Visvakanties

Vissen op Catlake Pohan met De Vissende HollanderNaast de mooie meervallen in Catlake Pohan zwemmen er ook karpers, graskarpers, brasem, kroeskarpers, baars en voorn. Deze diversiteit aan vis zorgt voor een stabiele omgeving voor alle vissoorten.

Op Catlake Pohan zijn drie stekken gecreëerd, elke stek heeft ruimschoots water zodat je optimaal kunt genieten van jouw visvakantie en je hobby kunt uitvoeren. Doordat het eiland in het midden van het water ligt zul je geen hinder ervaren van andere vissers.Stek 1 Deze stek ligt in het noorden van Catlake Pohan. Deze stek kun je ook bereiken met de auto. Hierdoor kun je gemakkelijk de vismaterialen uitladen en dan vervolgens de auto op de parkeerplaats parkeren bij de beheerder zijn huis en algemene parkeerplaats. Er is altijd de mogelijkheid om een boot te gebruiken op locatie.Stek 1 is geschikt voor vissen op diepere delen van het water. Wanneer je de rechterkant bevist richting stek 2 vind je de ondiepere gedeeltes. Deze taludrand geeft ook de vissector aan van stek 1. Ook zijn de zones gemarkeerd met een boei of de beheerder wijst je de sector aan.Deze stek heeft een mooie steiger die over het water heen ligt. Deze steiger is voorzien van gaten, zodat je hier de standaards voor de meervalhengels in kunt plaatsen. Op deze manier kun je boeivissen of met een breeklijn. Er is ruimte op de steiger om een tweepersoons bivvy te plaatsen. Wanneer je dit van plan bent is het handig om haringen mee te nemen die in hout gemonteerd kunnen worden.

Stek 2 Deze stek ligt in het noordwesten van Catlake Pohan.Het diepste punt is ongeveer 3 meter en ligt op ongeveer 100 meter van de visstek af. Op het rechter gedeelte van de zone is een eiland met een diepte rond de 1,4 meter waardoor deze stek uitermate geschikt is voor boeivissen.Deze steiger zijn voorzien van gaten, zodat je hier de standaards voor de meervalhengels in kunt plaatsen. Op deze manier kun je boeivissen of met een breeklijn. Er is ruimte op de steiger om een tweepersoons bivvy te plaatsen. Wanneer je dit van plan bent is het handig om haringen mee te nemen die in hout gemonteerd kunnen worden.

Stek 3 Deze stek heeft een natuurlijke steiger/strand en is gesitueerd in het zuiden van het water Catlake Pohan. De algemene parkeerplaats bevind zich op 30 meter achter je.Op deze stek kun je mooi boeivissen of met een spinhengel werpend vissen! Voor de steiger heb je ruim water tot aan de dam wat je helemaal kunt bevissen met een diepte van ongeveer drie meter. De dam is ook een interessante zone met de overhangende bomen en rietkragen en dus zeker de moeite waard om te testen!

Wat is er aanwezig?
• Parkeerplaatsen
• Hengelsportzaak (kleinschalig op het terrein)
• Sanitaire voorzieningen (inclusief zeep, shampoo, tandpasta, toiletpapier)
• Onthaakmat is aanwezig
• Handschoenen voor het landen van de meerval
• Opladen van accu's of mobiele telefoons is mogelijk in het huis van de beheerder (bij de parkeerplaats).

Goed advies krijg je van de beheerders en wanneer zij meer tijd hebben, zijn zij bereid om meer begeleiding te geven.

Prijzen
Prijs per visser € 80,- per 24 uur
Prijs per niet-visser € 2,- per 24 uur
Je kunt de volgende items extra huren:
• Hengels inclusief molens
• Spinhengels inclusief werpmolen
• Twee keer hengelsteunen (ook zijn er speciale hengelsteunen die je in de steiger kunt plaatsen)
• Stretchers
• Slaapzakken
• tweepersoons bivvies
• Stoelen
• WaadpakkenOok is het mogelijk om het volgende te kopen/huren op locatie:
• Halibut pellets
• Gekookte maïs
• Boodschappenservice (prijs in overleg op locatie)
• Maaltijdservice (prijs in overleg op locatie ca. € 20,- per dag)
• Cameraman (prijs in overleg op locatie)
• Visgids 8 uur € 80,-
• Visgids 24 uur € 160,-
• Toeristengids naar de stad Kutná Horna
Wanneer je speciale wensen hebt, kun je deze doorgeven, bijna alles is mogelijk.

Noodzakelijke materialen De beheerder zal je materiaal controleren op juistheid en of die voldoen aan de eisen.
Boeivissen: Bij hengels met meer dan 400 gram werpvermogen is een nylon hoofdlijn verboden. Gebruik het volgende: gevlochten hoofdlijn van 60 kilogram trekkracht in combinatie met een voorslag voor 100 kilo.

Goede haken zijn van de volgende merken: Owner, Gamakatsu, Mustad of Madcat. Wanneer je met een boei vist mag je alleen een systeem gebruiken voor twee enkele haken met een maximale maat van 6/0.Je mag met een waadpak het water in binnen jouw eigen sector, echter NIET dieper dan heuphoogte! Je ontvangt bij de reservering ook een dieptekaart van het water, let op wanneer je met het waadpak het water in gaat dat er diepe talud randen kunnen zijn.

Afhankelijk of je op baars wilt spinnen of op meerval, zal de hengel uitgerust moeten zijn met het juiste materiaal. De lijn moet minimaal een breekkracht hebben van 30/40 kg. Je mag gebruik maken van twisters voorzien van een jighead met een enkele haak aan het staartstuk. Gebruik maken van een dreg met een maximale maat van 2/0 is ook toegestaan.

Pluggen of lepels zijn speciaal ontworpen voor de meerval en voorzien van goede haken. Elk type plug of lepel dat je gebruikt mag maximaal een enkele dreg hebben van 3/0.

Catlake Pohan kan geboekt worden via Reisbureau De Vissende Hollander.

De Vissende Hollander
Westeinde 33
9079 LH Sint Jacobiparochie
Tel. +31 (0)518 – 419 995
Email: info@devissendehollander.nl
Website: www.devissendehollander.nl

Om de bijhorende reacties te bekijken heb je een account nodig.

Registreer of log in als je reeds een account hebt.

Leden

21551

Foto's

92113

likes

271