Evenementen

Live blog Luremasters dag 1Van 16-18 september vinden op het Volkerak, Hollandsch Diep en Haringvliet de Luremasters plaats. Ondanks het laagdrempelige karakter van deze gezellige roofvishappening, is het ook een heuse wedstrijd met gezonde competitie en prachtige prijzen. Kortom, genoeg ingrediënten voor een sappige Live blog met actuele vangsten, de laatste roddels, geruchten, bloopers en intriges. Stay tuned! (nieuwste updates van boven naar beneden; scrollen maar)18:15 Houd je vast! 140 geregistreerde vissen vandaag de dag! Grootste snoek 104 cm, grootste snoekbaars 72 cm en grootste baars van 47 cm.17:16 Zojuist gehoord dat er nog vangsten binnen gaan komen, vanwege wat kleine gebreken in de software, dus er kan nog het een en ander verschuiven. spannuuuuunnndd!17:05 Goed, de strijd is dan voor vandaag echt gestreden. Alle deelnemers keren terug naar de helling en we komen z.s.m. bij jullie terug met de einduitslagen van vandaag!!!16:25 Inmiddels hebben we het toch al enorme mediacircus uitgebreid. Thijs, bekend van de Struikrovers en kind aan huis op de wateren, gaat het team versterken.16:14 Interne miscommunicatie. We gaan door tot 17:00 uur. En het bijt-uurtje lijkt net begonnen...

16:00 Prrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrtttt, schlusch! Einde dag 1. Wat een vangsten, niet qua formaten zozeer, maar qua hoeveelheid! Bizar! Snoekbaars was ronduit goed te noemen, snoek magertjes met geen enkele metervis en baars kwam later goed op gang met toch ook nog wat lage 40'ers.15:57 Team Dutchanglers hebben de laatste minuten heel erg goede zaken gedaan en zich zomaar in de top gewurmd. Een hele knappe 4e plek als je beseft waar ze vandaan komen.

15:51 Team Ulrich lijkt gebeiteld te zitten met de lijst snoekbaars vol en die van baars idem dito! Die kunnen zich helemaal toeleggen op groenjassen op de komende karakteristieke snoekwateren.

15:49 De laatste minuten gaan in. Gaat er nog iets gebeuren in de toplaag van het klassement die nu redelijk stabiel lijk te zijn? Vanaf het water krijgen we de berichten dat het los gaat met de vangsten dus wie weet.

14:17 Litsenborg naar plek 3, Team Ulrich behoorlijk gebeiteld op plek 1 en Team Sportvisverhalen, jawel, op een prachtige tweede plek!14:04 Zo dan, het gaat op zijn zachtst gezegd los. Veel baars ineens en enkele snoeken. Veel vangsten zijn nog niet doorgerekend en dat zal zeker weten voor de nodige veranderingen in het klassement zorgen.13:40 Team Litsenborg zit op een gemiddelde snoekbaars van 62 cm, daar waar bijvoorbeeld team Schuurman het moet doen met 54 cm, wat ook niet slecht is, maar toch...

13:38 Ff wachten, we zijn aan het rekenen geslagen, moment.

13:26 Meer zon, meer licht in het water. Dat kan de gemoederen onder water voor snoek en baars wel eens aanwakkeren.13:18 Nieuwe kapers op de kust. Team Ulrich Kösters. Natuurlijk had ons enorme mediacentrum deze linkmiechels al lang in de gaten, maar nu doen ze op zijn zachts gezegd een gooi naar de top 4. Sowieso wordt het voor team Bloemert billenknijpen om aansluiting te blijven vinden.

13:16 Paniek in de organisatorische gelederen. Alex Boom: "Even een mededeling van technische aard. HJ je linker achterband is lek/plat". Voor de rest geen hoe en waarom van Alex en we tasten nog in het duister.

13:06 Toch blijft de top 4 vooralsnog ongewijzigd, maar wordt de afstand kleiner. De teams van Shimano zijn weer in aantocht!

 

12:55 En ja hoor je hepput nog niet gezegd, of je raad wordt opgevolgd. Snoekbaarsfocus op het Holland Diep. Snoek en baars zijn voor latere zorg. Slim Team Schuurman en Van Litsenborg, erg slim... Ook al heb je dat lijstje vol, vol gaan voor nog grotere exemplaren.

 

 


 

 

12:48 Guido Merlijn en Mattijn Brinkhof, van die net niet namen. Waarom niet gewoon mArlijn en maRtijn, maar dat terzijde... Samen vormen ze Team Visverhalen en ook al hadden ze zich al aardig in the picture gevist, nu lijken ze goed op stoom te komen. Ze hadden alledrie de roofvissoorten al gevangen en lijken nu af te stevenen op een volle lijst zander...

 

 


 

 

12:45 Oh nee, een boot is pleite, kwijt, paniek!!!!

 

 

12:41 En nou komt ie hoor, zomaar een geniale strategie vanuit het mediacentrum. Een kado'tje zo je wilt; Vandaag volledige focus op snoekbaars op het Hollands Diep, die snoeken en baarzen kunnen vooralsnog het heen en weer krijgen. De resterende dagen pakken we dan wel door op deze zichtjagers... Zelf moeten wij hier deze geniale inval even laten bezinken...

 

 

12:39 Het lijkt een beetje de tendens van vandaag. Is de lijst met 7 snoekbaarzen vol bij een team, dan wordt het meteen stil bij deze twee vissers. Baars en snoek geven zich niet makkelijk gewonnen, dat blijkt uit alles. Maar goed, morgen en overmorgen het Volkerak en Haringvliet. (Net wat) helderder water, meer planten en dus meer habitat voor deze specifieke zichtjagers...

 

 

12:38 De enige teams met alledrie de roofvissoorten, Team Raymarine en Team Visverhalen.

 

 
 

 

12:21 Qua aantallen ook helemaal niet slecht. En ook qua formaat niet zozeer, dat wil zeggen gemiddeld zeg maar. De echte joekels laten zich nog niet zien. Nog geen metersnoek bijvoorbeeld; grote snoek laat het sowieso erg afweten vandaag tot nu toe. Baars idem dito eigenlijk, al lijkt dat nu wat aan te trekken. Daar waar 40'ers op de deltawateren eerder regel dan uitzondering zijn, zijn ze nu nog spaarzaam. Snoekbaars? Prima hoor, de vele 50'ers en redelijk wat 60'ers, maar de kastelen....

 

 

12:20 Ruim 70 vissen tot nu toe met in totaal 17 vissers. Met de rekenschap dat ondermaatse vis niet meegeteld is, net als vissen van teams die bijvoorbeeld de lijst met snoekbaars al vol hebben.

 

 


 

 

11:50 De teams van Shimano dan op 2 en 3? Nope, er was nog een kaper op de kust. Team Harty Rise uit Dzjermany. 7 snoekbaarzen en een snoek hebben ze.

 

 

11:45 Team Van Litsenborg lag al een tijdje te loeren, maar besloot nu op ramkoers te gaan. Gevolg? Ze hebben de teams van Shimano achter zich gelaten en staan aan kop! 7 snoekbaarzen en een baars van 47 cm.

 

 

10:46 Voor de teletekst supporters: grootste snoek tot nu toe: 97 cm, grootste snoekbaars 65 cm, grootste baars 47 cm.

 

 


 

 

10:26 Bloemert van Shimano ligt er nog een stuk achter maar wel op de tweede plek met 5 snoekbaarzen.

 

 

10:24 Schuurman heeft zijn lijst snoekbaars vol en tja, die ouwe NKS'ert weet vadertje glasoog dan ook wel te vinden. Eens kijken hoe hij het er van afbrengt op de baars en snoek...

 

 


 

 

10:19 Anyway anyhow, er is weer een hoop gebeurd. Eerst maar eens naar het .

 

 


 

 

10:17 Even een korte onderbreking achter de rug. Alle tijd voor een selfie gemaakt.

 

 


 

 

09:34 Jawel, zojuist de eerste baars gevangen. Stay tuned!

 

 
 

 

09:01 Opvallend! Nog geen baarzen...

 

 


 

 

08:27 Effe serieus nu, uiteindelijk is het de bedoeling voor de teams om 7 snoekbaarzen, 5 baarzen en  3 snoeken te vangen over drie dagen. Het totale aantal centimeters van deze reeks zal je puntenaantal zijn. Heb je de reeks vol, dan tellen de grootste vissen mee. Voor degene met de meeste punten eeuwige roem. En oh ja, ook nog een bootje ;-)

 

 


 

 

08:00 Succes alle deelnemers!

 

 

08:00 PEEEEEEEEP!!! Game on!!!

 

 


 

 

07:04 Een legendarisch snoekbaarswater dat meer en meer furore schrijft m.b.t. echt zware snoeken van 120 cm plus! Last but not least die dikke ballonbaarzen natuurlijk!

 

 

07:03 Foutje in het blog van gister. Vandaag staat niet het Haringvliet op de planning maar het Hollands Diep, onder de rook van Moerdijk!

 

 


06:33 Een kort nachtje! Let the games begin. Alle deelnemers zijn inmiddels onderweg! Dat zal wederom tot de nodige files leiden...

 

Om de bijhorende reacties te bekijken heb je een account nodig.

Registreer of log in als je reeds een account hebt.

Leden

21551

Foto's

92113

likes

271