Product Informatie | Tackle tests

Rozemeijer 'Are you pro enough', het vervolg deel 2

 

Vorige week hebben we het artikel van Jelle van de Wiel geplaatst in het kader van de 'Are you pro enough' actie van Rozemeijer, deze week is het de beurt aan Sven Bonouvrie.


 

Werpend vissen op snoek in helder water met de Rozemeijer Paddle

Voordat ik mijn review begin met schrijven zal ik mij even snel voorstellen, ik ben Sven Bonouvrie en ben zeventien jaar oud. Ik woon in Zaandam en in deze omgeving vis ik ook, ik vis eigenlijk al mijn hele leven. Natuurlijk ben ik begonnen met een vaste hengel, op zoek naar witvis. Nu ben ik daarentegen meestal te vinden in mijn platbodem, vaak werpend op zoek naar snoek of verticalend achter de snoekbaars aan! Nu werd ik door iemand getipt dat Rozemeijer op zoek was naar Pro-Staffers en dacht bij mezelf deze kans laat ik niet schieten! Na een mailtje gestuurd te hebben kreeg ik al snel te horen dat ik door was naar de volgende ronde. In deze ronde mocht je zelf een product uitzoeken om vervolgens te gaan testen en reviewen. Mijn oog viel al snel op de Rozemeijer Paddle serie, aangezien ik vaak met shads werpend vis op snoek. Een paar dagen later had ik de shads binnen en dat betekende dat ik ze de volgende dag gelijk kon gaan testen aangezien er een visdag op de planning stond! 

Eerste indruk:

De Rozemeijer Paddle maakte meteen een prima indruk, met een lengte van 17 cm en zijn opvallende dikke buik is hij geschikt voor iedere maat snoek. Door zijn dikke buik heeft de Rozemeijer Paddle een groot silhouet in het water en dit moet opvallen voor een snoek. En als ze hem niet zien dan moeten ze hem voelen, want wat een trilling wordt er veroorzaakt door de grote schoepstaart! Probeer het maar eens door hem voor je boot of voeten heen en weer door het water te trekken. Doordat het water hier zo helder is heb ik voor natuurlijke kleuren gekozen en dan de kleuren golden perch en green salt, echte favorieten voor mij op het eerste gezicht! Tijd om de Rozemeijer Paddle te testen…De Rozemeijer Paddle in actie:

Ik heb in totaal twee weken gevist met de Rozemeijer Paddle aangezien de watertemperaturen daarna te hoog waren door het zomerweer. De eerste dag dat ik met de Paddle gevist had was ik meteen verliefd, wat een mooie slome actie en wat voel je hem goed lopen aan je hengel door de grote schoepstaart. De eerste dag wist ik al meteen drie snoeken te vangen aan de Paddles waarvan twee van 86 cm. Helaas kreeg ik ook een volger van een snoek van ruim een meter, maar helaas trapte hij niet in de figure of eight techniek. Maar alsnog drie mooie vissen in de boot en dat deed me goed. In totaal heb ik twaalf snoeken weten te vangen aan de Rozemeijer Paddles in zes sessies en dat is voor dit ‘overbeviste’ meer zeker niet slecht! Helaas ook veel aanbeten gemist en gelost, maar ik ben trots op het resultaat. Met vier snoeken van tegen de 90 cm mocht ik zeker niet klagen. Ook wist ik nog tijdens deze sessies een snoek te vangen van 106 cm, maar hoe ik die ving vertel ik later in dit artikel.

 

 Hoe ik vis met de Rozemeijer Paddle:

Aangezien het water hier zo helder is vis ik nooit met titanium of stalen onderlijn, ik vis altijd met fluorocarbon. Dit geeft mij gewoon vertrouwen omdat ik weet dat ze het niet zien en op dit druk beviste water levert mij dat toch misschien meer vis op. Ik knoop mijn fluorocarbon rechtstreeks aan mijn hoofdlijn, ik gebruik geen wartels of swivels meer omdat ik zo ‘natuurlijk’ mogelijk wil vissen. Aan het einde van mijn fluorocarbon brand ik een paddenstoeltje en leg ik er gewoon een simpele platte knoop in. Ik doe mijn shad of plug erop en haal het paddenstoeltje door de platte knoop heen en trek deze aan. Een simpele en goedkope manier maar het werkt als een trein! Zorg er wel voor dat je je fluorocarbon regelmatig checkt in verband met het schuren van de tanden van de snoek. De Rozemeijer Paddle rig ik met een 10 grams screw in loodkop waaraan ik twee stingers maak, een net onder zijn kop en een achter in zijn kont.

 
 

 

 
 

 

 
 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

De bijhengel:

Wanneer ik werpend vis vaar ik langzaam de kanten af met mijn fronttroller, in de steun zet ik dan een hengel met daaraan een mooie grote snoekdobber waar een fireball met een aasvis aan hangt. Dit geeft toch net een extra kans! Ik heb al een paar keer meegemaakt dat de shad niks was maar dat ik alles op de fireball ving, maar andersom ook! Op mijn op een na laatste snoeksessie voordat de watertemperaturen te hoog werden knalde mijn dobber ook weg. Een mooie dril en een dikke 106 cm kwam boven. Dat was een vette PR en die had ik dus toch laten liggen wanneer ik alleen met de shad had gevist. Doe dus echt je voordeel met de bijhengel want je kunt er mooie bonusvissen mee vangen!

Sven Bonouvrie

Meer weten over de Rozemeijer Paddle, ga dan naar: www.rozemeijer.com.

  

 

 

 

 

Om de bijhorende reacties te bekijken heb je een account nodig.

Registreer of log in als je reeds een account hebt.

Leden

21551

Foto's

92113

likes

271