Evenementen

Eerste trainingssessie World Catfish Classic met veel wind.

Zaterdagavond aan gekomen in Caspe en de volgende morgen samen met Lee Carpenter () naar het water voor een eerste 'trainingssessie' om wat dingen uit te testen (met name op aasgebied), de routine van snel uitvaren, etc terug te krijgen en om weer een beetje feeling te krijgen met deze vorm van meervalvissen.

World Catfish Classic 2012 update.Zoals ik al eerder had gemeld waren de weersverwachtingen voor de komende dagen niet al te best en bij aankomst bij de trailerhelling van ' La Barca' in Chiprana stond er inderdaad al behoorlijk wat wind, recht op de kop. Het was al behoorlijk druk met andere vissers (teams), maar nog genoeg ruimte over om een stek te vinden, recht tegenover waar Lee vorige week zo goed had gevangen. Het water stond inderdaad zeer hoog, zekere een paar meter hoger dan afgelopen jaar, wat wellicht de berikbaarheid van somminge secties zal bemoeilijken, zeker als het nog gaat regenen.

Een uur later lagen de vier hengels op hun plek, zo'n 150 meter uit de kant in de oude rivierbedding die hier nu 8-9 meter diep was. Links van ons waren al een paar vissen gevangen, maar bij ons bleef het de eerste twee uur verdacht stil. Dat veranderde toen we alle hengels opnieuw hadden uitgeroeid en al snel de eerste aanbeten volgden.

 

Het was duidelijk dat de vissen de pellets nog steeds lusten, sommige vissen hadden hun bek volgepropt zitten!

 

 

Terwijl de wind steeds sterker werd en er af en toe donkere wolken dreigde met af en toe een klap onweer, bleven de aanbeten komen.

 

 

Het was duidelijk dat de paai nog maar net afgelopen was (of misschien nog aan de gang is?) - alle vissen, zelfs de kleintjes, droegen de sporen op hun lichaam. Het moest er wild aan toe zijn gegaan!

 

 

Alle vissen, zelfs de kleintjes, droegen de sporen op hun lichaam. Het moest er wild aan toe zijn gegaan!


Ron en Bert Teuben kwamen ook nog even langs, die druk bezig waren geweest om de zakken met pellets op de juiste plaats te krijgen en Bert kon zelf ook nog even in een hengel hangen om alvast een beetje het gevoel te krijgen. De vis was niet groot genoeg om zijn kleren onder het slijm te krijgen, maar moest toch even op de foto!

Het formaat van de meervallen was zoals verwacht niet schokkend, we vingen zelfs drie meervallen die niet zouden meetellen voor de competitie (minder dan 10 kg), en de rest was tussen de 20-30 kg+. Uiteindelijk bleef de teller staan op 12 meervallen en 1 karper toen de wind te sterk werd om nog door te vissen. Desondanks waren we toch wel wat wijzer geworden, wat hopelijk helpt voor de komende competitiedagen. Het lijkt er sterk op dat dit keer de kleinere meervallen weleens de wedstrijd kunnen gaan beslissen. Maar wiet weet, misschien laten de grote jongens zich toch zien als de temperatuur weer begint te stijgen halverwege de week en kun je beter gokken op die ene monsterneerval...

Morgen wordt het vissen denk ik niets aangezien ze windkracht 6/7 hebben voorspeld. Dan hebben we mooi de tijd om al het materiaal in orde te brengen, genoeg onderlijnen te knopen en misschien al de inschrijving en bootcheck achter de rug te hebben. Kortom, het begint te kriebelen en we zijn er zo goed als klaar voor om onze 'wereldtitel' te verdedigen! Wordt vervolgd!

 

 

Meer info over de World Catfish Classic 2012 is te vinden op:


Arnout Terlouw

 

Om de bijhorende reacties te bekijken heb je een account nodig.

Registreer of log in als je reeds een account hebt.

Leden

21190

Foto's

92088

likes

242