Evenementen

Luremasters 2019 inschrijfdag

Wat een paar jaar geleden nog in de kinderschoenen stond is inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste wedstrijden van Europa, dit jaar met 90! boten. Wie wordt de winnaar van de Luremasters 2019? Zaterdag weten wij het!! We trappen vandaag op Roofvisnet af met het blog van de inschrijf dag en de komende dagen vind je hier alles: de laatste standen, wetenswaardigheden en alles wat met de Luremasters 2019 te maken heeft.

Dit jaar ziet het er een stuk beter uit qua weer, eigenlijk zijn deze in tegenstelling tot vorig jaar perfect te noemen (ten tijde van het schrijven). We trappen vandaag af met het live blog en mochten er vragen of opperkingen zijn schroom, dan niet om hieronder een berichtje achter te laten! 

10:00 uur verzamelen

Het wedstrijdhoofdkwartier is in de Hoezemoos, een perfecte locatie, gezellig, voldoende ruimte en bekend bij de meeste vissers. Dit is een van de weinige locaties die ruimte heeft om boten te stallen en op te laden.

Onder tussen is alles uitgeladen en is alles klaar gezet om de goodiebags te maken, en dat is nogal wat. Alleen met het uitladen en klaarzetten zijn we met de hele groep van zo'n 20 man ruim een uur bezig geweest.

Nu nog een geordende warboel maar dat zijn straks allemaal mooi gevulde goodiebags.

De organisatie van de Luremasters heeft weer een indrukwekkend pakket voor de goodiebags. Er zitten producten in van de volgende sponsoren:

Raymarine, Yamaha, Dragon, Navionics, EBBM, BIFI, Jacklink's, Nestle, LION, Maggi, Flambeau, Berkley en Raven 

Al met al goedgevulde goodiebags en waarbij de deelnemers op het water genoeg kunnen snacken en lekkere koffie of een Opkikker kunnen drinken! 

 

12:00 uur Klaar!

 

 

Ruim 200 goodiebags klaar, laat de deelnemers maar komen! De wedstrijd zit helemaal vol met 90 (!) teams en daar zitten uiteraard veel deelnemers van vorig jaar bij maar ook een hoop nieuwe gezichten. 

Volkmar en HJ hebben alles klaar staan voor de inschrijvingen die straks om 13:00 uur zullen beginnen.

13:00 uur Inschrijven

Langzaam aan druppelen de deelnemers binnen, het is een verzameling van oude bekenden. Opvallend is dat er veel buitenlandse sportvissers bij zijn.

 

 

15:00 uur Luremasters 2019 nu met 50% meer!

Het gros van de deelnemers heeft inmiddels geloot en hun goodiebag en nummer gekregen. Er wordt druk gesproken over de vangsten en wat de komende dagen gaat brengen. Vanavond is de Captains briefing en dan kunnen we pas echt zien hoeveel 90 teams zijn. Headmarshall John Smit heeft er in ieder geval al zijn handen vol aan, stiekem komt er bij het organiseren van een wedstrijd zoals de Luremasters best wel wat kijken.

 

17:00 uur Marshall briefing

Om 5 uur is het tijd voor de marshall briefing. Iedereen is verzameld achter het gebouw om Head marshall John Smit zijn verhaal te horen doen.

Alle regels worden puntsgewijs doorgenomen, het is goed te zien dat met een goed geolied team van marshalls dit eigenlijk een fluitje van een cent is.

John werkt zijn lijst af en de punten die ingebracht worden door de groep worden snel en goed besproken. Toch is het wel frappant dat in elke bijeenkomst van de marshalls de 010/020 discussie weer oplaait, tot groot gelach van iedereen.

Dan is het tijd om te eten, eigenlijk de enige manier om deze groep stil te krijgen. We hebben een meer keuze menu, we kunnen kiezen uit sate met patat of patat met sate, niet dat het uitmaakt want het smaakt perfect en dat merk je ook want al het geel is stil.

20:00 uur Captains briefing 

Het is bijna zover, de Captains briefing. Iedereen wordt verzocht om naar de grote hal te gaan waar de organisatie alle vissers zal toespreken en een duidelijke uitleg van de regels zal geven.

Als de hal vol is wordt er snel begonnen. Na een introductie van Hendrik-Jan Verheij en Volkmar Strikkers is het de beurt aan de sponsor Yamaha, die alle deelnemers welkom heet en de visie van Yamaha op het roofvissen geeft

Hierna is het wederom de beurt aan John Smit om de regels uit te leggen en dat dit op een goede manier is gedaan, blijkt uit het aandachtige luisteren van alle deelnemers en het opvallend weinig aantal vragen erna.

Morgen gaat de wedstrijd om 8 uur van start en uiteraard zijn wij hierbij! 

Om de bijhorende reacties te bekijken heb je een account nodig.

Registreer of log in als je reeds een account hebt.

Leden

21596

Foto's

92120

likes

276