Tackle tests

TACKLE TESTERS: Voorstelronde deel 2

logo tters

Het internet staat bol van de productreviews; erg interessant, want zo blijf je op de hoogte van wat er nieuws is. Toch is menigeen benieuwd naar hoe het product daadwerkelijk in de praktijk uit de verf komt. Wat zijn de plus- en minpunten, waar moet je rekening mee houden en onder welke condities kun je het het best inzetten? Roofvisnet heeft een selectie gemaakt van 10 zogenaamde Tackle Testers (TT’ers), elk met hun eigen expertise, die in de loop der tijd diverse producten gaan testen en hiervan verslag doen op Roofvisnet. Allereerst stellen de TT’ers zich aan je voor. Deze voorstelronde zijn Paul de Wal, Bernd van Broekhoven en Gert-Jan Brinkman aan de beurt.

 

 

Paul de Wal
Geboortejaar: 1992
Favoriete visserij: Werpend op snoekbaars en baars.
Favoriete watertype: De grote rivieren.
Woonachtig in provincie: Noord-Brabant.

 

 


DSC_2012

Het begon bij mij, zoals bij velen, vanaf jongs af aan. Bijzonder daarbij is dat ik geen vissende voorbeeldfiguren had: geen van mijn familieleden of kennissen had iets met vissen. Mijn moeder verbaasde zich er altijd over waarom mijn broertje en ik steeds maar bleven vissen. We vingen in het prille begin nooit iets, moesten om de haverklap naar huis omdat alles in de knoop zat en hadden daarbij geen aanmoediging van een fanatieke vader of buurman. Kennelijk zit het toch in het bloed, want het vissen heeft me nooit meer losgelaten. Sterker nog, er is sindsdien geen dag in mijn leven voorbij gegaan dat ik niet bezig ben geweest met vissen!

DSC_3866

Na een paar jaar kwamen de karpers in beeld. Totdat ik een jaar of 13 was, viste ik vrijwel uitsluitend op karper met slechts af en toe een uitstapje naar het roofvissen. En nog steeds vind ik karpers fascinerend mooie beesten. Het veranderde toen de uitdaging van het karpervissen in de watertjes in de buurt er een beetje af was en ik er achter kwam waar je dan als karpervisser terecht komt. In een wereld van targetvissen, prestatiegerichtheid en concurrentie.  En dat is nou precies een wereld waar ik niets mee heb. Het leek me beter om te gaan roofvissen: daar was tenminste nog wat in te ontdekken. Dat begon met het snoekvissen in de polder, maar dat verplaatste zich al snel naar de grote rivier. Dat heeft mij gevormd als visser: de rivier biedt zoveel mogelijkheden, dat ik een echte allrounder ben geworden.

DSC_9565

Tot op de dag van vandaag vind ik het fantastisch om de diversiteit die het Nederlandse water met zich meebrengt, te benutten. Ik ben dan ook helemaal verslingerd aan de grote rivier en daar doe ik zowat elke discipline die er mogelijk is: van het werpen op grote snoeken tot het secuur verticalen op snoekbaars. Allemaal geweldig. Dat heeft er ook toe geleid dat ik op bijna alle wateren prima uit de voeten kan, zowel vanaf de kant als vanuit de boot. Ik zou het ook nooit anders willen. Misschien komen er wel perioden dat ik me veel op het snoeken stort of juist op het snoekbaarzen, maar ik zal nooit de andere disciplines laten voor wat ze zijn.

DSC_3331 - kopie

En wat ik het mooiste vind in het vissen? Het beleven van avonturen met vismaten. Visvakanties, weekenden, verre locaties en nachtsessies: voor mij zijn dat soort momenten onbetaalbaar en daar is het vangen van grote vissen voor mij 100% ondergeschikt aan. Gelukkig lukt het toch regelmatig om die twee te combineren!

 

 

 

 

 

 

Bernd van Broekhoven
Geboortejaar: 1987
Favoriete visserij: Werpend vissen op baars met shads.
Favoriete watertype: Groot water in de zuidwestelijke delta.
Woonachtig in provincie: Zeeland


Vissen is in mijn jonge jaren met de paplepel in gegoten. Door mijn vader werd ik altijd meegenomen de natuur in. Hierdoor is er een passie ontstaan voor het buitenleven met vissen in het bijzonder. Ik ben opgegroeid vlakbij een putje waar je prima met de vaste stok kunt vissen. Vooral met een mestworm kon ik hier grote aantallen baarzen vangen. Toen ik kennis maakte met de kunstaasvisserij kwam ik er al gauw achter dat er vele grotere vissen te vangen waren. Niet alleen baarzen, maar ook snoeken en snoekbaars.

IMG_3749

Na alles onder de loep genomen te hebben ben ik toch altijd fanatiek op baars blijven vissen. Deze vis boeide mij het meest en nog steeds. Soms is het zo gemakkelijk om ze te vangen en vlammen ze met vele tegelijk op je kunstaas. En tegelijkertijd kan deze rover heel humeurig en eigenwijs doen, niet te vangen dan. Begin vorig decennia ben ik begonnen met het schrijven van verhalen op het internet. Tezamen met de hobby fotografie is daaruit ontstaan.

P1030189

IMGP2454

Samen met andere fanatieke baarsvissers schrijven we over onze avonturen. De belevenis van het vissen staat centraal, begeleid met sfeer- en vangstfoto’s. Gaandeweg blijf je jezelf ontwikkelen. Momenteel vis ik veel vanuit de bellyboot op groot water. Grote kans dat het ooit een keer een boot wordt, of dat ik juist weer meer vanaf de kant ga vissen. Ik zal zelden het water op gaan zonder shads. Het vissen met shads op baars kent tal van mogelijkheden.

IMG_7325

Vele technieken, waarvan er verschillende zijn die ik graag verder uit zou diepen. Denk bijvoorbeeld aan de verschillende rigs die populair zijn in Amerika voor de largemouth bass visserijen. Als visser moet je jezelf blijven ontwikkelen vind ik. Stilstand is achteruitgang. Nieuwe dingen proberen, nieuwe dingen leren kennen, beleef het, onderzoek het. Daarom vind ik het zo tof om mee te mogen doen met de Tackle Testers van Roofvisnet. Aan de voet staan van nieuwe ontwikkelingen en deze in het veld uitproberen.

IMGP2493

 

 

 

 

 

Gert-Jan Brinkman
Geboortejaar: 1973
Favoriete visserijen: riviervisserij op baars en snoekbaars, jerken in polder en bellybootvissen.
Favoriete watertype: De rivier, aanliggende zandgaten en vele polders.
Woonachtig in provincie: Utrecht


Het vissen zit al van zeer jongs af aan in het bloed, begonnen met witvissen, maar zo vanaf mijn 16e steeds vaker op de roofvis en daar heb ik me uiteindelijk helemaal op toegelegd. Ik stam nog uit het tijdperk van vóór het internet, dus het meeste werd zelf aangeleerd en zo nu en dan keek je de kunst af van de oudere vissers. In die tijd gebeurde dat nog met levend aas, maar vanaf de tijd dat dat verboden werd heeft het vissen met kunstaas me ook helemaal in zijn greep. In eerste instantie natuurlijk met kleine plugjes en spinners door de polder heen, maar de diversiteit aan kunstaas werd groter en groter en zo ook mijn verzameling. Toen ik vele jaren geleden voor het eerst ging jerkbaiten en op die manier snoek ving was ik gelijk helemaal verkocht en eigenlijk is dat nooit meer veranderd. Het is en blijft prachtig om na een hectische werkweek de rust van de polder op te zoeken en struinend door de mooie natuur die Nederland rijk is de mooiste hobby die er is te beleven.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dan komt het moment van de eerste visboot, in mijn geval een oude maar degelijke kunststof Pionier die het jaren goed gedaan heeft. Inmiddels is deze vorig jaar vervangen voor een degelijkere en stabielere Rhea 430 met 20 pk motor erachter, waardoor de mogelijkheden alleen maar groter zijn geworden. Met deze boot wordt er regelmatig getrold, wat me vorig jaar tijdens een visweekend met mijn vismaat Huib mijn pr snoek opleverde, 114 cm en modderdik.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Maar met deze boot ga ik vooral erg veel de rivier op. In het voorjaar als er wat stroming op de rivier zit ga ik veel trollen met kleine plugjes. Het mooie van de rivier is dat het eigenlijk altijd wel weer verrassend is wat je vangt, zowel als het gaat om de soort als ook om het formaat. Meestal baars en snoekbaars, maar ook regelmatig winde en roofblei en niet zelden schuift er ook een mooie snoek over het kleine plugje. Sinds vorig jaar ook het verticalen ontdekt en ook daarmee is wel een nieuwe verslaving geboren, een geweldige manier van vissen waarbij met name de vaak snoeiharde aanbeten een dag helemaal goed kunnen maken!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sinds een jaar of vijf ben ik nu ook in het bezit van een bellyboot en daar heb ik ook al énorm veel mooie visdagen mee mogen beleven. Het is met name de rust en eenheid met het water die de beleving van deze visserij zo ontzettend mooi maakt. En beleving, dat is het toch waar het mij in hoofdzaak om gaat. Met de bellyboot vis ik regelmatig op baars en snoekbaars in de winter en dat heeft al veel mooie vissen opgeleverd.

 

Om de bijhorende reacties te bekijken heb je een account nodig.

Registreer of log in als je reeds een account hebt.

Leden

21897

Foto's

92105

likes

290