Visvakanties

Forelvissen op z'n bestDoor Hemsedal stroomt de Hemsila rivier (Hemsedal? Het skigebied? Ja precies, die ook wel de Scandinavische Alpen wordt genoemd). Het bergachtige gebied van Hemsedal ligt halverwege Oslo en Bergen, en op slechts een uur rijden van de Sognefjord.

Er zijn talloze andere rivieren en meren in de regio voor een spannend visavontuur. In Hemsila kun je forel tussen de 500 gram en drie kilogram zwaar verwachten. Het record is een indrukwekkende 6,8 kilogram zware forel.Cursussen en begeleide excursies voor vliegvissen zijn beschikbaar, evenals bootverhuur en visuitrusting. Vliegen en andere accessoires zijn verkrijgbaar in de sportwinkels. De visclub in Hemsedal verkoopt exclusieve visvergunningen voor de Holselva rivier. Er zijn slechts zes licenties per dag beschikbaar voor het vliegvissen en het vissen met natuurlijk aas.Tips voor vliegvissen in Hemsila
• Om de hoge kwaliteit vis te behouden is alleen vliegvissen toegestaan in een aantal geselecteerde gebieden.
• Gebruik een circa drie meter lange vliegenhengel voor de lijnklasse AFTMA #4 of 5.
• Draag een waadbroek of -pak en waadschoenen met vilten zolen. Het is niet nodig om de visuitrusting te desinfecteren.
• Je hebt leader materiaal van 3X tot 7X (10 tot 20/00)) nodig. De leader moet tot twee keer de lengte van de hengel lang zijn.
• Vliegen: olijf-groen gekleurde imitaties van eendagsvliegen met een haakgrootte van 12 tot 20. Muggenimitaties, eendagsvliegen, Bibio’s en imitaties van mieren worden ook aanbevolen.
• Gebruik een lichte spinhengel buiten het vliegvisgebied.

Seizoen Van 29 mei tot 15 september biedt Hemsedal unieke vismogelijkheden.

Visvergunning Een visvergunning koop je bij inatur.no. Er zijn slechts zes vergunningen per dag beschikbaar.
Voor de actuele prijzen, regels, kaarten en meer, bezoek je de Hemsedal Vis Associatie website.Vliegvisvakantie met de professionele visser Tor Grøthe De Noorse vliegviskampioen Tor Grøthe biedt aantrekkelijke pakketreizen voor vliegvissers aan.
Weekpakket: Prijs vanaf NOK 6,900 per persoon, inclusief zeven nachten in een goed uitgerust huisje met zelfbediening bij Grothe Farm, twintig vliegvislessen en een galadiner op de boerderij. Bijkomende kosten voor de eindschoonmaak en visvergunning.
Kort vakantiepakket: Prijs vanaf NOK 4,900 per persoon, inclusief drie overnachtingen op Grothe Farm en veertien vliegvislessen. Bijkomende kosten voor de eindschoonmaak en visvergunning.

Voor nadere informatie klik HIER.Begeleide vliegvisreizen met Trond Hagen Ga vliegvissen met een gids die het gebied van Hallingdal en Sogn & Fjordane op zijn duimpje kent. Trond Hagen is een ervaren vliegvisser en gids die je helpt en begeleidt om de beste en grootste wilde forellen te vangen. Hij biedt vliegvisexcursies naar Hemsila, Borgundelvi en Holselva evenals visexcursies per boot.

Prijs vanaf NOK 600 per persoon voor vier uur of NOK 800 per persoon voor acht uur (op basis van groepen van zes personen). Voor nadere informatie klik HIER.

Om de bijhorende reacties te bekijken heb je een account nodig.

Registreer of log in als je reeds een account hebt.

Leden

21895

Foto's

92105

likes

290