Evenementen

Luremasters 2019; DAG 2

Na een enorm succesvolle eerste dag vandaag dag 2 van de Luremasters, wederom zijn de weergoden de deelnemers gunstig gezind. Zullen de nummers 1, 2 en 3 vast kunnen houden aan hun positie of komt er eentje uit de onderste gelederen omhoog met een hattrick?

6:00 uur Traileren 

Het belooft weer een prachtige dag te worden, iets meer wind dat wel maar dat is alleen maar gunstig. Wederom gaat alles als de gesmeerde bliksem en liggen alle deelnemers er zo in.

Team 54 heeft echter een probleem motorproblemen, ze hebben het netjes gemeld dus als ze de boot nog aan de praat krijgen dan worden ze alsnog gecontroleerd en kunnen ze alsnog het water op.

Maar man, man, wat een dag weer, als ik de foto's op de app voorbij zie komen dan benijd ik de visser nu wel echt. Veel beter gaat het niet worden 

7:00 uur De meeste boten liggen er inmiddels in, de gesmeerde organisatie die de Luremasters heet snort als een naaimachine. Nog steeds geen nieuws van team 54 Rheinlandboote, gaan ze het nog halen?

7:55 uur Kalmte voor de storm , iedereen ligt nu klaar, echter nog steeds geen nieuws van team 54. Gaan ze het nog halen? 

Nog geen nieuws van team 54, gaan ze het nog halen? 

8:00 uur START!

Op alle drie de startlocaties klinkt de toeter en spurten de deelnemers naar hun visgronden en ook team 54 heeft zich gelukkig net weer gemeld, het probleem is opgelost. Met een kleine vertraging mogen ook zij nu starten. 

8:12 uur En wederom gaat het snel met de vangsten. 12 minuten in de wedstrijd wordt de eerste metersnoek aangemeld, 116 centimeters wel te verstaan. Dat zijn punten die tellen! 

 

Dat het LMT (Luremasters marshal team) ijverig is wisten we al, sectie Volkerak begint nu ook gele kaarten aan vissers die niet in de wedstrijd meedoen uit te delen.... 

Ook vandaag word er weer heel goed gevangen en er zitten een aantal teams in die nog voor behoorlijke verrassingen kunnen zorgen. Nummers 1 tot en met 4 liggen heel dicht bij elkaar, team Garmin België die op nummer 2 staat, heeft het verschil met de nummers 1 verkleind tot 32 cm. Een ander team wat nog wel eens voor verrassingen zou kunnen zorgen is team 68 Angelcenter-Kassel die op plek 10 staat met 563 cm. Op zich zou je zeggen oké dat is goed, maar niet bijzonder. Nee, inderdaad ware het niet dat de heren nog niet op snoekbaars hebben gevist en er nog geen een op hun lijstje hebben staan!! Als zij vandaag en morgen 7 snoekbaarzen van pak hem beet 50 cm erbij vangen, dan is dat zomaar 350 cm erbij... en dat is dan 913 centimeters. Ik zou deze goed in de gaten houden.

9:26 uur Op de whatsapp van de marshalls is het druk. Er wordt scherp gevist en dat zie je ook aan het aantal waarschuwingen dat er gegeven wordt, gelukkig is het LMT superscherp en zijn ze er als de kippen bij als er een verdachte situatie is.

Een ander team wat nog wel eens voor verrassingen zou kunnen zorgen is team 68 Angelcenter-Kassel die op plek 10 staat.

10:00 uur Helaas is een van onze marshals geveld en heeft daardoor zijn voet in het gips. Hoe dit komt en waarom, daarover wordt druk gespeculeerd in de LMT app. Marshall Patrick is een die hard Feyenoord fan van de puurste vorm, helaas moet hij de resterende tijd van de Luremasters op de bank zitten.

Maar ook van mij. Beterschap Pat! 

10:20 uur Een mens is een gewoontedier en verwacht eigenlijk dat resultaten uit het verleden ook nu gebeuren of is het een kwestie van gaan waar de vis zit? Marshall Jerry stuurde wel een heel sprekende foto in van een talud op het Hollands Diep, 12 boten op een rijtje op het talud.

Volgens mij is dat een goed talud.

11:00 uur We hebben een nieuwe leider van het leaderboard, team Garmin België is de nieuwe nummer 1 met 881 centimeters. Team Reel Busy is gezakt naar de tweede plaats met 868 cm, maar voelt de bloedhete adem van team 51 met Roy en Jeffrey Van Woesik met 867 cm in de nek hijgen. Het is echt superspannend! Team 14 Predax Fishing staat 4e maar moet er nog even aan trekken met 805 cm. 

Gisteren zijn er 700 vissen gevangen (goedgekeurd), vandaag zitten we net iets over de 260 heen. Behoorlijk minder, echter we hebben nog meer dan 4,5 uur te gaan dus er kan nog van alles gebeuren. Hieronder een overzicht van de top 15. Wil je het gehele leaderboard zien en de vangstfoto's? Klik dan op de afbeelding en je wordt direct naar het live leaderboard gelinkt.

 

 

Team Reel Busy gezakt naar de tweede plaats met 868 cm maar voelt de bloedhete adem van team 51 met Roy en Jeffrey Van Woesik met 867 cm!

11:30 uur We zien toch best wel wat inventieve dingen voorbij komen, zo heeft een team een BDSM meetlint, wat eigenlijk super slim is. Je kunt best veel kostbare tijd verliezen als een vis niet mee wil werken en blijft bewegen op de meetlat.

Dit team loste het op door met een zachte draad de staart van de vis te fixeren, dan is het snel meten en fotograferen en kun je meer tijd besteden aan vissen.

12:20 uur Het begint iets rustiger te worden in de App en met de vangsten. De meeste vissers zullen nu snel iets eten en dan doorgaan. Maar ondertussen heeft de nummer 1, team Garmin België, hun score iets weten te verbeteren naar 889 centimeter en team 54 heeft zichzef inmiddels naar de tweede plek gevist naar 877 centimeter en zijn daarmee 1 cm ingelopen op de nummer 1. Team 39 Reel Busy heeft helaas niets meer weten bij te vangen. De nummers 1 hebben behoorlijke snoekbaarzen gevangen met een gemiddelde lengte van 65 cm en dat is goed voor meer dan 50% van hun punten. Hun snoeken daarin tegen  zijn gemiddeld 71 cm lang en daar kunnen ze nog behoorlijk wat punten pakken! 

 

 

13:00 uur Het is spannend, heel spannend, de top 4 zit superdicht op elkaar. Per team vallen nog zoveel centimeters te verbeteren dat als je de juiste stek vindt de rollen in een keer kunnen omdraaien. En dat is nu juist het mooie van wedstrijden zoals de Luremasters, maar tegelijk ook een frustratie. Zo sta je bovenaan en heb je het idee dat niemand je kan aanraken. Of je staat goed, maar komt nog net een grote snoek tekort, BAM aanbeet en je legt een meter+ vis op de meetplank. Dan kan het hele leaderboard er in een keer anders uitzien.

Over metervissen gesproken, hier nog even een plaatje van de 127 centimeter die gisteren door team  81 Team Westerkwartier / Crestliner 4 werd gevangen.

 

Het is spannend, heel spannend.

13:30 uur Team Garmin België versterkt hun positie verder en kunnen met de vangst van een snoek van 80 cm hun kleinste snoek van hun scorekaart halen (66 cm) een verbetering van 14 cm. en hebben nu met 903 cm een royale voorsprong op de nummers 2 van 26 centimeter. Het lijkt alsof het niet op kan, maar ook in deze hoge scores ga je uiteindelijk tegen een plafond aanlopen en heb je je kaart vol dan wordt het steeds moeilijker om de punten erbij te vissen. Team 09 Team Crestliner 3 won vorig jaar met 956 centimeters en daar zit team Garmin nu niet ver meer vandaan. Nog 29 centimeter erbij en ze hebben dezelfde score als vorig jaar, en ze hebben nog een dag en 2 uur te gaan.... 

13:40 uur Heet van de naald! Team 39 Reel Busy zakt een plaats, team 26 Evin kruipt naar plaats 3 met 1 cm verschil. De winnaars van vorig jaar Danny Schäfer en André Schmitt blijven achter, zij moeten voorlopig genoegen nemen met plaats 48. 

 

14:30 uur De snelheid lijkt er een beetje uit te gaan en in de top 4 zijn de sprongen die gemaakt worden steeds kleiner aan het worden. Het middensegment daarentegen, daar kan nog alles in gebeuren. Tot en met plaats 15 heeft op een team na iedereen de kaart vol. Dus die moeten aan de bak om centimeters te verbeteren. Maar de groep die daar net onderzit kan met het volvissen van hun kaart posities pakken! Gaat dat vandaag nog lukken? Er is nog 1,5 uur te gaan, wie zal het zeggen?

Er is inmiddels een overvloed aan foto's, hieronder een selectie van vandaag.

 

 

15:15 uur Nog 3 kwartier te gaan en als ik kijk naar het leaderboard is de winnaar voor vandaag toch wel bekend, maar of dat morgen ook zo is?  De top 5 teams hebben vandaag hun plaatsen gepakt en verstevigd, maar we hebben nog een dag. Ervaringen uit voorgaande wedstrijden leren dat het in een uur kan veranderen. Alle teams die nu in de top 4 staan, met uitzondering van de nummer 2 team 51 Roy En Jeffrey Van Woesik, zijn altijd wel in de bovenste regionen van het leaderboard te vinden. Daarom is het juist zo spannend nu.

15:33 uur WAT IS DIT! 

Ik zit naar de lijst te kijken en ineens ververst het scherm: de nummers 1 en 2 staan gelijk!! Beide op 906 centimeters, dit is echt bloedstollend. Ik heb dit zover ik mij kan herinerren nog nooit meegemaakt! Maar dit heeft wel consequenties voor morgen. Nu wordt elke centimeter belangrijk. ik ben echt super benieuwd hoe zich dit morgen gaat ontwikkelen! 

De nummers 1 en 2 staan gelijk!!

16:00 uur De dag is ten einde en wat een clif hanger, alsof het gescript is! Er is vandaag behoorlijk geschoven in het leaderboard. Morgen is de laatse dag en wat gaat er dan gebeuren? Ik kan in ieder geval al wel de voorspelling maken dat het heel spannend gaat worden in de top 5 van het leaderboard. Maar vlak ook de deelnemers niet uit die hun kaart nog niet vol hebben, zeker in de onderste regionen zullen daar nog een hele hoop veranderingen plaatsvinden. Morgen wordt het weer weer lekker warm en zonnig, er staat alleen een pittige wind, gelukkig uit het zuidoosten dus op de meeste wateren is dit goed. 

Morgen weer vroeg aan de bak! 

 

Morgen ochtend gaan we verder met dag 3 van de Luremasters.

Om de bijhorende reacties te bekijken heb je een account nodig.

Registreer of log in als je reeds een account hebt.

Leden

21596

Foto's

92120

likes

276