Visvakanties

Combineer een karper- en meervalvakantie met De Vissende Hollander

Wanneer je moeilijk een keuze kunt maken tussen een visvakantie waarbij je op karper wilt vissen en een waarbij meerval de targetvis is, dan is het Katlov visresort in Tsjechië iets voor jou. Hier kun je gericht op beide vissoorten vissen op twee wateren die op korte afstand van elkaar liggen.Gelegen in Midden-Bohemen met zijn vele heuvelruggen, slapende oude dorpjes, groene akkers en verscholen tussen de vele natuur op één van de heuvelruggen van het plaatsje Červené Janovice.Dit mooie visparadijs is ongeveer 950 kilometer rijden vanuit de Benelux. Het voordeel is wel dat je voor een groot deel door Duitsland heen rijdt, naast de vignet van een paar euro bij de grensovergang heb je verder geen tolwegen of buitensporige kosten. Ook Tsjechië zelf is een erg mooi en goedkoop land ten opzichte van Nederland.Er zijn 150 meervallen uitgezet. En wij mogen je met zekerheid zeggen dat er zelfs je meervallen zijn die meer dan 100 kilogram wegen! Op dit moment staat het record op maar liefst 120 kilogram. Kun je je dat voorstellen? De klap in je hengel, die brute kracht, de lijn die van de spoel wordt getrokken, tijdens het drillen verzuurde armen en langzaam maar zeker verschijnt er een monster aan de wateroppervlakte!

Carplake Katlov visresortJakub Vagner heeft op beide plassen zelf de gehele onderwatervegetatie bepaald en aangelegd, om alles zo ‘fishy’ mogelijk te maken. Dat betekent: mooie taluds, eilandjes, diverse soorten waterplanten, nette aangelegde stekken, veel natuur en een verbluffend visbestand.Bij de aankomstplaats kun je de auto uitladen en parkeren, via deze weg kunnen alle spullen in een boot worden overgeladen om zo naar de visstek te varen. De aankomstplaats biedt drie verschillende gebouwen. Het eerste gebouw is een beknopte hengelsportzaak, het tweede gebouw is het huis van de beheerder die alles mooi kan overzien vanaf dit punt. En in het derde gebouw zijn zeer nette douches en toiletten geplaatst. Op de andere kant van het meer is nog een sanitair gebouw gebouwd.

Catlake Pohan Met een groot bestand aan meerval waaronder enkele 100 kilo plus exemplaren, mandarijn meervallen en meerderde mooie spiegel- en schubkarpers, is het hier prettig vissen als je van veel actie houdt! Je mag op Catlake Pohan nachtvissen, kunt er bellyboten, actief kunstaasvissen en vissen met levend aas of pellets via een boeien- of statische bodemmontage. Daarnaast kun je ook een karperhengel uitleggen voor de nodige afwisseling.

Het meer kent een eilandje in het midden, drie grote vissteigers langs de kanten en er zijn boten aanwezig om je vislijnen mee uit te varen. De gemiddelde diepte bedraagt een tot twee meter, met een dieper gedeelte tot circa vier meter in het midden.Doordat beide wateren per dag te boeken zijn, is een combinatie van beide een mooie ervaring! Naast de mooie meervallen in Catlake Pohan zwemmen er ook karpers, graskarpers, brasem, kroeskarpers, baars en voorn.Jouw vistrip wordt begeleid door het team van Catlake Pohan. Dit team bestaat uit ervaren gidsen of wedstrijdvissers die gespecialiseerd zijn in het meervalvissen!

Catlake Pohan is 2,5 hectare groot met een gemiddelde diepte van 2,5 meter. De bodem van het meer varieert qua diepte richting de dam en eindigt in een diepte van 4,5 meter. In de richting van het eiland loopt het weer op en wordt het water weer ondieper.Op Catlake Pohan zijn drie stekken gecreëerd, elke stek heeft ruimschoots water zodat je optimaal kunt genieten van jouw visvakantie en je hobby kunt uitvoeren. Doordat het eiland in het midden van het water ligt, zul je geen hinder ervaren van andere vissers.

Stek 1 Deze stek ligt op het noorden van Catlake Pohan. Deze stek kun je ook bereiken met de auto. Hierdoor kun je gemakkelijk jouw vismaterialen uitladen en dan vervolgens de auto op de parkeerplaats parkeren bij de beheerder zijn huis en de algemene parkeerplaats. Er is altijd de mogelijkheid om een boot te gebruiken op locatie.

Stek 2 Deze stek ligt in het noordwesten van Catlake Pohan. Deze stek heeft uitdagende dieptes en ondieptes. Gemiddeld is de diepte hier tussen de 1 meter en 2,2 meter. Het diepste punt is ongeveer drie meter en ligt op ongeveer 100 meter van de visstek af. Op het rechter gedeelte van de zone is een eiland met een diepte rond de 1,4 meter waardoor deze stek uitermate geschikt is voor het vissen met boeien.Stek 3 Deze stek heeft een natuurlijke steiger/strand en is gesitueerd in het zuiden van het water Catlake Pohan. De algemene parkeerplaats bevindt zich op 30 meter achter je. Aan de rechterkant van deze stek loopt een bocht onder water welke veel bezocht wordt door de meervallen, wanneer het mooi weer is. Er wordt dan ook geadviseerd om hier sowieso een boeimontage te proberen. Op deze stek je verder met een spinhengel vissen! Voor de steiger heeft u ruim water tot aan de dam wat u helemaal kunt bevissen met een diepte van ongeveer drie meter. De dam is ook een interessante zone met de overhangende bomen en rietkragen en dus zeker de moeite waard om te testen!Faciliteiten Catlake Pohan en Carplake Katlov zijn exclusief te boeken bij ‘De Vissende Hollander’ vakantiereizen en liggen op zo’n 960 kilometer rijden vanaf Amsterdam. Vliegen naar Praag is nog sneller, een haal- en brengservice van het vliegveld naar het resort is extra te boeken in het pakket. Katlov & Pohan beschikken over een douche-toilet gebouw, stroom, wifi op de centrale parkeerplaats. Ook doen zij maaltijdservice op de stek en je kunt er je hengelsportmaterialen huren en aas kopen. Daarnaast is er altijd een ervaren visgids aanwezig. Wil je meer luxe en minder ‘back to basics’, dan zijn er ook enkele chalets beschikbaar op het terrein. Op zo’n vijftien minuten rijden vanaf het resort bevinden zich restaurants en winkels, waaronder veel hengelsportzaken.Voor meer informatie over het vissen op meerval en karper, klik hier.De Vissende Hollander
Westeinde 33
9079 LH Sint Jacobiparochie
Tel. +31 (0)518 – 419 995
Website: www.devissendehollander.nl
Email: info@devissendehollander.nl

Om de bijhorende reacties te bekijken heb je een account nodig.

Registreer of log in als je reeds een account hebt.

Leden

21933

Foto's

92111

likes

291