Snoek | Snoekbaars | Visverhalen

Laatste vissessie 2013

Vandaag, 30-12-2013,  stond de laatste vistrip van het jaar gepland; een jaar met voor mij bizar mooie vangsten. Die ochtend dacht ik nog: 'wat zou het toch mooi zijn om dit jaar in stijl af te sluiten.' Het weer zou in de loop van de dag omslaan dus moest het in de ochtenduren gebeuren. En 's ochtends vroeg was het inderdaad nog prima weer met een zonnetje, alleen stond er al wel veel wind. Het werd dus lastig om te gaan werpen met lichte loodkoppen en een half uurtje en een geloste kleine snoekbaars verder, vond ik het wel mooi geweest.

Tekst en foto's Daniel van der Post

P1000929_edited

Tijd voor een andere tactiek... langzaam varen langs de rietkanten met een 18 cm lange Fox shad... Omdat het betreffende water qua bodemverloop inmiddels weinig geheimen voor me heeft, besloot ik er voor de verandering ook nog maar een steunhengel bij te zetten met daaraan ook een Fox shad, maar wel in een ander kleurtje. Het plan was dus geen aantallen vangen, maar gokken op die ene grote knoepert om het jaar grandioos af te sluiten.

Het eerste uur gebeurde er niks, maar dan... een flinke beuk op mijn steunhengel en die begon gelijk vreemd te stuiteren. Eenmaal met de hengel in mijn hand dacht ik nog "wtf is er aan de hand?" Een flink gewicht maar het voelde wat vreemd voor een snoek.  Het vreemde gevoel kwam dan o0k van een enorme snoekbaars die flink met zijn kop aan het schudden was. Pas bij de eerste glimp viel het 'kwartje' en schrok ik me een hoedje. 'Soooo... die is groot! Wat een enorme snoekbaars is dit zeg!' Hij bleef maar met zijn kop schudden maar gelukkig zat ie goed gehaakt en bleef hij hangen. "Dit is een negentiger", dacht ik. Pas toen ik hem in de meetgoot legde, drong het goed tot me door. "Wow, ruim 98 cm en dus een nieuw persoonlijk record!"
De volgende anderhalf uur was ik compleet van slag en van vissen kwam niet veel meer terecht. Wat een bizarre vis om het jaar mee af te sluiten. Toen ik eenmaal weer een beetje bij mijn positieven kwam, ben ik weer geconcentreerd gaan vissen en dat leverde nog een fraaie snoek op van 92 cm.Even later nog een kleiner exemplaar en een losser. Inmiddels was het steeds harder gaan stromen en waaien, wat het er niet gemakkelijker op maakte. Ik zat eigenlijk te wachten totdat de stroming wat minder werd, maar deze bleef onverminderd hard doorstromen. Toen de stroming dan uiteindelijk toch wat minder sterk werd, knalde er in twee keer nog een leuke snoekbaars op mijn Fox shad. Hij miste in eerste instantie, maar nog geen seconde later had hij hem alsnog te pakken. Een fraai exemplaar van 74 cm, maar toch echt een kleintje vergeleken met die andere van vandaag.Het begon inmiddels flink te betrekken, ik vond het wel mooi geweest en had geen zin in een nat pak. Zodoende ben ik rond 14.00 uur van het water gegaan in een opperbeste stemming. Op naar het volgende avontuur...

http://danielskayakfishingadventures.bl ... steel.html

NOOT: GEZIEN BIJ ROOFVISFORUM.NL > VANGSTMELDINGEN EN FOTO'S

Om de bijhorende reacties te bekijken heb je een account nodig.

Registreer of log in als je reeds een account hebt.

Leden

21897

Foto's

92105

likes

290