Buitenland

Avontuur in Dalarna, Zweden

Donderdag 4 augustus is het zover Robert- Paul Wolters en ik vertrekken dan naar het betoverende Malung in Dalarna, dit gebied staat zoals zoveel in Zweden bekend om zijn onovertroffen schoonheid en natuur. We gaan hier naar toe op uitnodiging van Bert en Rozemarijn, zij runnen samen het 'Värdshuset Lugnet', een schitterend hotel op een droomlocatie in Malung aan de rivier Västerdalälven.
Het gebied waar het hotel staat is omringd door rivieren en meren en ziet er uit als een waar Valhalla voor vissers, de Zweden vissen hier voornamelijk op snoek en forel, en dit is ook waar wij onze pijlen op gaan richten, maar ook snoekbaars behoort tot de mogelijkheden.
Zelf ben ik al een aantal malen in Zweden geweest om te snoekvissen maar voor Robert Paul zal dit als ervaren Scandinaviëganger de eerste keer in Zweden op snoek zijn. Omdat we er echter maar 5 dagen zijn is het zaak alles goed aan te pakken zodat we maximaal kunnen vissen, echter we vertrekken met het vliegtuig en dat betekent dat we niet te veel mee mogen nemen.

Aangezien Ropa en ik beide 'lurenatics' zijn hebben we onderling strikte afspraken moeten maken met wat we in de tackleboxen doen, zodat het vliegtuig nog normaal kan opstijgen als ons kunstaas erin zit. Ik zorg voor de jerk- en hardbaits en Ropa voor de shads en kunstvliegen. Al met al gaan er 4 tackleboxen mee en twee kleine doosjes en een hengelkoker (bedankt Thijs!)

 

 

  
  

 

 

 

 

 
 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maandagavond hebben we alles ingepakt en vertrekken we woensdagnacht richting Schiphol, zeker gezien de drukte zullen we daar nu vroeg bij moeten zijn.

Gelukkig heeft Bert al veel uitgezocht en een visgids geregeld voor ons zodat we snel het water en gebied leren kennen. En omdat het lang licht is nu, kunnen we de eerste dag al gelijk op verkenning uit.

 Vanaf donderdagavond 4 augustus kun je ons 5 dagen volgen, we proberen elke avond een blog te plaatsen.

 

 

 

 

Om de bijhorende reacties te bekijken heb je een account nodig.

Registreer of log in als je reeds een account hebt.

Leden

21933

Foto's

92111

likes

291