Tackle tests

Tackle Test: DLT Real Life Swimbait

Na een poosje wachten kreeg ik een aantal producten door de brievenbus om te testen. Het bleek om een drietal swimbaits van de firma 'DLT' te gaan. Door Raven Hengelsport in Tilburg ben ik wel bekend met 'DLT', maar dit kunstaas kende ik nog niet... Eerst heb ik de aasjes een tijdje bekeken en ik moet eerlijk zeggen dat de aasjes er echt goed uitzien! Natuurlijk lijkt het model wel gebaseerd te zijn op de swimbaits die Jenzi op de markt heeft gezet, maar de praktijk mag gaan bewijzen hoe goed deze DLT swimbaits zijn. De eerste dag ga ik aan de gang met twee swimbaits, een boot en groot water.

Tekst en foto’s :  Frans den Ouden

Productspecificaties

Merknaam:  DLT.
Productnaam: Real Life.
Type product:  Swimbait, te krijgen in 2 varianten.
Lengte: verkrijgbaar in 15 en 20 cm.
Gewicht: verkrijgbaar in 35 en 80 gram.
Diepte:  de 15 cm versie: 1,5 – 2,7 m  en de 20 cm versie:  2,5 – 4 m.
Kleur:  verkrijgbaar in de kleuren: Roach en  Alive.
Winkeladviesprijs:  Euro 9,99 voor de 15 cm versie en  Euro 11,99 voor de 20 cm versie.
Verkrijgbaarheid: Via Raven Hengelsport in Nederland en via hun webshop zijn deze aasjes goed verkrijgbaar.
Materiaal waarop dit getest is:  Spinhengel 2.40 m en een jerkhengel 2,10 m. Gebruikte Lijn Power Pro: 24/00.

Eerste indruk
De swimbaits zien er prima uit, bovendien zien de haken en splitringen er op het eerste oog scherp en/of degelijk uit. De zwemschoepen zien er fragieler uit, maar deze mogen zich in de praktijk gaan bewijzen.

Praktijktest
Eerst ben ik met beide aasjes op een kleine rivier aan de slag gegaan. Hier is al snel te merken dat deze swimbaits nauwelijks aan de hengel trekken. Dit is niets nieuws want veel swimbaits hebben dit. De actie ziet er verder goed uit en dat vindt de snoek blijkbaar ook want hij volgt de grotere swimbait tot vlak onder de oppervlakte. Als ik later switch naar de kleine versie  wordt hij dan ook prompt gegrepen. Helaas was ik maar alleen en heb ik een foto gemaakt van de vis liggend in het gras.Daarna ben ik in het weekend met de boot op stap geweest om het kunstaas trollend aan de tand te voelen. Wat me nu opvalt is dat alle twee de swimbaits niet echt diep te vissen zijn.  In een haventje kreeg ik de grote real life 15 meter achter de boot niet dieper dan 50 tot 75 cm.  Ook het kleine model wilde niet echt naar de diepte gaan die aangegeven werd op de verpakking.  Misschien lag het aan de lijndikte die ik gebruik of wellicht is de schoep gewoon niet groot genoeg?  De snoek had daar echter geen boodschap aan want een flink exemplaar zag er een smakelijke prooi in en sloeg genadeloos toe.Beide typen kunstaas moesten redelijk vlot gevist worden om de actie er goed in te houden. In het voorjaar en zomer met lekker agressieve snoeken zeker niet verkeerd, maar in de winter niet altijd een succes.

Duurzaamheid
Ik heb behoorlijk wat uren met  beide swimbaits gevist zowel werpend als trollend op klein en grootschalig water. Tijdens deze tests heb ik geen echte problemen ondervonden.  De schoepen bleven netjes heel ondanks enkele flinke aanbeten en aanvaringen met planten. De lak was niet super, maar een paar snoektanden, dat mag gezien worden!

Eindoordeel
Terugkijkend op deze test moet ik concluderen dat ik erg tevreden ben. Nette swimbaits met een goede actie en vooral een aantrekkelijke prijs. Zeker in deze tijd zal vooral de prijs veel potentiële kopers over de streep trekken. Voor eenzelfde soort swimbait van een A-merk betaal je makkelijk 40 tot 50 % meer. Ook de actie van deze swimbait is gewoon goed, gezien de vangsten die er al mee gedaan zijn. De enige punten van kritiek die overeind blijven staan zijn: de snelheid die dit aas nodig heeft om actie te krijgen, en de aangeduide zwemdiepte op de verpakking die niet klopt.

Om de bijhorende reacties te bekijken heb je een account nodig.

Registreer of log in als je reeds een account hebt.

Leden

22082

Foto's

91912

likes

295