Evenementen

Luremasters 2019; Finale DAG

Vandaag de laatste dag van Luremasters 2019. Na een onwijze cliffhanger waarmee team 51 Roy en Jeffrey Van Woesik en team 22 Garmin België gisteren eindigden, zijn we heel benieuwd hoe het leaderboard zich verder gaat ontwikkelen. Wie gaat er naar huis met die schitterende prijs en wordt de winnaar van Luremasters 2019? Over 7 uur weten we het...

06:00 uur Traileren 

Vandaag belooft wederom een mooie dag te worden, echter bij aankomst bij de banaan op het Hollands Diep blijkt het water extreem laag te staan, wordt even aangepast traileren dus. Er staat ook een behoorlijke wind, de accu's zullen vandaag behoorlijk getest worden.

extreem laag water op het Hollands diep

 

Zo'n derde dag gaat supervlot, iedereen begint in een soort van kadans te komen en het traileren gaat eigenlijk als vanzelf. Al zie je wel dat het nu bij sommige teams wat rustiger wordt en 7:55 uur ging de laatste erin. Er ontbreekt volgens de Marshall app slechts één team, nummer 47 Spiky's uit België. Team 37 Phillip Heppe / Markus Poh heeft een kapote benzinemotor, maar vissen vandaag wel door op elektro.

8:00 uur Start!

Dan is het zover, de laatste dag van Luremaster 2019 is officieel begonnen. Na het startsignaal stuiven de boten weg. De omstandigheden zijn ondanks de harde wind goed, we zijn reuze benieuwd hoe de laatste dag van de Luremasters 2019 zal verlopen.

Rectificatie: Team 51 Roy en Jeffrey Van Woesik,  hebben gisteren 5 minuten voor het einde van dag 2 nog een baars gevangen van 40 cm die bij het einde van het liveblog nog niet was goedgekeurd, hierbij belanden zij dus op de eerste positie, pakten ze de voorsprong op team 22 Garmin België met 22 cm en staan nu met 928 centimeter bovenaan! 

8:20 uur Ook team Florex kruipt omhoog van plaats 6 naar plaats 3 met de vangst van een snoekbaars en staan nog maar 31 cm verwijderd van de koppositie. Zij kunnen op het gebied van baarzen nog punten pakken met 3 baarzen onder de 37 cm.

9:00 uur Nog even een recap van de vangsten van gisteren: 

  • 502 vissen ingezonden op de app
  • 10 snoeken groter dan 100 cm
  • 49 baarzen boven de 40 cm
  • 10 snoekbaarzen groter dan 70 cm

Er gebeurt een hoop in het leaderboard en de top 10 ziet er nu als volgt uit:

9:15 uur Het Hollands Diep is duidelijk de plek waar je moet zijn, de vangsten daar zijn beduidend beter dan op de twee andere wateren. Team 42 Hummingbird Germany, Team 36 Shimano en team 50 Florex vissen hier pelagisch en vangen goed.

Team Florex kruipt omhoog van plaats 6 naar plaats 3 met de vangst van een snoekbaars.

 

9:35 uur Team 50 Florex pakt de nummer 1 positie!  Ze zitten duidelijk op een goede stek en gaan als een raket. In nog geen 1,5 uur hebben ze 119 centimeters bij hun score kunnen optellen en staan nu 23 cm voor op de nummers 2 team 51 Roy en Jeffrey Van Woesik die met 928 centimeter op hun beurt weer 10 centimeter boven de nummers 3 staan; Team 22 Garmin België.

9:50 uur Team Florex vist alsof hun leven er van afhangt! En vergroten hun voorsprong met 19 centimeter naar een comfortabele 970 centimeter totaal, nog nooit heeft een team zo'n hoge score gehaald in het bestaan van de Luremasters, alleen dat al is een hele prestatie! 

 

Nog nooit heeft een team zo'n hoge score gehaald in het bestaan van de Luremasters.

10:00 uur De nummers 29, team 15 Luca & Chris uit Duitsland, met een mooie baars, de stemming is opperbest!

10:37 uur Team Florex loopt verder uit en vangen op dit moment supergoed! Een aantal vissen waren kleiner dan ze al hadden dus tellen niet mee in hun eindscore, echter een snoekbaars van 68 en 66 cm wel en dit is een verbetering van 9 cm op hun totaalscore. Ze staan nu op een confortabele 979 centimeter. Nu rijst de vraag gaat de magische 10 meter grens doorbroken worden? Zij zijn op dit moment de grootste kanshebbers, echter we hebben nog even tegaan en uit voorgaande edities van de Luremasters weten we dat het leaderboard tot de laatste minuut nog kan veranderen! 

Gaat de magische 10 meter grens doorbroken worden?

11:00 uur De nummers 2 team 51 Roy En Jeffrey Van Woesik zitten nog steeds in de race en hebben hun score verbeterd tot 946 cm, maar zijn zij in staat om de 53 cm achterstand in te lopen op team Florex? 

11:41 uur Het is op dit moment verdacht stil op het leaderboard, onderin zijn er nog wel een aantal verschuivingen, echter in de top 5 lijkt het behoorlijk vast te zitten, niet zo verwonderlijk want om te klimmen moeten de teams grotere vissen vangen dan dat ze nu al hebben. Team 81 Westerkwartier / Crestliner 4 doet even voor hoe dit moet. Wisten zij eerder een snoek van 127 cm te vangen, vandaag doen ze er gewoon een schepje bovenop en schrijven een dame van 124 centimeter erbij op hun lijst!

Luremasters 2019 verloopt tot nu voorbarig en petje af voor de organisatie en de marshalls. Qua weer zit het ook nog eens mee en zijn nagenoeg alle deelnemers nog op het water. Mooi om te zien dat een event dat tijdens de eerste editie begonnen is met 16 deelnemers nu zo groot is geworden! 

12:00 uur Nu wordt het pas echt spannend, vanaf nu is het leaderboard niet meer live! Wie staat er straks bovenaan? Blijft het team Florex of trekt team 51 Roy en Jeffrey Van Woesik nog een dikke vis in de boot, of gaat team 22 Team Garmin België nog een sprint maken? Only time will tell zoals ze in het Engels zeggen. Als pleister op de wonde hier een aantal plaatjes van vandaag.

15:30 uur Ook hier is het behoorlijk stil, de app word gevolgd maar ook daar krijg ik weinig informatie uit, wel  wordt er nog steeds gevangen. We zien wel nu dat de deelnemers de regels minder in de gaten houden en het LMT heeft behoorlijk wat gele kaarten en waarschuwingen uitgedeeld. Streng doch rechtvaardig. Team Forex heeft in de periode nadat het Live leaderboard dicht ging nog een vis goedkeurd gekregen en staan nu op 984 centimeter of dit genoeg is om te winnen dat gaan we vanavond zien bij de prijsuitreiking. Gaan zij naar huis met de eerste prijs? 

 

Of dit genoeg is om te winnen?

16:00 uur Ladies and Gentlemen, we have a winner!!

Maar wie is het? Heeft in de laatste 4 uur team Florex hun positie vast weten te houden of is een van de andere teams er tijdens de 'Radiostilte' er voorbij gegaan? Het is nu aan de heren Volkmar Strikkers en Hendrik-Jan Verheij om hier naar te kijken. Een ding is zeker, het is super spannend. Een foto van marshal Koen Vandecauter geeft het goed weer.

Nu rest ons alleen nog maar de prijsuitreiking als verlossing van deze Apotheose, die plaats vindt in de Hoezemoos. Houd het liveblog nog even in de gaten want vanavond zullen hierop ook de einduitslag en de foto's van de prijsuitreiking te zien zijn.

 

 

 

Om de bijhorende reacties te bekijken heb je een account nodig.

Registreer of log in als je reeds een account hebt.

Leden

22076

Foto's

91912

likes

295