Kunstaas | Visverhalen

Urban Pike Fishing deel 1

Als inwoner van een grote stad ga ik graag na mijn werk snel nog een paar uurtjes achter de snoek aan. Daarbij kies ik voor stadswateren zoals singels, kanaaltjes, parkwateren etc., lekker dichtbij en er is altijd wel een vis te vinden.

Door Anja Becker

Daarbij probeer ik zo licht mogelijk bepakt op stap te gaan en houd mijn kunstaaskeuze beperkt. Vroeger sjouwde ik mij een bult en aan het eind van de dag kwam ik tot de conclusie dat ik eigenlijk maar een klein aantal kunstaasjes gebruikte. Hoe maak ik de keuze welk kunstaas meegaat, wat zijn mijn favoriete kunstaasjes en waarom? De keuze is niet al te moeilijk, hardbait, softbait, chatterbait en een combinatie van deze.Je kunt hem zowel langzaam, snel, twitchend als jerkend binnenvissen. Wat ik heel fijn aan deze Scunner vind is dat hij bijna stilstaand te vissen is. Dit vanwege zijn lange hangmoment en dat is het moment wanneer de snoek vaak toeslaat. Prachtig voor duikertjes, bruggen en langs plantenbedden. De aanbeten zijn spectaculair en laten je hart pompen. Ook kun je de Scunner op een gemakkelijk manier verzwaren. Vooraan zit namelijk een extra oogje waar je bijvoorbeeld een John Weight van Illex kunt bevestigen om hem net iets dieper te laten zwemmen.

Zelf kies ik ervoor om twee kleuren mee te te nemen, een natuurlijke kleur en een contrasterende, fellere kleur want dan heb ik zowel het heldere als het wat troebelere water afgedekt. En wanneer ik op water ga vissen waar het ondiep is en ik eigenlijk weet dat er veel kleine vis zit, haal ik de achterste dreg ervan af. De Scunner geeft hier qua balans totaal geen problemen mee. Zo zie je dat je met een soort kunstaas al heel veel kanten op kunt.Het grote 3D oog is voor de vis een mooi focuspunt om de aanval op in te zetten. Het blad is wat kleiner en geeft krachtige vibraties, wat nog wel eens de doorslag kan geven op wateren waar veel gevist wordt. Je kunt deze chatterbait goed door wateren met veel obstakels manoeuvreren. Heel fijn is dat je hem goed op diepte kunt vissen en deze niet als veel andere chatterbaits die de neiging heeft om naar de oppervlakte te komen.

Het glimmende blad van de Boomer heeft een mooie felle, schittering in het water, hiermee trek je ook de aandacht van de snoek. Zoals je ziet is dit kunstaas heel veelzijdig.Een mooie slanke softbait die ook nog eens zijn eigen trillingen afgeeft. Zoals je dit door het water ziet gaan, ongelooflijk. Ook is deze V2ib alleen met een lichte loodkop en zelfs zonder enige toegevoegd gewicht heel goed (twitchend) te vissen.

Dus twee soorten kunstaas waar je zowel individueel als gecombineerd mee kunt vissen. En voor welke kleuren kies ik? Een natuurlijke en een felle kleur, dit om alles een beetje af te dekken. Mijn favoriete kleuren voor de Gunki Boomer zijn de Signal Frog met zijn gouden blad en felle 3D oog en de Blue Alive met zijn mooie contrast. Hierbij de V2ib Ghost Zander, UV Ghost Ayu en de Secret Bleak; zo heb ik vele water-en lichtomstandigheden afgedekt.

Zoals je ziet is mijn tacklebox nog niet echt vol en is het gewicht laag. Mijn volgende keus is de Gunki Gump een softbait met ook veel mogelijkheden. Meer daarover in deel 2.

Website: www.pezonetmichel.com/nl.

Bekijk ook:
https://www.roofvisnet.nl/compact-trendy-en-modern/
https://www.roofvisnet.nl/bijna-onzichtbaar/
https://www.roofvisnet.nl/uitgelicht-nieuwe-producten-voor-de-roofvisser/

Om de bijhorende reacties te bekijken heb je een account nodig.

Registreer of log in als je reeds een account hebt.

Leden

22082

Foto's

91912

likes

295