Tackle tests

Tackle Test: DLT Thunder Bait Sluggo

Tackle Test: DLT Thunder Bait Sluggo

Voor deze eerste serie Tackle Tests werden er door Raven Fishing & Outdoor een aantal verschillende pluggen en shads van het huismerk DLT beschikbaar gesteld. Bij mij viel er net na de opening van het roofvisseizoen een pakketje op de mat met als inhoud een drietal soorten DLT Thunder Baits, de V-Tail, Perfect Shad en de Sluggo. Laatstgenoemde zal in deze eerste Tackle Test van mijn hand uitgebreid aan de tand worden gevoeld.

Tekst & Foto's: Arjan de Jong

Merknaam: DLT
Productnaam: Thunder Bait Sluggo
Type Product: Shad
Lengte: 11cm
Kleur: White en Blue/Silver
Aantal per verpakking: 6 stuks
Winkeladviesprijs: €2,99
Materiaal waarop deze getest is: Ultra Light dropshothengel, molen maatje 500 en een 0,06mm gevlochten lijn.

DSCN3209

Eerste indruk
Voor mij is dit de eerste keer dat ik shads van het merk DLT in mijn handen heb, en op het eerste gezicht lijken het prima shads. Bij het uit de verpakking halen van de Sluggo valt direct op dat ze wat stugger zijn dan de shads waar ik normaal gesproken mee zou gaan vissen. Toch lijkt er zo op het eerste gezicht voldoende flexibiliteit in het uiteinde van de shad te zitten om voor een mooie actie te kunnen zorgen.

De Sluggo in de kleur Blue/Silver is een blauwe doorzichtige shad voorzien van zilveren glitters, en de White is daarentegen niet doorzichtig en heeft in plaats van glitters een fel rode staart meegekregen. Beide shads zien er naar mijn mening prima uit en moeten zeker vis kunnen opleveren, maar lijken minder geschikt voor het kleinere formaat vis.

Uit de eerdere Tackle Tests van een tweetal DLT plugjes is gebleken dat beiden een imitatie zijn van andere merken. Dit is ook het geval bij deze shad welke niet alleen wat betreft het uiterlijk, maar ook de naam sprekend lijkt op de Lunker City Slug-Go.

Praktijk test
Met een lengte van 11cm lijkt deze iets wat stuggere shad me prima geschikt voor de wat grotere baarzen en snoekbaars, de kleinere exemplaren zullen naar mijn idee wat meer moeite hebben met het naar binnen werken van de Sluggo. De eerste de beste sessie in de mooie binnenstad van Rotterdam zouden ze het gebruikelijke kunstaas gaan vervangen, de Sluggo wordt gevist op een dropshot montage op een ultra light dropshothengel.

Eenmaal aangekomen aan de waterkant laat ik de shad tot net iets onder het oppervlakte zakken om te zien wat voor een actie er in deze shad zit. Ik moet eerlijk bekennen dat de actie me absoluut niet tegen valt, bij het binnentikken van de shad beweegt het uiteinde mooi op en neer om vervolgens horizontaal stil te blijven hangen.

Hierna is het toch echt tijd om met de Sluggo te gaan vissen, hoewel er op dit water sinds de opening van het seizoen nog niet veel vis wordt gevangen probeer ik er maar het beste van te maken. Op de plekken waar de baarzen voor de gesloten tijd lagen opgestapeld lijkt het nu helemaal uitgestorven te zijn. Uiteindelijk volgen er dan toch een aantal voorzichtige aanbeten op de Sluggo, maar helaas leverden deze geen vis op. Dat de vis wel geïnteresseerd is in deze shad bleek wel toen deze bij het binnenhalen tot aan het oppervlakte werd gevolgd door een mooie maatse snoekbaars.

DSC_2800

Duurzaamheid
Ik vis zelf graag in de binnenstad en haventjes, voornamelijk in de binnenstad worden er met enige regelmaat fietsen, winkelwagentjes en dergelijke gehaakt waardoor veel shads niet langer dan één of twee sessies meegaan. De duurzaamheid van een shad vind ik dan persoonlijk ook geen doorslaggevende reden om een shad wel of niet aan te schaffen. Eerlijk gezegd heb ik ook veel meer plezier aan het vissen met shads die na een aantal stevige aanbeten helemaal kaal en stuk gevreten zijn.

Voor de vissers onder ons die wel om de duurzaamheid van een shad geven denk ik dat de Sluggo wel een interessante shad kan zijn, doordat deze wat stugger is dan andere shads verwacht ik dat deze wat langer mee zal gaan en meer aanbeten zal kunnen verdragen.

Verkrijgbaarheid
De Sluggo is voor de zeer schappelijke prijs van €2,99 (per 6 stuks) te verkrijgen bij Raven Fishing & Outdoor in vier verschillende kleuren: White, Red/Head, Black/Silver en Blue/Silver. Helaas zijn ze echter maar in één formaat (11cm) te verkrijgen.

DSC_2802

Eindoordeel
Hoewel de Sluggo helaas (nog) geen vis heeft opgeleverd, ben ik nog steeds van mening dat er zeker goed vis mee te vangen moet zijn. En voor de prijs van €2,99 hoef je de Sluggo zeker niet in de winkel te laten hangen, want dit is gewoon een prima prijs voor deze shads! Wat ik persoonlijk wel erg jammer vind is dat deze shad slechts in een beperkt aantal kleuren en slechts één formaat beschikbaar is. Hiermee laat de Sluggo het liggen ten opzichte van het vergelijkbare model van Lunker City.

Voor het dropshotten met mijn ultra light hengel gebruik ik voornamelijk shads tot een centimeter of 8 en mocht ik er grotere shads aanhangen dan geef ik de voorkeur aan zeer flexibele shads. Hierdoor blijft het naar mijn idee ook mogelijk om de kleinere vissen te kunnen vangen. De Sluggo zal ondanks dat ik positief verrast ben over de actie niet de voorkeur krijgen boven andere shads, maar zal van tijd tot tijd zeker nog aan de haak worden gehangen!

Om de bijhorende reacties te bekijken heb je een account nodig.

Registreer of log in als je reeds een account hebt.

Leden

21897

Foto's

92105

likes

290