Buitenland

Avontuur in Dalarna, Zweden deel 2

Dag 1: Ik word wakker van gestommel beneden, ik kijk op mijn telefoon ; 02:06 uur. Het is vroeg, maar op een één of andere manier ben ik totaal niet moe.

Ropa is al aangekleed en de spullen staan klaar, nog even snel tandenpoetsen en 15 minuten later zitten we in de auto.De reis loopt zeer voorspoedig en van de drukte en controles bij Schiphol merken we nauwelijks iets. Voordat we opstijgen eerst nog even een koffie pakken, want het is vroeg en de koffie moet ons wakker maken.Het vliegtuig steeg zonder 'al te veel' problemen op en in plaats van de verwachtte 2 uur zou de vlucht maar 1:35 uur duren, dat is nog eens snel! Eenmaal aangekomen op Stockholm Arlandet was het snel in de shuttlebus en naar het autoverhuurbedrijf waar de huurauto al klaar stond. Snel vliegen de meters asfalt onder ons door en we komen daarbij langs schitterende wateren, het ene meer nog mooier dan het ander, maar we zitten nog op ruim 3 uur rijden van onze bestemming:  Värdshuset Lugnet in Malung.Eenmaal bij Malung aangekomen is het hotel snel gevonden, het ligt net buiten de stad direct aan de rivier.We worden verwelkomd door Bert en Rozemarijn, de Nederlandse eigenaren van het hotel. Na een korte tour en en een korte geschiedenis van het hotel vertelt Bert ons hoe de komende dagen ingevuld gaan worden, uiteraard in samenspraak met ons. We besluiten om na het uitpakken van alle spullen even twee hengels klaar te maken om de rivier en kleine meertjes naast het hotel te 'testen' vanaf de kant.De rivier ziet er betoverend mooi uit en we zien veel aasvis en hier en daar wordt er door roofvis gejaagd. Dat geeft al gelijk goede moed!

Na een aantal vruchteloze worpen vanaf de kant proberen we het in het meer naast het golfterrein, mijn eerste worp landt en ik heb nog geen 2 jerks gegeven of de hengel wordt bijna uit mijn handen gerukt! Totaal niet verwacht ben ik even van mijn apropos; je verwacht het niet! Uiteindelijk bleek de aanbeet harder dan de vis groot is, een super mooi getekende snoek van rond de 60 cm heeft de jerkbait gepakt. Snel worden er wat foto's gemaakt en film geschoten en het snoekje zwemt weer. We zijn van de nul!Dit is waar Zweden om bekend staat! We lopen verder en Ropa pakt al snel een tweede, en ik pak 6 worpen later een derde, al is deze bijna net zo groot als de jerkbait, amper 30 minuten gevist en al drie snoekjes. We kijken op de klok en het is bijna 19:00 uur, de tijd die we afgesproken hadden om te gaan eten. We gaan buiten zitten op het terras en kijken uit over de rivier. Ropa en ik bespreken de tactiek voor morgen, we gaan dan met een lokale visgids mee om op snoek te vissen. Intussen is het eten opgediend en het ziet er heerlijk uit, Bert heeft een varkenshaas met zoet gefruite witlof, een aardappeltaartje en een zoete chutney met kaneel voor ons gemaakt... echt veel beter kan de dag niet worden.Na de koffie besluiten we om toch nog even naar een meertje te gaan waar we voorbij zijn gereden toen we hier naar toe kwamen. Dit ademde gewoon snoek. Helaas sloeg het weer helemaal om en viel het met bakken uit de lucht, na tien minuten was het droog, zonnig en ook de wind was weg. Dit was minder want; 'no wind, no pike'. Gelukkig wist Ropa de eer nog te redden door een schitterend getekend druktemakertje te vangen. Ik moest het doen met een aanbeet.Na het vissen zijn we nog even in de bar gaan zitten om nog wat te drinken en te praten met Bert en Rozemarijn over vandaag, moe en voldaan lopen Ropa en ik naar onze kamers, snel naar bed, morgen weer vroeg op, de snoek ligt te wachten...

Morgen deel 3

Wil je meer weten over het Lugnet hotel klik dan hier

Om de bijhorende reacties te bekijken heb je een account nodig.

Registreer of log in als je reeds een account hebt.

Leden

21933

Foto's

92111

likes

291