Evenementen

1e Roofvisnet vliegvis-instructiedag!

Na lang wikken en wegen gaat het er nu écht van komen, de eerste RVN-vliegvis instructiedag op zaterdag 16 februari. Vliegvissen op snoek wordt steeds populairder en velen zouden graag eens kennis willen maken met deze visserij. Maar ook beginnende en zelfs wat meer ervaren vliegvissers hebben vaak toch nog wel wat vragen die ze graag zouden willen stellen. Welke onderlijn moet ik gebruiken? Doe ik die dubbele strip wel goed? Welke streamer moet ik inzetten?Met deze gedachte in het achterhoofd, zijn Robert-Paul en Krijn een topic http://www.roofvisforum.nl/forum/viewtopic.php?f=7&t=93020) begonnen om de interesse te peilen voor een heuse instructiedag waarbij vele facetten van het vliegvissen op snoek de revue zullen passeren. Inmiddels zijn alle hobbels overwonnen en kunnen we het definitieve programma presenteren.Deze dag zal plaatsvinden in het prachtige poldergebied van de Krimpenerwaard, alom bekend vanwege de toegankelijkheid en goede snoekstand. We spreken af in het centraal gelegen Schoonhoven, een prachtig stadje midden in de polder, gelegen aan de rivier de Lek, en centraal tussen Utrecht en Rotterdam. Hier zullen we de dag beginnen bij restaurant Lekzicht, gelegen pal naast de veerpont (ideaal te bereiken vanuit Dordrecht/Gorinchem), aan de rivier. Een gratis parkeerplaats ligt aan de overzijde (let op: de parkeerplaats direct naast de veerpont is slechts gratis bij kort parkeren; een klein stukje verder ligt de gratis parking). Hier zullen we ons verzamelen en zal het programma starten. Hier een overzicht van het programma van deze dag:Vliegvis instructiedag 16 februari 2013

9.00 uur: inloop bij Restaurant Lekzicht te Schoonhoven (site: )

9.30 uur: welkomstwoord en  lezing van Robert-Paul: vliegvissen op snoek

11.00 uur: werpdemonstratie door Rudy van Duijnhoven en werpinstructie met de deelnemers; leer de basisbeginselen of verfijn je werptechniek.

12.00 uur: riante lunch in restaurant Lekzicht, nabespreken ochtendprogramma, voorbereiding middagprogramma.

13.00 uur: vissen in de Krimpenerwaard: 'Kingfisher cup', in kleine groepjes en onder begeleiding van een ervaren vliegvisser.

17.00 uur: verzamelen op de parkeerplaats, nabespreken van de dag, met leuke prijsjes voor de grootste, kleinste en bijzonderste vangst én uitreiking van de Kingfisher wisselbeker!

17.30 uur: afsluiting.Bij voorkeur nemen deelnemers hun eigen vliegvisuitrusting mee. Er zijn een beperkt aantal extra hengels beschikbaar, dit staat aangegeven in het betreffende topic. Deelnemers dienen zelf te regelen dat ze een extra hengel van een ander kunnen regelen, de organisatie gaat hierin NIET bemiddelen en is ook NIET aansprakelijk bij eventuele schade! :-DAan deelname zijn helaas kosten verbonden, in verband met de locatie, lunch, consumpties, vergunningen, etc. Er wordt aan de deelnemers een eigen bijdrage gevraagd van €20,-, contant te voldoen aan het begin van de dag. Dit is inclusief riante lunch, twee consumpties en een dagvergunning van Groot Rotterdam. Ben je lid van Groot Rotterdam of een van haar zusterverenigingen? Dan krijg je op vertoon van je Vispas €5,- korting en vragen we slechts €15,- eigen bijdrage.Definitieve inschrijving verloopt via het forum, in het daarvoor betreffende

We hopen op een fantastische dag en hopen veel forumleden te kunnen begroeten. EXTRA TIP: Zorg voor een goede polariserende zonnebril en pet om hinderlijk zonlicht op te vangen.

Namens de organisatie,

Robert-Paul, Krijn, Rudy en Sjoerd

Om de bijhorende reacties te bekijken heb je een account nodig.

Registreer of log in als je reeds een account hebt.

Leden

21897

Foto's

92105

likes

290