Evenementen

Streetfishing Hellevoetsluis – World Predator Classic Edition

Het gesloten seizoen in nog maar net drie weken oud en bij velen begint het streetfishbloed weer harder door de aderen te stromen. Het nieuwe seizoen Streetfishing staat voor de deur en de agenda is gemaakt. Aan Hellevoetsluis de eer om het seizoen 2014/2015 te openen. En wat voor één!
Streetfishing Hellevoetsluis wordt gehouden tijdens de World Predator Classic. De World Predator Classic is hét Formula-1 visevenement van Europa. 60 boten van meer dan 18 nationaliteiten strijden drie dagen op het Haringvliet en het Hollandsch Diep voor de circa € 120.000,- grote prijzenpot!Streetfishing Hellevoetsluis wordt er één om niet te missen. Om de deelnemers van SF Hellevoetsluis ook de kans te geven om een en ander van de World Predator Classic mee te krijgen is het programma aangepast. Zo beginnen we later dan gewoonlijk zodat je om 09:00 uur het startschot van de WPC mee kunt maken. En niet zomaar een lullig startschot!


Na de start van de WPC zullen we met het Streetfishing Hellevoetsluis beginnen.
Het voorlopig programma ziet er als volgt uit:
10:00 uur Verwelkoming van de deelnemers
10:30 uur Briefing deelnemers
11:00 uur Start eerst dagdeel vissen
13:30 uur Lunch en mogelijkheid om WPC-terrein te verkennen
15:00 uur Start tweede dagdeel vissen
18:00 uur Einde dagdeel twee
21:00 uur Uitslag en prijsuitreiking op de WPC Main Stage met interviews van de diverse aanwezige media direct gevolgd door Popconcert 'Hooked on Rock!'Wat kun je behalve de WPC nog meer verwachten van Streetfishing Hellevoetsluis?
Hellevoetsluis is gelegen aan het Haringvliet. Een deel van het Haringvliet is vanaf het parcours te bevissen. Dikke baarzen en snoekbaarzen behoren tot de mogelijke vangsten en vanaf de steenstort kan de diepte oplopen tot ruim 20 meter! Ook wordt hier met regelmaat zeeforel gevangen.

 De Oude Vestinghaven komt uit op het Haringvliet. Daar waar deze haven te bevissen is, is het 2 tot 5 meter diep. Door de damwand is er goed vanaf de kant te verticalen en ook hier kun je vooral baarzen verwachten maar ook snoekbaars en dikke snoeken zijn geen uitzondering.


De Industriehaven loopt via de sluis over in het Kanaal door Voorne. Dit hele gebied is zeer divers. Sluizen, bruggen, gemalen en stroming maken dit tot een interessant stuk water. Alle soorten vis kun je hier verwachten. Snoekbaars, baars, snoek, roofblei en zeeforel van klein tot groot.
a1 foto snoekbaars

En dan het water dat zo kenmerkend is voor Hellevoetsluis; het vestingwater. De diepte varieert van 0,5 meter tot 2 meter diep met veel waterplanten. De ideale habitat voor snoek. En heel dikke snoek, gegarandeerd. Deze snoek wordt hier uitgezet wanneer het Droogdok Jan Blanken wordt leeg gepompt. De vis die achterblijft in het dok wordt dan uitgezet in het vestingwater. Verschillende metersnoeken hebben in het vestingwater nu hun intrek genomen.
a1 foto snoek

Shimano en Rapala stellen de prijzen beschikbaar voor de ze SF wedstrijd. Maar let wel op dat de winnaar van deze SF-wedstrijd is uitgenodigd om plaatst te nemen op de WPC VIP-boot voor zondag 22 juni! Wie wil deze wedstrijd nu niet winnen!!

Jeffrey van Duijvenvoorde
Organisator Streetfishing Hellevoetsluis – World Predator Classic Edition

Om de bijhorende reacties te bekijken heb je een account nodig.

Registreer of log in als je reeds een account hebt.

Leden

22082

Foto's

91912

likes

295