Visvakanties

Catfish Camp Caspe twaalf jaar actief op de Ebro

Al twaalf jaar verblijven we met onze familie aan de Ebro in Spanje. De eerste vistrips met de familie in het prachtige landschap, het lekkere klimaat en natuurlijk het visrijke water vielen zo goed in de smaak dat al snel besloten werd om hier een sportviscamp te beginnen. Na enig nadenken kwamen we op de naam 'Catfish Camp Caspe', waarbij we ons eerst hoofdzakelijk op de veelvuldig voorkomende meerval zouden richten, maar later ook voor de gespecialiseerde karpervisser, daarnaast bleek de snoekbaars vooral in het na- en voorjaar zeer goed te vangen.



In de eerste jaren waren de meervallen nog niet extreem groot maar wel in enorme aantallen aanwezig. Al snel veranderde dat en werd het aantal vissen langer dan twee meter met de dag groter, nu is het heel normaal om tijdens een sessie meerdere twee meter plus vissen te vangen. Ook de karper is behoorlijk gegroeid, een vis van tien kilogram wordt als klein bestempeld, vijftien kilogram is normaal geworden en karpers van twintig kilogram worden regelmatig gevangen. De topvis gevangen door een van onze gasten was een schub van dertig kilogram.



Ook wat de accommodatie die wij aanbieden is erop vooruit gegaan, sinds 2011 beschikken wij over zes appartementen met drie sterren, alle voorzien van eigen douche, woon- en slaapkamers, keuken en met een gemeenschappelijk zwembad.




Ook beschikken we over een eigen bar waar 's morgens het ontbijt wordt genuttigd en waar na het vissen een ijskoud tapbiertje wordt geschonken. Twee maal in de week wordt er een speciale avond georganiseerd met paella of een BBQ. Groter willen wij niet worden, dit om het persoonlijke contact en de service te kunnen handhaven.



Onze appartementen liggen in El Dique een buitenwijk van Caspe, op slechts 150 meter van het meer en de haven. Het centrum van Caspe, een pittoresk Spaans stadje, ligt op drie minuten afstand, hier is alles te koop wat je voor een verblijf bij ons nodig hebt.



Zoals al veel vissers op de Ebro door slechte resultaten ontdekten, is de hulp van een ervaren verhuurder/visgids op de Ebro erg belangrijk. Hoe goed je ook kunt vissen, lokale kennis is onontbeerlijk. Het is niet zo dat er overal maar een berg vis rondzwemt, dit verschilt enorm van stek tot stek in combinatie met het jaargetijde. Voor goede resultaten is de hulp van een ervaren gids erg belangrijk, dit is iets wat je niet in een paar keer vissen leert.



Onze Nederlandse gidsen zijn in Caspe opgegroeid, met alle technieken bekend en hebben hier ruime ervaring mee; we zijn niet voor niets het langst bestaande bedrijf langs de Ebro in Caspe. Het motto van onze gidsen is een dag niet gevangen is een dag niet geleefd.

 


Er word op twee succesvolle manieren op meerval gevist, trollend met pluggen of het pelletvissen, de roofvisfanaat zal hoofdzakelijk voor het kunstaas vissen kiezen terwijl de karpervisser vaak meer voor het pelletvissen kiest.

 

 


Kies je er voor om met een van onze Nederlandse gidsen op pad te gaan dan heb je zelfs vangstgarantie. De gids staat elke dag tot je beschikking en helpt je de hele dag met alle mogelijk zaken die met het vissen te maken hebben. Er kan een keuze worden gemaakt voor het snoekbaarzen, karper- of meervalvissen of een combinatie van het karper- en meervalvissen.



Sinds vorig jaar beschikken we over twee grote boten voor het vissen met pellets vanuit de boot, in combinatie met een bijboot worden de lijnen uitgelegd. Het grote voordeel hiervan is dat er gevist kan worden op plaatsen waar het vanuit de oever niet mogelijk is, dus meestal op weinig beviste delen van de Ebro. Dit komt dan weer ten goede aan de vangsten zoals een groep van vorig jaar met een totale vangst van 284 meervallen in een week met meerdere vissen van twee meter plus, iets wat natuurlijk niet elke week voorkomt maar toch. Of de vangst van enkele meervallen van boven de 2,40 meter grens. Ook word het meervalvissen vanaf de boot dan ineens geen afzien meer maar een verblijf en natuurlijk vangen vanaf een luxe visplatform met zonnedak, zachte kussens en een koud drankje. Voor het landen en het fotograferen is er voldoende ruimte aan boord.



Daarnaast bieden wij unieke halfguiding trips aan: onze gids brengt je dagelijks met de 4x4 auto naar een van de beste stekken van de Ebro circa 30 kilometer stroomopwaarts van Caspe. De eerste dag vis je daar met hulp van onze gids, heb je geen meervalhengels dan kun je deze gratis van ons lenen. Alleen wij kunnen daar vissen omdat we de unieke samenwerking zijn aangegaan met een Spanjaard die daar aan de oever zijn huis heeft, zodat wij op dit unieke stuk rivier onze boten kunnen stallen en natuurlijk fantastisch kunnen vissen.

 

 


Wil je geheel zelfstandig op dit geweldige water vissen dan kan dit natuurlijk ook, je kunt bij ons boot en appartement huren, hiervoor hebben wij boten met 15 of 25 pk motoren; heb je geen vismateriaal, alles is voor schappelijke prijzen bij ons te huur.



Vooral in het voor- en najaar is het goed toeven in Spanje, aangename temperaturen terwijl er in Nederland nog ijs op het water ligt en in die periode zijn er mooie vangsten van snoekbaars en karper mogelijk.



In oktober organiseren we eenmalig een speciale week voor de fanatieke roofvisser. Er wordt dan vanuit trapkano's op meerval gevist, we zullen op delen van de Ebro vissen waar het gebruik van motorboten niet is toegestaan, dus op bijna maagdelijk water. Interesse? Bezoek onze site voor meer info: www.catfish-camp-caspe.com.



Ben je nieuwsgierig geworden dan is er op onze site meer informatie te vinden of wat nog beter is, even bellen of een mailtje sturen. Voor het najaar zijn er nog plaatsen beschikbaar, dit is de tijd voor de extreem grote meerval.

Arrangementen

- Full guiding: vissen met gids inclusief al het materiaal, boot, verblijf, visgids vergunningen, benzine voor boot enz.:

€ 525,00 per persoon, per week.

- Halfguiding; appartement, boot, gratis hengels, hulp visgids, vervoer naar unieke stek:

€ 425,00 per persoon, per week.

- Boot en appartement (per drie gasten een boot), € 300,00 per persoon, per week.

Ook voor de karpervisser is er een speciaal arrangement zodat je niks meer hoeft mee te nemen.


http://www.catfish-camp-caspe.com

https://www.facebook.com/pages/Catfish-Camp-Caspe/350340614984237

 

 

 

Om de bijhorende reacties te bekijken heb je een account nodig.

Registreer of log in als je reeds een account hebt.

Leden

21596

Foto's

92120

likes

276