer of log in als je reeds een account hebt.

Leden

21897

Foto's

92105

likes

290