Urban Pike Fishing deel 2

De Gunki G’Bump is een softbait die in al mijn 'urban pike' visserij nooit ontbreekt. En zeker niet bij het snoekvissen. Deze shad heeft mij al zo ongelooflijk veel vis opgeleverd.

Door Anja Becker

Zelf ben ik erg fan van het vissen met softbaits. Ze zijn zo breed inzetbaar en gemakkelijk aan te passen aan alle omstandigheden. Zoals de G’Bump met zijn grote schoepstaart, die voor een uitgesproken ‘rolling’ actie zorgt en die het hele lichaam laat werken. Het driehoekige lichaam zorgt dat hij bij alle snelheden stabiel door het water loopt. Ik vis in onze stadswateren het liefst met de 14 centimeter versie. De keus voor deze maat is dat ik deze kan vissen met een enkele lichte loodkop van 5 gram en haakmaat 6/0 en zonder het toevoegen van een extra dreg.Een extra dreg is voor mij dan niet noodzakelijk. Wel zorg ik altijd dat ik een goede onthaaktang en een kniptang bij me heb. Zonder deze ga ik niet weg. De gezondheid van de vis staat bij mij voorop.

 

Spinnerblad toevoegen


Nog even terugkomend waarom ik de Gunki G’Bump zo veelzijdig vind, is dat je de keus kunt maken om er een spinnerblad er aan toe te voegen, de Gunki Fix’Flash Blades. Deze zijn er zowel in een Willow blad als in een Colorado blad en met zijn schroefdraad gemakkelijk in de shad te draaien. Het toevoegen van een spinnerblad zorgt niet alleen voor een extra visuele prikkelingen, maar zorgt ook voor meer geluid en vibratie in het water. Ook kan ik hem als trailer gebruiken voor mijn chatterbait.

De kleurkeuze is een natuurlijke kleur zoals UV Green Perch of de Pike kleur en een hele felle, contrasterende kleur en dat is voor mij zeker de UV Black Chicken. Zo raakt mijn tackle box al redelijk gevuld maar wordt zeker niet te zwaar. Wel kan ik met deze verschillende aasjes al heel veel kanten op.Dit is voor mij de Gunki Iron-T Chooten Casting 213 H Fast (Pike Addict) 14-42/max 56 gram. Een veelzijdige en snelle krachtige hengel. Hierop een Gunki Baitcasting reel, de BC 300 XHD low profile met een snelle overbrenging 1:7,3 voor de softbaits, of wanneer ik meer met de Gunki Scunner zal vissen kies ik voor de BCR 400 HD reel, een ronde reel met een langzame, krachtige overbrenging van 1:4,7. Hierop een Gunki Slide Braid Iron-T, een ronde maar iets stijvere lijn dan de PE lijn. Wel met een Teflon coating waardoor deze mooi door de ogen loopt. Deze lijn is zeer geschikt voor power fishing.

 

 

Onderlijnen


Mijn onderlijnen maak ikzelf, niets prettiger en meer vertrouwd dan je eigen onderlijnen te maken en te testen of ze sterk genoeg zijn. Ook heb ik een rubber gecoat schepnet bij me, dit voor de plekken waar ik de snoek niet gemakkelijk met de hand kan landen. Vaak onthaak ik de vis in het water, een snelle release is altijd fijn en niet iedere vis hoeft op de foto. Nu we het toch over foto’s hebben. Ikzelf heb de keus gemaakt voor een mobiele telefoon met een hele goede camera en een bijbehorend statief, wel zo gemakkelijk en in principe geen extra gewicht in mijn tas.

Wel is het zo dat het vissen voor mij niet alleen gaat om samen met de vis op de foto te staan. Het gaat mij om het gehele plaatje, de vis zelf, de specifieke kenmerken van de vis zoals de ogen, de vinnen, heb je de kop wel eens goed bekeken, de release, het kunstaas, je omgeving. Probeer eens ‘out of the box’ te denken en daarmee te experimenteren, wedden dat je foto’s anders gaan worden. Zoals je hebt kunnen lezen heb ik niet al te veel bij me en kan ik kilometers lopen zonder me een bult te sjouwen. Wel kan ik met wat ik bij me heb alles afdekken en inspelen op de verschillende omstandigheden. En nog het meest van alles kan ik genieten van wat ik zo enorm graag doe en dat is vissen.

Website: www.pezonetmichel.com/nl.

Bekijk ook:
https://www.roofvisnet.nl/uitgelicht-nieuwe-producten-voor-de-roofvisser/
https://www.roofvisnet.nl/bijna-onzichtbaar/
https://www.roofvisnet.nl/compact-trendy-en-modern/

 

Om de bijhorende reacties te bekijken heb je een account nodig.

Registreer of log in als je reeds een account hebt.

Leden

22083

Foto's

91912

likes

295