Tackle tests

Tackle Test: Lovec Power Pike en Rapex

Het merk Lovec Rapy (Arca-Bifa) komt je misschien niet zo bekend voor, maar het heeft erg veel pluggen in het assortiment. Van micro tot groot! Hiervan mocht ik er 2 verschillende testen en dat waren de Power Pike en de Rapex.

Tekst en foto’s: Johannes Elzinga

Merknaam: Lovec Rapy
Product naam: Power Pike en Rapex
Type product: Plug
Lengte: Power pike 14cm en 11cm. En de Rapex 9cm.
Diepte: 1-2 meter diep te vissen
Kleuren: Fire Tiger & Real Pike
Winkeladviesprijs: €6,00 - € 10,00
Materiaal waarop dit getest is: Vortezza baitcaster van Spro met Abu Garcia Orra SX reeltjeEerste indruk: Nadat ik op wintersport was geweest kwam ik thuis en zag ik dat de plugjes er al lagen. Toen ik ze uit de verpakking haalde viel het mij meteen op dat ze wat anders waren dan andere pluggen die ik kende. De Power Pike heeft zijn tweede dreg aan het einde in zijn staart zitten, wat er nog al apart uit zag om het zo te zeggen. Voor de rest heeft de Power Pike wat extra details, als vinnen met strepen en het patroon met strepen/vlekken.Bij de Rapex plug viel het mij gelijk op dat hij een grote kop heeft met wat details. Onder de dikke kop zit een spinner blaadje, wat ik zelf nog nooit had gezien op die plek bij een plug. Meestal zit een spinner blad achter of nog zelfs voor de kop van een plug.

Praktijktest: - Power Pike - Deze plug heb ik in twee versies gekregen. De 14 cm en de 11 cm uitvoering, in de kleuren c26 (Fire tiger) en c10 (Real Pike). De actie van de Power Pike 14 centimeter heeft een soort van flank actie waarmee je verschillende technieken kunt toepassen. Het beste is om deze plug langzaam te bevissen, hierbij geef je de beste flank actie en voorkom je het rollen van de plug als je hem te snel vist.

De 11 cm versie kun je beter sneller binnen vissen, want dan krijgt hij maximale actie. Als je hem slomer gaat vissen doet hij eigenlijk zeer weinig doen tot niks. De pluggen zijn overigens beide ‘super floating’.

Rapex – De Rapex heb ik in de 9 centimeter versie gekregen. Hij heeft een spinner blaadje onder zijn hangen. Het spinner blaadje zit vast aan een splitring, dus als je wilt kan je hem altijd nog vervangen door een andere kleur of grootte; of weglaten natuurlijk. De actie van deze plug is zeer fel. Geeft veel vibratie door de lip en de spinner die er onder hangt ook. Het is een ondiep lopende plug. Doordat hij niet zo dieplopend is kan het spinnerblad gebruik maken van lichtreflecties van de zon. Ik zou niet kunnen zeggen of dat nu voor meer vangsten zorgt; zelf had ik in ieder geval last van kleine baars die naar het spinnerblaadje hapte.Poldervaarten en poldersloten leken mij prima voor dit testaasje, vooral bij de Power Pike was de actie zeer goed in deze tijd. In tegenstelling tot de Rapex, die je agressief en snel binnen moet vissen en dat was nu niet bepaald dè techniek, met passieve rovers en troebel water. Helaas bleven de aanbeten weg die dag.

Duurzaamheid: De duurzaamheid van deze pluggen is niet heel super om het zo te zeggen. Het is erg licht (soms wel fijn), maar daardoor wel erg breekbaar/ deukbaar. De haken die er op zitten zijn wellicht scherp maar buigen snel uit. Je kan ze altijd nog vervangen door betere haken. De laklaag ziet er prima uit, maar ook hier is de duurzaamheid niet je van het. Ik heb er weliswaar nog niks op gevangen, toch denk ik dat snoekentanden er weinig van over laten…Verkrijgbaarheid: De verkrijgbaarheid is niet ruim. Er zijn een paar hengelsportwinkels in Nederland die iets van het merk Lovec Rapy heeft. Wel zijn er veel webshops die dit verkopen. Het enige nadeel hierbij is dat het Pools of Tsjechisch webwinkels zijn. Lovec Rapy heeft een eigen site (plus een Engelstalige variant).

Eindoordeel: Deze pluggen waren helaas niet van de beste kwaliteit. Het zijn in mijn optiek pluggen voor de beginner, die niet meteen de hoofdprijs wil betalen. In principe kun je er goed mee terecht in de polder. Samenvattend pluggen die hun werk doen, niet duurzaam zijn, maar dan ook relatief goedkoop!


  Voor de Pools pratenden onder ons...

Om de bijhorende reacties te bekijken heb je een account nodig.

Registreer of log in als je reeds een account hebt.

Leden

22082

Foto's

91912

likes

295