Film uitgelicht

Meterbak uit de bellyboat met video!

Sinds ik ben begonnen met werken is het niet meer zo vanzelfsprekend om veel te kunnen vissen. Zeker in mijn studieperiode heb ik heel wat uurtjes op- en aan het water kunnen spenderen, dat ligt nu met een fulltime baan nét iets anders. De uurtjes die ik mee kan pakken na het werk en in het weekend probeer ik dan ook zo veel mogelijk en zo efficiënt mogelijk vissend door te komen.|

Tekst en foto's:  Simon TorenbeekINSTANT- Zo beschik ik sinds enkele maanden over een bellybootje. Het mooiste aan deze bellyboot vind ik het feit dat je onwijs ‘instant’ een sessie kunt vissen. De belly past opgeblazen in mijn auto en zodoende rijd ik na het werk naar een stekje en zit ik 2 minuten later te vissen. Op plekken waar je vanaf de kant niet kan komen en voor korte sessies waarvoor ik de grotere boot niet uit de schuur haal.PRIKSESSIE- Zo ook deze avond, een sessie van 2,5 uur. Ik geef een serie bruggen over een kanaaltje in de buurt de kans. Het water is vrij bruin als ik aankom dus ik besluit met een felgekleurde schoepstaart op een 10 grams loodkop te beginnen. Ik gebruik hiervoor mijn Gunki Streetfishing S-228 M/MH hengel, met een werpgewicht van 5-28 gram is dit een heerlijke hengel voor de wat lichtere kunstaasvisserij met shads. Zowel met jigkopjes als dropshotmontages kun je met dit stokje heerlijk uit de voeten!SWITCH- Na een half uur allerlei interessante stekjes uitgegooid te hebben zonder resultaat besluit ik te switchen naar een iets natuurlijker kleurtje, iets minder opvallend. Wel kies ik ervoor om een iets grotere shad te vissen met een grovere schoepstaart, zodat het geheel wel opgemerkt wordt bij de rovers. Het is de Gunki Peps van 12 cm uit de ‘Dark Water Kit’, een set van vier softbaits speciaal voor troebel water zoals het water waar ik vanavond vis.


Wat een monsterlijk lekker avondje!

RAAK- Al na een paar worpen is het raak op de Peps. Strak langs een set brugpijlers loop ik vlak onder mijn top vast, er is bijna geen aanbeet te voelen. Het begint echter wel direct te zwemmen en het voelt onwijs zwaar. Direct duikt de vis de brugpijlers in en ik kan in alle chaos nog net mijn GoPro aan drukken om de dril vast te leggen. Na meerdere vluchtpogingen tussen de brugpijlers doorbreekt ze het oppervlakte, een gigantische snoek heeft het voorzien op mijn -voor snoekbaars bedoelde- shad.METERBAK- Het eerst mogelijke moment vat ik haar direct in de kieuw, ik vis immers slechts met (0,42mm) fluoro carbon. Hebbes! Aan de overkant staan wat mannen vanaf de kant te vissen, ik peddel erheen met de snoek tussen mijn benen en vraag ze vriendelijk een fotootje te maken. Na het meten van de 113cm lange vis mag ze snel weer terug. Top sessie, zo na het werk!

MEER- En daar houdt het nog niet op; zodra ik een beetje ben gekalmeerd na deze mooie vangst doe ik nog een paar worpen. Het zal een worp of 4/5 later geweest zijn dat ik op vrijwel de zelfde plek als waar ik de snoek ving een knalharde aanbeet krijg. Een korte dril later ligt daar opeens een 40-er baars op mijn schoot. Heel erg welkom!
Ik peddel rustig terug naar de auto en werp nog wat om mij heen met de Peps, de shad van deze avond. Halverwege een brug krijg ik nog 1 loeier van een aanbeet, een typische snoekbaars beuk. De vis blijft een tijdje mokken onder de top maar moet uiteindelijk opgeven. Een snoekbaars van 75 maakt het rijtje van deze avond compleet, echt een top avond!

 

Om de bijhorende reacties te bekijken heb je een account nodig.

Registreer of log in als je reeds een account hebt.

Leden

21895

Foto's

92105

likes

290