Tackle tests

Tackle Test: 3

 

Een aantal weken geleden viel er een envelop op de mat met daarin een tweetal shads van het Japanse merk Fish Arrow, deze waren geleverd door het Japanse bedrijf 'Nippon Tackle'. Aan mij de taak om dit rubber een stevig stel tanden te laten voelen.


Tekst & foto's: Arjan de JongProductspecificaties:

Merknaam: Fish Arrow
Productnaam: Flash J
Type Product: Shad
Aantal per verpakking: 6 stuks
Kleur: #01 Green Pumpkin / Silver en #109 Glow / Silver
Winkeladviesprijs: € 12,95
Materiaal waarop deze getest is: Ultra Light dropshothengel, molen maatje 500 en een 6/00 gevlochten lijn.

De eerste indruk

De shads hebben erg veel weg van een echte aasvis en zijn zeer gedetailleerd vormgegeven. Daarnaast zijn deze shads aan de onderzijde voorzien van een stukje aluminium folie wat voor een hele mooie glinstering in het water zorgt. Ondanks dat de shads er vrij stevig uit zien zijn ze eigenlijk nog verrassend soepel. De witte shad licht overigens prachtig op in het donker.Praktijktest

Helaas heb ik deze twee shads alleen aan de dropshotmontage getest. Niet omdat ik deze shads niet vertrouw in combinatie met een loodkopje, maar omdat ik ze allebei helaas al geparkeerd had voor ik aan een loodkopje toekwam. De eerste sessie vond begin november plaats in de binnenstad van Rotterdam, de stroming zat er in die tijd goed in.  Naar mijn idee niet de meest ideale situatie om achter de baarzen aan te gaan, maar vol goede moed werd de eerste worp gemaakt. Bij het binnentikken van de shad geeft deze een mooie actie in het water, het soepele staartje hangt geen moment stil en beweegt wild op en neer. Na een aantal worpen gemaakt te hebben kreeg ik een mooie aanbeet van een baars die na een korte dril even mocht poseren voor een paar fotootjes.Helaas bleef verdere actie op deze shads de rest van de dag uit, maar de volgende sessie stond inmiddels al gepland. Een paar dagen later vertrokken we opnieuw naar Rotterdam, maar dit keer naar een ander water waar het de bedoeling was om eerst te gaan dropshotten en vervolgens met een loodkopje aan de slag te gaan. Dit liep echter niet als gepland en al snel werden beide shads op de bodem geparkeerd waardoor verder testen was uitgesloten.

Duurzaamheid

Ondanks dat deze shads bijzonder soepel aanvoelen ziet het er niet naar uit dat ze snel kapot te krijgen zijn. Het gaat hier namelijk om shads die zowel soepel als stevig zijn, naar mijn idee een unieke, maar zeer prettige eigenschap!

Verkrijgbaarheid

De Flash J is verkrijgbaar in een groot aantal voornamelijk natuurlijke kleuren en is naast het 3" model ook verkrijgbaar in de afmetingen 2", 4" en 5".  Naast de Flash J zijn er nog een drietal andere modellen, ieder voorzien van een ander type staart, de Flash J Shad (schoepstaart), Flash J Split (v-tail) en de Flash J Huddle ( soort dolfijnenstaartje).

Eindoordeel

De Fish Arrow shads hebben mij positief weten te verrassen, ze lijken mede door de natuurlijke kleuren en gedetailleerde vormgeving sprekend op een echt aasvisje. Het stukje aluminium in de shad dat zorgt voor een felle glinstering in het water, is iets wat ik nog niet eerder ben tegengekomen en ik verwacht dat dit op sommige momenten voor de roofvis weleens de doorslaggevende factor kan zijn om toch het stuk kunstaas te pakken. Helaas valt er toch nog een minpuntje te benoemen aan deze shads, en dat is de prijs. Een verpakking Fish Arrow shads (6 stuks) kost je namelijk € 12,95. Dit komt neer op ruim 2 euro per shad. Voor dergelijke, speciale shads zou ik gerust iets meer willen betalen dan voor andere shads, maar persoonlijk vind ik dit te duur.

Om de bijhorende reacties te bekijken heb je een account nodig.

Registreer of log in als je reeds een account hebt.

Leden

21897

Foto's

92105

likes

290