Evenementen

LIVEBLOG: Gunki Iron Tournament 2016We zijn live! Vandaag gaat Gunki Iron 2016 van start. Een slopende vismarathon van maar liefst 24 uur in hartje Rotterdam. Met dit schitterende nazomerweer aan alle deelnemers de taak om zoveel, en zo groot mogelijke vissen te vangen. Hoe zij dat doen en of dat ze lukt... Dat lees je hier natuurlijk!

14:02 Wat een event! Het bloggen was weer veel te leuk om te doen! Bedankt voor het volgen namens Stef Jansens en Thijs Koopmans! Tot volgend jaar bij Gunki Iron 2017!!!

13:58 Tromgeroffel!13:24 As we speak wordt iedereen binnengeroepen voor de prijsuitreiking!

12:09 Bijna einde wedstrijd. Wie o wie gaat dit winnen? En is iedereen op tijd binnen?

12:08 Even een revisie voor wat betreft de eerdere geruchtenmachine. Een wedstrijd van klokjerond, 390 deelnemers... Tja, dat schreeuwt gewoon om een doldwaas roddelcircuit. Gelukkig zijn al deze indianenverhalen ongegrond. Geloof maar dat de organisatie er boven op zit. Al helemaal de top 6, stuk voor stuk professionele teams, die een mediacircus om zich heen hebben...

10:59 De gemoederen lopen behoorlijk op nu het laatste uurtje nadert. Een enkel team lijkt zich niet meer helemaal fair te gedragen en hier op het hoofdkwartier zijn de hoofd-scheidsrechters druk aan het bellen geslagen. Moet de EHBO dan toch nog uitrukken?10:10 HotHotHot.! Er is een snoek gevangen van 109 centimeter! Daar doe je goede zaken mee! We gaan achter de details aan...10:05 Roddels in de wandelgangen! Anonieme bronnen (Frank v. V.) suggereren dat de koffie wel eens niet helemaal zuiver zou zijn bij de Poolse teams... Stekken voor elkaar bezet houden en willigt zelfs vangsten aan elkaar doorgeven... Een kern van waarheid of zuiver jaloerse prietpraat?09:45 Net even bij de organisatie binnengeslopen maar actuele vangsmeldingen worden echt met zorg geheimgehouden. Ik heb alleen kunnen lospeuteren dat er op dit moment 414 vissen zijn aangemeld, de vangsten komen dus nog steeds binnen maar van welke teams dat blijft de vraag.

09:25 Het live-leaderboard in nu gesloten dus tot de officiële prijsuitreiking blijft het gissen welk team dit evenement dit jaar op zijn naam schrijft. Natuurlijk doen wij hier graag aan mee, dat gissen. Gunki Poland staat wel erg sterk aan kop met ruim acht en een halve meter, dat is, voor de statistische fanaten onder ons ruim 6% van de door alle teams totaal gevangen aantal centimeters. Haal die maar eens in...

09:00 Rond half 7 vanochtend waren er door alle deelnemers gezamenlijk 340 vissen gevangen, niet echt een vetpot dus iedere vangst kan nog steeds doorslaggevend zijn.

08:50 Even een kort gesprek met team Tik Tik Boem, momenteel op de tweede plaats, de mannen voelen de hete adem van team Schwimmfisch in de nek (ze zijn vannacht zelfs even van hun plek verstoten) maar zijn vastbesloten hun positie te behouden. Misschien mikken op een enkele grote snoek?08:40 Het live-leaderboard lijkt weer te werken! Een nieuwe nummer drie, het Duitse team Schwimfisch met 507 centimeters uit 12 vissen. Team Gunki Polen onveranderd op nummer 1 met intussen 826 centimeter en 17 vissen, die hebben dus niet bepaald stilgezeten vannacht. Ook team Tik Tik Boem nog steeds op een tweede plaats met 532 centimeter.

08:15 Zo, inmiddels 8 bakkies pleur (we zijn tenslotte in Rotterdam) op, dus als er dubbbele letters verschijnen weten jullie waar het aan ligt. Een korte wandeling en wat gesprekken op de kade voor het hoofdkwartier levert eigenlijk de zelfde verhalen op. Lange nacht, weinig actie, ondermaats. Zouden er ergens in de stad teams zijn die wel goed vis hebben geraakt afgelopen nacht?07:37 Het leaderboard ligt er bij navraag inderdaad al geruime tijd uit en het is maar zeer de vraag of dit nog tot leven gewekt gaat worden voor het einde van de wedstrijd. Volgens welingelichte bronnen zijn er echter nauwelijks verschuivingen in de top van het klassement. Ook de nacht heeft geen bergen vis gebracht'.

07:29 Nog steeds geen leaderboard, eerst koffie!

07:17 Ik ga eerst een kop koffie scoren en wat rondvragen over de afgelopen uren. Hier is het leaderboard op het moment niet zichtbaar dus verder weinig te melden.07:05 Om eerlijk te zijn is uw verslaggever even zijn mandje ingedoken. Toch wel fijn als je een bootje hebt liggen in de Entrepothaven... Ik sprak direct een Fransman die vermoeid wat vanaf de kade zat te peuteren. 1 baars had zijn team gevangen de hele nacht, en die was ondermaats. Ga er maar aanstaan. Iets verderop tref ik twee Duitsers met min of meer het zelfde verhaal. Tijdens het voorvissen vingen ze hier volop, het getij wordt beschuldigd. Dan opeens toch een aanbeet en na enig tumult glijd een snoekbaars in het landingsnet. Na meting 27 cm...

0:29 Verhaal uit de wandelgangen; Een Duits team lijkt het met totaal 3 brasems niet eens zo heel erg slecht te doen...

0:24 As we speak verspreid het leger streetfishers zich weer over het centrum van Rotterdam voor ronde 2 van deze 24-uurs marathon. Teams zijn per twee aan elkaar gekoppeld tot het ochtendgloren, wel zo veilig.

0:17 Er zijn inderdaad nog wat vangsten achteraf toegekend, maar geen spannende verschuivingen in de top 10.

23:56 Vooralsnog lijkt in ieder geval de top 3 ongewijzigd. 1 Team Gunki Poland, 2 Team Tik Tak Boem, 3 Team East Side.23:49 Het verhaal gaat dat er een aantal Teams hun vangsten niet door hebben kunnen geven. Gaan deze toch nog meetellen? En wat doet dit met het leaderboard? 21:52 Team Snoekbaas plotseling op de tweede plaats met een vis van 5 meter. Daar zal wel een komma verkeerd staan...

21: 49 De eerste vermoeide gezichten beginnen hier binnen te druppelen terwijl pas om 11 uur het officiële verzamelmoment is. Het gaat ook niet in de koude kleren zitten, 12 uur keihard vissen en kilometers lopen, en dan moet de nacht nog beginnen...

21:16 Van de 221 tot nu toe gevangen vissen slechts 20 snoekbaarzen...

21:09 Nog steeds weinig tot geen verschuivingen in de top, team Gunki Poland blijft nummer 1. Dit komt door de aantallen roofblei die ze overdag hebben gevangen maar ook bij hen blijven de aanbeten nu uit. Wie van de deelnemers gaat actieve snoekbaars vinden vannacht?20:14 Team Tik Tak Boem heeft zijn positie op de tweede plaats aanzienlijk versterkt met nu 470 centimeters, bijna een meter voor op nummer drie, Team East Side. Gunki Poland blijft echter nog steeds ruim aan kop met 593 centimeters al hebben ze al geruime tijd niets meer bijgevangen.19: 06 En dan is er opeens verandering in de top. Team East Side komt binnen op de derde plek met precies drie meter uit 5 vissen. Nummers 1 en 2 blijven onveranderd. Maar iedere vangst kan het klassement op dit moment nog volledig omgooien.

 

18:30 O,o, het live-leaderboard ligt er uit. Niet dat er heel veel gevangen wordt het afgelopen uur. Hopelijk nemen de aanbeten wat toe nu de ergste hitte van de dag voorbij is. 

16:57 De vangsten lijken verder voornamelijk uit roofblei te bestaan. Komt de snoekbaars straks nog los?16:40 Schijnbaar is er vanmorgen een snoek van (bijna) een meter verspeeld in de hoofdstroom van de Maas! Da's pas balen!16:28 Heet van de pers! Team Gunki Poland heeft hun positie behoorlijk verstevigd, vier vissen erbij en nu een totaalscore van 593 centimeters. Dat is ruim drie meter meer dan de nummers twee. Daarbij net een melding van misstanden bij een Frans team die kennelijk visten vanaf een brug zonder mogelijkheden de vis te landen.

15:40 Het Poolse team neemt dankzij hun zeven (!) roofbleien de leiding stevig in handen! Zouden zij er met de eindzege vandoor gaan?

15:35 Het Nederlandse Team East Side is met een heuse demarrage bezig! Ze stijgen langzaam maar zeker op de ranglijst en doen het met 2 70+ vissen absoluut niet slecht! Ze staan nu op een keurige vierde plaats.15:23 Inside info: team Polen heeft al 7 roofbleien!15:05 Alles wordt gecheckt en gedubbelcheckt. En daardoor staat team Tik Tik Boom met o.a. Bart van de Walle nu op numero #1!15:00 De VisTD zijn van hun hatelijke 0 af!

14:10 Het Italiaanse Rapture team gaat aan de leiding met 6 vissen en 311 centimeter!14:05 De eerste wedstrijdfoto's druppelen binnen!

14:00 Er zit een probleempje in de live weergave van de tussenstand, sommige vissen worden meermaals weergegeven terwijl het in werkelijkheid slechts 1 vangst was. In de database zijn alle vangsten wel gewoon eerlijk eenmaal verwerkt. Naar deze storing wordt as we speak gekeken.

13:30  Het is opvallend om te zien dat zoveel buitenlandse teams zo hard van start gaan. Is het thuisvoordeel toch veel kleiner dan aanvankelijk gedacht werd.

13:25 een verschuiving in het algemeen klassement. Het Poolse team heeft er naar alle waarschijnlijkheid een roofblei bij gevangen. Hun drie bleien samen meten maar liefst 174 cm!13:00 Bijna dertig teams hebben inmiddels vis gevangen! Ondanks het 'te' mooie weer lijken de vissen toch actief.

12:55 Het Franse Ishad team heeft inmiddels al drie vissen, zij hebben actieve vis gevonden!

12:50 De twee vissen van team Polen blijken roofbleien te zijn. Beginnen op roofblei lijkt dus een slimme tactiek. Tot zover nog maar één snoek en nog geen snoekbaars gemeld!

12:45 Nieuwe binnenkomer in de top! Het Poolse Gunki team staat op 1. Hun twee vissen meten gezamenlijk 119 cm, goed voor een eerste plaats!12:35 Eb en vloed spelen een niet te onderschatten rol bij de visserij in Rotterdam. Teams doen er slim aan om hun tactiek hierop af te stemmen. Snoeken tijdens doodtij kan bijvoorbeeld zomaar winst opleveren!
12:30 Een kijkje in de keuken van deze top-notch organisatie!
12:25 Er zou een team per auto naar de stek zijn gereden... Dat is natuurlijk verboden! Gaat dat consequenties hebben? Volgen er straffen?

12:20 Het Zwitserse team Stucki Fanatics Pro gaat momenteel aan de leiding met 2 roofbleien die samen 95 centimeter meten! Maar het is nog vroeg, er kan nog van alles gebeuren. De roofbleien lijken het spelletje aardig mee te spelen vandaag.

11:50 Even alvast een dik compliment aan de organisatie! 130 teams van drie deelnemers en alles verloopt vlekkeloos tot dusver!11:30 Team moulineau heeft de eer van de eerste vis van deze wedstrijd! De kop is eraf.

11:25 Officieus bericht; de eerste vis is gevangen! Naar verluid een mooie, maatse baars! Nog even de vraag voor welk team.11:20 alle teams zijn vertrokken! Éen team rende vol gas richting een van de bruggen, wanhopig om die stek te claimen. Gaat dat ze vis opleveren? We zullen het snel weten! Op naar de eerste vissen.

10:50 De briefing; enkele nieuwe regels. Zo tellen paling en harder dit jaar NIET mee en moet elk team eens per 6 uur een foto maken bij een checkpoint. Op die manier worden teams gedwongen om in beweging te blijven.

10:35 de briefing gaat beginnen, stay tuned!

10:20 Veel Nederlandse teams hebben voorgevist in Rotterdam en we horen wisselvallige berichten, de ene dag was het taai terwijl het op de andere dag niet op kon. Laten we hopen dat de vis los is vandaag! Binnen nu en een paar uur weten we het!09:45 Het paviljoen barst haast uit zijn voegen van alle Gunki Iron deelnemers; laat de strijd maar snel beginnen!

09:30 De weersvoorspelling voor vandaag: 20+ graden en weinig wind, heerlijk voor de mens! Maar zal het ook goed zijn voor de resultaten van het deelnemersveld?

Om de bijhorende reacties te bekijken heb je een account nodig.

Registreer of log in als je reeds een account hebt.

Leden

21937

Foto's

92111

likes

291