Kunstaas | Snoek

Fatale aantrekkingskracht…


Nee, het gaat hier niet over een spin of over een affaire welke verkeerd afloopt, nee we hebben het hier over een stuk kunstaas! Nu zullen jullie wel denken, een stuk kunstaas met een fatale aantrekkingskracht, daar willen we niet mee vissen! Laten we de vertaling niet zo letterlijk nemen, we hebben het hier over onze swimbait de ‘Fatal Attraction’!

Door Thijs van der Sanden

Een swimbait welke al jaren in ons assortiment zit en tot op heden een ware vanger blijkt te zijn en dat nog steeds bewijst. Swimbaits zijn jaren terug met de introductie van de BBZ echt in opkomst gekomen. Ook toen al zat ik in het team van Rozemeijer en hebben wij samen de Fatal Attraction bedacht.

De eerste sessies bleken direct kassa te zijn, verschillende grote vissen konden de Fatal Attraction niet weerstaan. De echte introductie kwam echter tijdens de Fair for Lure en Fly en toen wist ik een vis te vangen waar ik lange tijd alleen maar van kon dromen…

Na een dag op de beurs besloten Robert-Paul en ik nog even te gaan vissen. Uiteraard was ik weer veel te veel aan het kletsen en werd mij toch wel gemaand om te komen. De stukken kunstaas vlogen te water en al trollend zochten we onze weg over het water heen. Uit het niets explodeerde het water en werd mijn steunhengel compleet krom getrokken. Iets groots had mijn Fatal Attraction gegrepen en liet mij alle hoeken van het water zien!Na die tijd zijn er nog talloze PR’s gesneuveld op de Fatal Attraction, waaronder ook een 128 cm riviersnoek voor Ben welke de swimbait van het ondiepe kwam halen. Naast snoeken zijn er ook talloze snoekbaarzen gevallen voor deze swimbait.Het mooie is dat hij zowel trollend als werpend goed te vissen is, draai je hem binnen dan beweegt het lijft als een slang en schudt hij met zijn kop. Trollend komt deze perfect tot zijn recht boven de planten of aan de ondiepe kant op de rivier. Je kunt eigenlijk niets verkeerd doen met deze swimbait welke vis zal blijven verleiden met zijn sexy moves….

Vis hem bij voorkeur aan een wat langere hengel zodat hij te sturen is. Gebruik een goede, polariserende zonnebril zodat je gaten in het plantenveld kunt vinden en stuur de Fatal Attraction daar precies doorheen.Website: www.rozemeijer.com.

Om de bijhorende reacties te bekijken heb je een account nodig.

Registreer of log in als je reeds een account hebt.

Leden

21895

Foto's

92105

likes

290