Tackle tests

TACKLE TESTERS: Voorstelronde deel 1

 logo tters

Het internet staat bol van de productreviews; erg interessant, want zo blijf je op de hoogte van wat er nieuws is. Toch is menigeen benieuwd naar hoe het product daadwerkelijk in de praktijk uit de verf komt. Wat zijn de plus- en minpunten, waar moet je rekening mee houden en onder welke condities kun je het het best inzetten? Roofvisnet heeft een selectie gemaakt van 10 zogenaamde Tackle Testers (TT'ers), elk met hun eigen expertise, die in de loop der tijd diverse producten gaan testen en hiervan verslag doen op Roofvisnet. Allereerst stellen de TT'ers zich aan je voor. Deze voorstelronde zijn Ate Melman, Volkmar Strikkers en Arjan de Jong aan de beurt.

Ate Melman
Geboortejaar: 1986
Favoriete visserij: Gericht op grote baars
Favoriete watertype: Rivieren en maagdelijke meren
 Woonachtig in provincie: Utrecht


Zelf vis ik al sinds ongeveer mijn 10e, waarbij ik eigenlijk nooit een andere passie dan roofvissen heb gehad. Zelf als klein jochie vond ik die witvissen al beter geschikt als aasvis dan om er nu gericht op te gaan vissen. Vele jaren was de spinner en een aasvis de enige manier voor mij om de snoek en baars te belagen, pluggen leken mij enkel ongeluk te bezorgen. Nadat ik tijdens mijn middelbare schooljaren wat minder actief bezig was met vissen (vaak enkel gedurende de vakanties en met lekker weer) sloeg dit snel om toen ik een huis kocht op mijn 18e. Belangrijk punt van aandacht bij de aankoop van dit huis was de nabijheid van water, liefst veel en groot water! Zo geschiedde en samen met de aankoop van mijn huis kocht ik ook meteen een boot om ook wat aan al dat water te hebben. Vanaf dat moment kwam de visserij in een stroomversnelling en heb ik menig uur voornamelijk staan jerken op groot water op zoek naar metersnoeken.

???????????????????????????????

Na een brandende vraag op roofvisgebied wist ik in 2008 ook mijn weg te vinden richting het Roofvisforum; wat een enorme bak aan informatie lag daar voor het oprapen zeg! Ik merkte dat ik het zelfs zo leuk vond, dat ik binnen een jaar al had gevraagd moderator te worden van het forum, en zo geschiedde.

81 cm op vinkeveen

DSC01775

Met deze hernieuwde bron van informatie -en met name ook mensen waarmee ik dit kon delen- werden vele contacten gelegd en nieuwe technieken aangeboord. De laatste jaren verlegde ik hierdoor mijn aandacht van grotendeels snoekvissen, naar 80% van de tijd gericht vissen op baars en snoekbaars. Hierbij probeer ik mijn visserij zo breed mogelijk te houden om het meeste plezier te beleven aan mijn sport. In de zomer vis ik met name werpend en slepend op de rivier, in de winter vind ik verticalen en diagonalen- zowel vanuit de boot als bellyboot- super. Ook ben ik een groot fan van het vissen met waadpak op locaties waar anderen de handdoek al in de ring hadden liggen; uitdaging zorgt nou eenmaal voor voldoening als je die ene kapitale vis eindelijk haakt!

52 centimeter baarsgeweld, wat een vis!

De laatste jaren ben ik 's winters vanwege mijn werk als register accountant maar eens in de 2 weken op het water te vinden, dit probeer ik goed te maken door in de zomer zo'n 3 tot 4 dagen of avonden per week te vissen. En laten we nou eerlijk zijn; wat is er nu lekkerder dan op een mooie zomerdag in je t- shirtje met kloppend hart en gierende slip, vol verwachting te staan kijken wat er door het oppervlakte breekt. Vanaf juni gaan we het weer beleven!

 

Volkmar Strikkers
Geboortejaar:  1987
Favoriete visserij: Werpen op snoek
Favoriete watertype: Rivier
Woonachtig in provincie: Overijssel
achtergrond001

Zelf ben ik opgegroeid tussen de rivier en de polder in. Water in overvloed en vanaf jongs af aan al geïntrigeerd door het leven wat daar in huist. Zoals zo velen ben ik begonnen met de visserij op witvis, maar voor mijn tiende al overgeschakeld op de kunstaas- en vliegvisserij op snoek. Een of twee maal per week de polder in, of naar de rivier. Op mijn veertiende kocht ik mijn eerste boot en toen was het hek van de dam. Sindsdien kan het water niet groot genoeg zijn voor mij. Laat mij maar zoeken! Na tien jaar trouwe dienst heb ik mijn oude boot verruild voor een aluminium vismachine en nu ben ik helemaal niet meer te stoppen!

achtergrond0303_4

IMG_9860

Ik vis graag met de seizoenen mee en zodoende komen alle roofvissoorten van Nederland aan bod, verspreid over het jaar. Me helemaal focussen op één vissoort vind ik niet uitdagend genoeg. Toch ligt de voorkeur bij snoek en roofblei en dan vis ik het liefst gericht op de allergrootsten. Vissen op die allergrootsten betekent veel investeren en daar horen ook keiharde blanks bij. Een dag blanken is voor mij echter geen straf, maar een ingecalculeerd risico. Je weet dat je vroeg of laat  tegen jouw droomvis aanloopt en meer voldoening kun je gewoonweg niet halen uit een vangst!

achtergrond00002

Visreizen zijn voor mij de ultieme vorm van visbeleving. Snoekreizen zijn mooi, maar het liefst reis ik af naar de tropen. Op eigen houtje door Mexico, bellyboten op de Atlantische Oceaan, het is niet snel te gek en de ervaringen die je op doet zijn voor het leven!
Ik ben geen enorme materiaalfreak, maar ga wel voor kwaliteit als het om visspullen gaat. En kwaliteit hoeft niet perse het duurste van het duurste te zijn, daar moet je voor jezelf een balans in zien te vinden. No nonsens, degelijk materiaal, dat past het beste bij mijn visserijen.
Ik ben werkzaam als Junior Design Engineer bij Peters Shipyards in Kampen, alwaar ik meewerk aan stabiliteit van schepen en aan voorontwerpen van nog te bouwen schepen. Een baan waarin je constant naar optimalisatie zoekt en dat zie je ook weer terug in mijn visserij. Waardeer wat je hebt, maar zie er nog meer uit te halen!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Naam: Arjan de Jong
Geboortejaar: 1986
Favoriete visserij: Dropshot
Favoriete watertype: Binnenstad en jachthavens
Woonachtig in provincie: Zuid-Holland


Zoals de meeste van ons ben ik op jonge leeftijd begonnen met het vissen met de vaste stok. Ik was regelmatig aan de waterkant te vinden en op mijn achtste begon ik deel te nemen aan de jeugdwitviswedstrijden van E.R.H.V. De Waal. Waarbij ik veel leerde van de overige deelnemers.
Na verloop van tijd wilde ik ook wel eens wat grotere vissen vangen. Ik begon me meer te richten op het karpervissen en er werd zo nu en dan ook gericht op snoek gevist. De eerste grote snoek ving ik toen samen met mijn pa op een dode makreel.

2

Na enkele jaren niet tot weinig te hebben gevist ben ik sinds een jaar of vier geleden weer actief begonnen met het vissen op roofvis. In het begin vooral in polderslootjes gericht op snoek en inmiddels voornamelijk alleen nog maar in de binnenstad en jachthavens op zoek naar grote baars en snoekbaars.

4

Sinds mijn eerste deelname aan het Streetfishing evenement in Brielle in 2010 ben ik me steeds meer gaan richten op het dropshotten in de binnenstad en jachthavens. Het vissen in deze omgevingen en de sfeer op zulke evenementen hebben ertoe geleid dat ik de afgelopen twee jaar binnen- en buitenland ben doorgereden om deel te kunnen nemen aan de verschillende Streetfishing evenementen, waaronder ook het grootste Streetfishing event van Europa, de FTF Open Street Paris.

3

Hoewel ik op het moment druk bezig ben met het afstuderen probeer ik toch om iedere week een aantal uren met mijn Ultra Ligt dropshot hengel aan de waterkant te staan op zoek naar die grote baarzen en snoekbaarzen. Mijn PR baars staat inmiddels op 40 cm en PR snoekbaars staat helaas nog steeds op 50 cm. Er is dus nog meer dan genoeg ruimte om beide aan te kunnen scherpen.
Toen ik eind februari werd benaderd met de vraag of ik geïnteresseerd was om producten op het gebied van Ultra Light en Streetfishing te gaan testen voor Roofvisnet en daarover te schrijven, hoefde ik niet lang na te denken. Ik probeer me altijd al zoveel mogelijk bezig te houden met nieuwe materialen en ontwikkelingen binnen deze vistechnieken en ik zie dit dan ook als een mooie kans en uitdaging!

5

 

Om de bijhorende reacties te bekijken heb je een account nodig.

Registreer of log in als je reeds een account hebt.

Leden

21190

Foto's

92088

likes

242