Visvakanties

Noorwegen, hèt sportvisland

Jazeker, Nederland is een echt sportvisland; toch ligt Noorwegen daarbij niet in de schaduw. Misschien hebben we het hier over het land met de meeste potentie en haal het woordje ‘misschien’ maar weg. Al helemaal op het gebied van zeevissen. Vrijwel nergens vind je zulke rijke visgronden! Nieuwsgierig, kijk HIER eens rond.VISSERSHUTTEN Er wordt gezegd dat Noren zout water in hun aderen hebben. Noorwegen heeft altijd al geleefd van de zee. De hele kustlijn - van Zuid-Noorwegen, door Fjord-Noorwegen, tot aan Kirkenes in Noord-Noorwegen - is bezaaid met dorpen waar de visserij nog steeds een belangrijk onderdeel van de levensstijl is. Veel bezoekers verblijven in een van de gezellige rorbuer (traditionele vissershutten), die te huur zijn.

NOOIT NACHT In tegenstelling tot wat je misschien denkt, kun je het hele jaar door vissen op zee. De zomermaanden vormen het belangrijkste seizoen bij zowel de lokale bevolking als bezoekers. Iedereen profiteert dan van de warmere temperaturen en de zonnige, extreem lange avonden. Sterker nog, dicht bij de poolcirkel gaat de zon nauwelijks tot niet onder.40 KILO VISSEN Maar vlak het laagseizoen niet uit, wanneer het minder druk is en de accommodaties en diensten een stuk prijsvriendelijker zijn. De winter? Ook dit is een prachtige periode, weliswaar met minder daglicht, maar ter compensatie het betoverende noorderlicht. Dat niet alleen, dit is de tijd voor het vangen van extreem grote, vette kabeljauw, die dan dicht onder de kust zwemt, de zogenaamde skrei (migrerende kabeljauw). We hebben het hier over vissen die zomaar ver boven de 40 kilo kunnen wegen.

RECORDS Nogmaals, de mogelijkheden in Noorwegen zijn legio. Kabeljauw, koolvis, pollak, leng, lom of heilbot. Recordformaten van deze soorten zul je hier het snelst aantreffen.

Meer info? Klik HIER 

Om de bijhorende reacties te bekijken heb je een account nodig.

Registreer of log in als je reeds een account hebt.

Leden

21933

Foto's

92111

likes

291