Tackle tests

Tackletest: DLT Swimmbait Trilogie

Na een wat langere testperiode hierbij dan ook de testresultaten van de  derde swimmbait van DLT genaamd Triple Joint Fighter.  Heb deze wat langer getest omdat ik eigenlijk zeker een snoek verwachtte te vangen aan dit robuust ogende kunstaas.  Spijtig genoeg is me dit bij dit ondiep lopende kunstaas niet gelukt.

Tekst en foto’s  Frans den OudenMerknaam:  DLT
Productnaam: Triple Joint Fighter
Type product:  Swimmbait drijvend
Lengte:  13 cm
Gewicht:  23 gram
Diepte:   0-100 cm

Kleur:  M01

Winkeladviesprijs:   Euro 7,99

Materiaal waarop dit getest is:  Spinhengel 2.40 en 2,70 meter, lijn Power Pro 18/00.

Via Raven Hengelsport in Nederland en via hun webshop is alles goed te verkrijgen.

Eerste indruk

Robuust ogende swimmbait met een leuke kleurstelling. Opvallend rechtstaande  korte zwemlip. Haken goed scherp en splitringen zien er ook sterk genoeg uit.  Dikbuikig breed profiel wat van onderuit door de snoeken goed gezien zal worden!

Praktijktest

Omdat er de laatste tijd veel begroeiing is ontstaan leek dit kunstaas me uitermate geschikt om lekker over de planten binnen te vissen. In de praktijk ging dit vanaf de kant ook prima.  Met een mooie slangachtige actie die doet denken aan de good old Rapala Jointed glijdt de swimmbait door  het water. Omdat het een drijvend kunstaas is kun je mooie stop- and go-momenten inbouwen als het wat te ondiep wordt of als je planten dreigt te haken. Met een ruk(je) start je dan het kunstaas weer op (twitchen) wat erg verleidelijk is voor vriend Esox lucius. Ben enkele avonden vanaf de kant aan het vissen geweest maar heb toen geen aanbeten weten uit te lokken. Wel een keertje flink vast gezeten waardoor ik nog even te water moest helaas… Ook de swimmbait nog een zaterdag meegenomen naar groot water met veel begroeiing.  Ook hier de Triple Joint Fighter langdurig aan de tand gevoeld en hierbij bleek dat hij vanuit de boot toch net even wat dieper te vissen is ook. Een mooie snoek was wel getriggerd door de actie en kwam vanuit de planten even kijken maar  helaas, tot een aanbeet kwam het niet.Duurzaamheid

Heb flink wat uurtjes gemaakt met de Triple Joint Fighter en eigenlijk geen noemenswaardige slijtage kunnen ontdekken. De dikke zwemlip ziet er  degelijk uit en ik voorzie hiermee ook geen problemen.   Toch ook een puntje van kritiek: het achterste (derde) gedeelte van de swimmbait bleef af en toe in een rechtse stand vastzitten.  Hiermee was de actie er dan wel even uit. Kon daar zelf weinig aan verstellen en ook een druppeltje olie bracht geen soelaas.

Eindoordeel 

In eerste instantie stond ik wat sceptisch tegenover het kunstaas van DLT.  Heb mijn mening daarover toch wat bij moeten stellen. De prijs/kwaliteitsverhouding is voor dit kunstaas zeer zeker goed te noemen. De actie van alle drie de swimmbaits was netjes, hoewel ze wel behoorlijk op tempo gevist  moeten worden. De Triple Joint Fighter zal                vooral op ondieper water zoals kleine rivieren en polderwater voor iedereen een welkome aanvulling in hun kunstaasbox zijn.

Om de bijhorende reacties te bekijken heb je een account nodig.

Registreer of log in als je reeds een account hebt.

Leden

21897

Foto's

92105

likes

290