Buitenland

Zeeforelvissen op Langeland (4)

Succes op de laatste stek! Na twee dagen met harde tot stormachtige wind hadden we vandaag eindelijk een dag met weinig wind. Het duurde echter nog tot ver in de middag voordat we de eerste zeeforellen konden landen.

Tekst en foto's Rudy van Duijnhoven's Morgens stond er nog een zwakke wind uit het noorden, reden waarom we als eerste nog een keer naar stek 58 (Ristinge) op Langeland reden. In de loop van de morgen draaide wind weer helemaal om naar west en vervolgens naar zuidwest.De afgelopen twee dagen heb ik met de Bank Robber Streamer van St.Croix gevist. Qua actie is de hengel vrijwel even snel als de andere die ik op de eerste dag gebruikt heb. De Bank Robber Streamer is echter helemaal grijs afgebouwd, met opnieuw een handgreep van een prima kwaliteit kurk en een apart vormgegeven reelhouder waarin de blank nog zichtbaar is. Ook met deze hengel kun je een lange lijn op het water leggen, terwijl hij toch lekker gevoelig te vissen blijft.Op stek 58 zijn we helemaal naar de punt gelopen, daar vonden we een prachtig stuk met grote stenen, zeewier en voldoende diep water. We visten het meerdere keren af, maar aanbeten leverde het niet op. Na even op stek 50 gekeken te hebben, hier was het water troebel door de wind en de golven, zijn we naar de oostkant van Langeland gereden. Bij stek 52 parkeerden we onze auto op een parkeerplaats in het bos en liepen de laatste 500 meter naar de waterkant.

 


Er bleek hier over vele honderden meters een mooie diepe geul vlak langs het strand te lopen, de geul was zo te zien te diep om er doorheen te waden, dus er zal zeker anderhalve meter water gestaan hebben. Bij de derde worp had Theo hier al een zeeforel van 42 centimeter, geen slecht begin. De zeeforel pakte een Mysis gebonden met konijnenbont, een van de favoriete patronen van Theo van de Poll.

 

 


Een uurtje later was het opnieuw raak bij Theo, kort na elkaar kwamen er nog twee veertigers de binnenkant van zijn landingsnet bekijken. Net zoals de eerste werden ze na het maken van enkele foto's teruggezet.En ik? Ik moet mijn eerste aanbeet nog steeds krijgen... Gelukkig 'vang' ik ze wel wanneer de foto's ergens gepubliceerd worden. Morgen rijden we terug naar Nederland, maar ik denk dat we onderweg al weer een nieuwe trip plannen!Voor meer info over Langeland gaat u naar:

 

Om de bijhorende reacties te bekijken heb je een account nodig.

Registreer of log in als je reeds een account hebt.

Leden

21190

Foto's

92088

likes

242