Evenementen

Arnout, Ron en Lee prolongeren wereldtitel meervalvissen!

Het Beet/karper/Rovers team bestaande uit Arnout Terlouw, Ron Beugelink en Lee Carpenter is voor de tweede keer op rij er in geslaagd om de World Catfish Classic te winnen. De andere 45 teams uit 11 landen, konden ook deze keer niet voorkomen dat dit ‘geoliede’ team er met de trofee en een cheque van 7.500 GBP van door ging.


Was het vorig jaar superspannend tot aan de laatste minuut op de derde en laatste dag, dit keer was de basis voor de overwinning al in de eerste twee dagen gelegd. De eerste dag kon het Duitse team van … op B12, 2 stekken stroomopwaarts, nog aardig bijblijven met 307 kg, maar op de tweede dag werd een enorm gat geslagen van bijna 290 kg. Niet onoverbrugbaar op een goede stek, maar aangezien ook zij, net als Arnout, Ron en Lee,  de laatste dag op sectie A visten waar niet of nauwelijks een meerval werd gevangen, was die kans klein. Nee de grootste ‘dreiging’ ging uit van het Engelse team wat op plaats drie stond na twee dagen, Steve Howard, Alina Padurean en Tracy Lewis-Wilson met teamrunner Barry Wilson. Zij hadden ook vorig jaar al bewezen dat zij het hun mannetje stonden, en dat met twee dames in het team!

Zij hadden stek C14 geloot, drie stekken stroomopwaarts van stek C11 waar Arnout, Ron en Lee de tweede dag hard hadden toegeslagen met 234 kg. Door daar drie vissen achter elkaar te verspelen (met een vis van 62 kg al in de weegzak), waaronder een hele grote die de onderlijn doorschuurde op het moment dat grote luchtbellen naar het wateroppervlak borrelden, werd het Engelse team nog een kleine kans gegund. Maar dan zouden ze wel meer dan 330 kg vis moeten vangen op stek C14. Niet onmogelijk, gezien de vangsten op dit stuk de tweede dag…

 

Gelukkig hadden we deze meerval van 62 kg al op de kant liggen, toen we jammerlijk drie vissen achter elkaar verspeelden… het zou uiteindelijk niet uitmaken!


Met die wetenschap gingen de teams de laatste dag in. Het Beet/Karper/Rovers team op stek A7, waar het heel moeilijk zou worden om  een vis te vangen, dat was duidelijk.  Een grote, kale vlakte van zo’n 10 meter diep.  Alleen de karpers lieten zich veelvuldig zien, maar geen enkele meervalstaart doorbrak het wateroppervlak.  Lui achterover leunen was er echter niet bij. De hengels werden zeer secuur uitgevaren door Lee, twee ervan gingen ver richting het midden op dik 250 meter afstand, waar het scherm van de dieptemeter wat meer vis liet zien. Waarschijnlijk karper, maar hopelijk ook een enkele meerval. Een vis hier vangen zou de zege zo goed als veilig stellen.

 

 

De laatste dag op sectie A – de ‘graveyard’.

 

 

Twee karpers lieten ons nog even opveren op de laatste dag.


Om 16.00 uur kwam er ook een aanbeet op de hengel die kort voor de kant wat gedropt. Meerval? Nee het bleek het schubkarper van zo’n 13 kg te zijn, die even later nog gevolgd werd door een kleiner soortgenoot. Ondertussen was wel duidelijk geworden dat het op de andere twee secties niet bepaald storm liep. Er was een vis van 73 kg gevangen op C8 en eentje van 53 kg op B11 door de Amerikaanse Larissa, op de stek naast Mark Huizinga, Hans Sissingh en Gert van Schaik die op B12 zaten. De stek naast de trailerhengel  van La Barca waar de eerste dag zo goed door het Duitse team was gevangen. Deze stek bleef net als veel andere, potentieel goede stekken, op de laatste dag zo dood als een pier. De vis zat er wel maar wilde niet (meer) azen, waarschijnlijk als gevolg van een waterstijging die de vorige dag al was ingezet door  instromend koud water. Of was het toch de lijndruk van drie dagen vissen?

 

 

Het laatste uur tikte tergend langzaam voorbij.


Met slechts 20 vissen ging de laatste dag als een nachtkaars uit. Een beetje een anti-climax, zeker in vergelijking met vorig jaar! Dat kon de pret niet drukken op stek A7 waar Arnout, Ron en Lee met organisator Ross Honey aan het aftellen waren. Om 18.00 klonk het eindsignaal en kon de champagne worden opengetrokken. Arnout, Ron en Lee hadden het weer geflikt! Vorige keer met een minimaal verschil van 600 gram, nu met een kleine 290 kg, bijna twee keer zoveel gewicht als de nummers twee en drie. Met drie Nederlandse teams bij de eerste 10 werd de Oranjevlag wederom hoog gehouden. Het feest kon beginnen en zou nog tot de late uurtjes duren!

 

 

Het team van marshalls – hulde voor hun inzet!

 

 

De prijsuitreiking kon beginnen – met dank aan de sponsoren!

 

 

Voor de tweede keer geflikt! Dit keer met een straatlengte voorsprong.

 

 

De camera’s klikten als vanouds!

 

 

De grootste vis, een meerval van 82 kg, werd gevangen door hetzelfde Franse team dat vorig jaar ook al de grootste wist te vangen – nog wel op dezelfde stek!!

 

 

Het Duitse Knittles team met Alexander Knittel, Andreas Hubex en Florian Riedl, werden 2e met 307,25 kg.

 

 

Op de foto met de nummer drie; het sympathieke Engelse team met Steve Howard, Alina Padurean, Tracy Lewis-Wilson en teamrunner Barry Wilson.

 

 

Het Team van Vos Hengelsport uit Almelo, dat bestond uit Corrie en Cornelis Kleinhaarhuis en Ramo Icin, deed het heel verdienstelijk en eindigde uiteindelijk op een prachtige 7e plaats met 183 kg, net voor…

 

 

… het team van Carp Connections met Hans Sissingh, Mark Huizinga en Gert van Schaik. Na de flitsende start op dag 1, konden zij helaas geen vis meer bijschrijven op de twee laatste dagen en werden 8e.

 

 

Het Amerikaanse team met Larysa Switlyk en Gary Sheridan, werd uiteindelijk 10e.

 

 

Het feest kon beginnen, Ross Honey had genoeg flessen champagne besteld!

 

 

De eer van Oranje werd hoog gehouden!

 

 

De volledige uitslag van de World Catfish Classic 2012

 

 

Hier nog wat filmpjes van de World Catfish Classic 2012 die zeker de moeite waard zijn om te zien!

 

 

 

 

 

 


Arnout Terlouw & Frank van Vliet

 

 

 

 

Om de bijhorende reacties te bekijken heb je een account nodig.

Registreer of log in als je reeds een account hebt.

Leden

21190

Foto's

92088

likes

242