Op afstand met licht (kunst)aas (deel 1)

Het actief vissen van licht en vaak kleiner (kunst)aas op grote afstand is vaak problematisch door het eenvoudigweg ontbreken van een werpgewicht. Nu zouden we uiteraard voor het aloude loodgewicht kunnen kiezen, echter dit beïnvloedt de actie en loopdiepte van het (kunst)aas dusdanig direct dat het een onwenselijke en onhandig te vissen combinatie wordt.

Team Spro


Kleine shads, spinners, pluggen, lepels, kunstvliegen en streamers... stuk voor stuk goede aasjes, maar zonder werpgewicht onmogelijk om op fatsoenlijke afstanden te vissen.

Een product dat je de volledige controle teruggeeft over het vissen van je (kunst)aas is de TroutMaster Sbirolino (uit te spreken als ‘spie-ro-lie-no’). Het is een subtiel werpgewicht dat in drijvende, langzaam zinkende en snel zinkende vorm te verkrijgen is. Afstanden halen is nu geen probleem meer en je hebt volledig de hand in de loopdiepte en inhaalsnelheid.


Diverse Spro Sbirolino’s

Zo kun je nu bijvoorbeeld heel eenvoudig én effectief in de oppervlakte vissen op schuwe karper, een streamer(tje) vissen op forel of roofblei, óf klein kunstaas inzetten (bijvoorbeeld de 2.5’’ BBZ-1 Swimbait of de Chibi Shad 40 SL of LL) op tal van roofvissoorten!


Niet alleen maar voor forel...... wat dacht je van karpervissen met de drijvende Sbirolino in de oppervlakte?!


Succes ermee en probeer het maar eens! Je zult snel ontdekken dat met Sbirolino’s véél meer mogelijkheden zijn! In deel 2 gaan we in op de basismontage.

Team Spro

Meer informatie over Sbirolino's? Kijk hier maar eens.

Om de bijhorende reacties te bekijken heb je een account nodig.

Registreer of log in als je reeds een account hebt.

Leden

22083

Foto's

91912

likes

295