Tackle tests

Tackle Test: Rozemeijer Babyboom sinking

Naast het vissen met shads is het in deze tijd van het jaar meer dan de moeite waard om ook een doosje met pluggen mee te nemen. Sinds kort neem ik de Rozemeijer Babyboom mee naar de waterkant. Voor de tackletest kreeg ik twee uitvoeringen toegestuurd, namelijk de firetiger en de hot leopard. Op het eerste gezicht een tweetal regelrechte baarsbommetjes!

TEKST EN FOTO’S BERND VAN BROEKHOVEN

Merknaam: Rozemeijer
Productnaam:  Babyboom sinking
Type product: Plug
Lengte: 4,5cm
Gewicht: 15g
Duikdiepte: 15-60cm
Aantal per verpakking: per stuk
Kleuren: 5 kleuren
Winkeladviesprijs: 6,95 euro
Gebruikt hengelmateriaal: medium light spinhengelEerste indruk Toffe ondiepduikende baarsplugjes! De kleuren van de plugjes zijn fel, de oogjes van de plug kijken boos. Plugjes met een pittig uiterlijk, hunkerend naar succes. Klein van stuk met een mooi werpgewicht. Verder chapeaux voor de verpakking van de plug. Er is namelijk nauwelijks verpakkingsmateriaal gebruikt, wat dus goed is voor het milieu. Een plastic plaatje is voorzien met aan de ene kant de specs en aan de andere kant het productnummer en een nuttige boodschap: “Do not give anglers a bad name, dispose all of your rubbish properly”. Een heldere boodschap lijkt mij! De beschermhoesjes voor over de dreggen maken het helemaal af. Zo haken de pluggen niet in dingen waar ze niet horen.Praktijktest Voor de praktijktest ben ik naar het kanaal hier in de buurt gegaan met een niet al te lichte spinhengel. De aangegeven duikdiepte van de plug is 15-60cm heeft mij laten kiezen voor een stek met ondiepe oeverzones. Al bij de eerste worp kwam ik er achter dat de duikdiepte afhangt van de stand van je hengel. Bij het binnen spinnen terwijl je top naar beneden wijst duikt de plug dieper dan de aangegeven 60cm. Bij een neutrale stand zit je inderdaad rond de halve meter en als je de top omhoog houdt zit je op die 15cm. 80 of 100cm zou niet misstaan op de verpakking. Daarnaast zou je nog dieper kunnen vissen als je het plugje wat laat afzinken. Het plugje werpt als een tierelier. Handig als je wat grotere plakken water af wilt vissen. De dreggen slaan soms ineen. Bij een strakke worp en het goed afremmen van de plug vlak boven het wateroppervlak valt dat wel te minimaliseren. Ik had verwacht dat de plug meer aan de hengel zou trekken. De weerstand valt behoorlijk mee, waardoor het vissen alleen maar prettiger is.Vermoedelijk ook een mooi plugje om mee te trollen op wat ondieper water. Ik moest één van de testexemplaren een beetje bij tunen. Bijna standaard, er zijn maar weinig pluggen op de markt die “echt” recht zwemmen. Een plugje kan wel prettig vissen, maar het is natuurlijk helemaal fijn als je er ook wat mee vangt. De ratels hebben daar denk ik een positieve bijdrage aan geleverd. De baarzen knalden er tijdens de testsessies fel op!
Zelf heb ik geen filmmateriaal gemaakt van de actie van het plugje, wel kwam ik dit filmpje tegen van Rozemeijer prostaffer Thijs van der Sanden. Dit filmpje geeft prima de actie weer van het toffe plugje.Duurzaamheid De Babyboom lijkt me oersterk. Ik heb er nu verschillende keren mee gevist waarbij de plug herhaaldelijk rond gestuiterd heeft op en tussen harde stenen. Geen krasje te zien. Ook de duiklip is nauwelijks gehavend. Tezamen met vlijmscherpe vmc haken hebben we te maken met een hardcore baarsplug. Natuurlijk zullen andere rovers ook interesse kunnen tonen in de plug. Ik weet niet welk effect snoektanden hebben op de lak.

Verkrijgbaarheid De Babyboom is verkrijgbaar in één model namelijk 4,5cm, 15 gram, vmc 9650 dreggen, duikdiepte 15-60cm, ratelend en zinkend. Het kleurenpallet bestaat uit vijf uitvoeringen, namelijk (in volgorde op onderstaande afbeelding) red head, firetiger, blue gill, green perch en hot leopard. De adviesprijs is 6,95 euro. Maar voor een halve euro goedkoper ben ik ze ook tegengekomen op het net. Op het internet ben ik de Babyboom op verschillende adressen op voorraad tegen gekomen. Goed verkrijgbaar dus!Eindoordeel De Babyboom heeft precies waargemaakt wat ik er van verwacht had. Klein van stuk, mooi van gewicht, werpt als een tierelier, duurzaam en het vangt nog ook. De prijskwaliteit is onwijs goed in verhouding. Menig visser zal dik tevreden zijn over deze baarsbommetjes.

 

Om de bijhorende reacties te bekijken heb je een account nodig.

Registreer of log in als je reeds een account hebt.

Leden

22082

Foto's

91912

likes

295