Buitenland

Scandinavisch avontuur: grote grootwater snoeken

Na het pelagisch snoekbaars avontuur in Zuid-Zweden rijden we in een aantal etappes naar Stockholm. Wat een práchtige stad is dit! Twee dagen ontdekken we mooie plekken en winkels, waarna we de natuur weer in trekken. Vanaf Stockholm rijden we richting het westen, richting Noorwegen. Onderweg bij het grootste meer van Zweden maken we een tussenstop om weer te gaan vissen! 

Tekst en foto's: Simon TorenbeekVOORBEREIDEN De avond voor de visdag ontmoeten we Per al, we zijn uitgenodigd bij hem thuis voor een BBQ. Tijdens deze gezellige avond kunnen we alvast een beetje kennis maken met hem en zijn vriendin; voorheen kenden we elkaar alleen via Facebook. Ook wordt het strijdplan voor de visdag gesmeed. Eerst lijkt de wind nog roet in het eten te gooien maar een paar uur later wordt slechts windkracht 2 opgegeven. Erg veranderlijk, het lijkt wel Nederland! :)De volgende dag beginnen we halverwege de ochtend en we gaan de 'onderwater eilanden' in open water bevissen. De baaien zijn veel te warm, we gaan vissen op plekken met flinke diepte in de nabijheid.BEHELPEN Kort geleden is de visboot van Per gestolen, wonder boven wonder werd hij de volgende dag een aantal kilometer verderop gevonden. Helaas zonder zijn iPilot fronttroller en wat los materiaal, maar gelukkig genoeg om mee te kunnen vissen! Vandaag moeten we het doen met de buitenboordmotor, een driftzak en een anker.
De eerste stek bevissen we vanuit een geankerde boot, de tweede stek bevissen we al driftend op de wind. Op deze tweede stek krijg ik de eerste aanbeet van vandaag, direct is duidelijk dat het om een goede vis gaat. Als we 'm voor de boot zien schatten we de vis 'laag in de meter'. Bij het opmeten zien we dat de slanke bouw van deze vis een vertekend beeld geeft, met 112 cm gewoon echt een serieuze, grote vis!

 

 We bestoken de ondieptes voornamelijk met softbaits, gecombineerd met redelijk zware koppen (30 - 50 gram). Zo kunnen de shads toch snel gevist worden en kunnen taluds gemakkelijk afgevist worden. Pas rond 15:00 uur vinden we een plek waar meerdere aanbeten achter elkaar volgen. Eerst mis ik een droge tik op de shad, enkele seconden later probeert de snoek het nogmaals, dit keer met succes. Deze vis was ook écht niet te missen, zo gretig had hij de G'Bump shad naar binnen geslurpt!BEKFLAP Tijdens het onthaken van de snoek zie ik dat de bekflap niet helemaal goed zit! Echter, lost deze vis het zelf op: Tijdens het onthaken gaat 'ie nog even flink tekeer in mijn handen en zit alles weer netjes op zijn plek! De snoek zwemt zonder aarzelen weer krachtig naar het diepe. Heerlijk!

Kort hierna gaat Per even los; tot drie keer toe krijgt hij een mooie vis gevangen op de Illex Dextershad!Geheel voldaan vissen we nog eventjes door, zonder enig teken van leven. We besluiten rond 18:00 uur dat het wel mooi geweest is, het is een mooie dag geweest! Heerlijk weer, prachtig water, super visserij en goed gezelschap; een memorabele visdag. Bedankt Per!

Om de bijhorende reacties te bekijken heb je een account nodig.

Registreer of log in als je reeds een account hebt.

Leden

21938

Foto's

92111

likes

291