Tackle tests

Tackle Test: Fresh Slim HD swimbait

Net voor mijn vakantie ontving ik vanuit de tackle testers basis een tweetal pakketjes van een voor mij totaal nieuwe eend in de bijt. Het merk Fresh bood een swimbait aan om te testen. Natuurlijk is het altijd leuk om eens iets totaal nieuws van een nieuweling op de markt te kunnen testen.  Toen de temperaturen van het water wat begonnen te dalen en de visserij op snoek weer verantwoord was in mijn ogen ben ik, geholpen door mijn oudste zoon, met het kunstaas aan de slag gegaan.  We hebben diverse sessies gevist, zowel vanaf de kant als vanuit de boot, waarna we in mijn ogen een goede review konden afleveren.

Tekst en foto’s : Frans den OudenProductspecificaties

Merknaam:  Fresh
Productnaam: Slim HD
Type product:  vijfdelige Swimbait  slow sink
Lengte:  16,5 cm
Gewicht:  32 gram
Diepte:   0-1 meter
Kleuren :  Oranje / blauw / groen
Winkeladviesprijs:   € 10,45
Hengel  : 2.40 meter Rozemeijer
Molen :  Shimano 2500 serie
Lijn :  Power Pro 18/00

Eerste indruk

Het is een ranke swimbait met een leuke kleurstelling.  Vooral de baarskleur (groen) is erg realistisch uitgevoerd.  Op de verpakking staat maar erg weinig informatie over de swimbait vermeld.  Geen gewicht / diepgang of andere relevante info.  Dit moet op internet worden opgezocht. Het aasje is uitgerust met goede haken en wat kleine splitringen waarbij opvalt dat de staartdreg erg ver naar achteren geplaatst is.

Praktijktest

Vol enthousiasme ben ik aan de slag gegaan met het kunstaas.  Eerst vanaf de kant waar het al snel opviel dat de swimbait nose down zinkt. Als hij opgestart wordt gaat het aasje al snel behoorlijk ondiep lopen.  De actie is erg summier.  De swimbait heeft maar weinig zijdelingse uitslag en gaat licht waggelend door het water.  Later ontdekte ik dat tijdens het binnendraaien  kleine tikjes gegeven dienen te worden waarna het aasje sprekend een gewonde / zieke vis nabootst.  Meteen steeg mijn vertrouwen met sprongen. Toen wij een volgend weekend met de boot gingen vissen had mijn zoon het ding maar eens aan de speld gehangen tijdens het trollen.  Een prachtige snoek van precies 1 meter vergreep zich prompt aan de baarskleurige Fresh kunstvis. Later op de dag kon ik ook nog een snoekje werpend tot een aanbeet verleiden.

Duurzaamheid : Door mijzelf en zoonlief is er behoorlijk wat gevist met de Slim HD.  Er kon geen merkbare slijtage worden vastgesteld  Ook niet nadat enkele snoeken hun tanden erin hadden gezet. Het harde kunststof was zo goed als onbeschadigd.

Verkrijgbaarheid: Het kunstaas is helaas alleen via internet verkrijgbaar. Via: www.deroofvisshop.nlEindoordeel : Toen de verpakkingen met daarin de twee Fresh aasjes door de brievenbus schoven, vond ik vooral de baarskleurige swimbait zeer aantrekkelijk. Tijdens het vissen heeft deze kleur zich ook het best bewezen.  Er kwamen verschillende aanbeten op en twee snoeken werden even op de foto gezet.  De gebrekkige informatie op de verpakking vond ik wat minder  en ook de moeilijke verkrijgbaarheid is voor sommigen misschien toch een probleem. Het kunstaasje zelf heeft na enige oefening een goede actie en zal zeker  vis opleveren. Je moet alleen even doorkrijgen hoe je de beste actie in het kunstaas brengt. Mogelijk zal de geringe prijs potentiële kopers over de streep trekken;  € 10,45 voor een mooie swimbait is niet erg duur!

Om de bijhorende reacties te bekijken heb je een account nodig.

Registreer of log in als je reeds een account hebt.

Leden

22082

Foto's

91912

likes

295