Tackle tests

[Tackle Test] Storm So Run softbaits


De So-Run shads van Storm. Ooit van gehoord? Nee, ik ook niet. Maar daar gaat verandering in komen na deze test! 
Er zijn 2 typen shads uit de So-Run serie getest. De Hypno Grub en de Spike Tail.
Deze zijn in verschillende maten te krijgen. In deze test nemen we de 2” (5 cm) Hypno Grub en de 3” (7,5 cm) Spike Tail onder de loep.

Tekst en foto's: Chiel KoningINFORMATIE-
Merknaam: Storm
Productnaam: So-Ru: Hypno Grub/ Spike tail
Type: Softbait
Lengte: 2”/ 3”
Kleur: Silver Shiner/ Pearl Shad
Materiaal waar mee getest is: Shimano Beastmaster dropshot i.c.m. Daiwa Exceler  10/00 Diawa Tournament.

LUCHTJE- De So-Run shads zijn verpakt in een plastic mal, zoals we steeds tegen komen in de rekken van de hengelsport zaak. Wat me opvalt is dat de combinatie van de verpakking en de grijze shads er niet zo uitnodigend uit zien, in vergelijking met de felle kleuren van de So-Run serie. De Hypno Grub is een twister type en de Spike Tail is een shad met een speldachtig staartje. Beide shads lijken mij ideaal voor de dropshottechniek. De details zijn indrukwekkend en beide shads zijn ook voorzien van sleuven om een offset haak in te verstoppen. Op de verpakking staat dat er een geur is toegevoegd, maar naast het standaard rubber luchtje van de shads, ruik ik verder geen specifieke geur.TESTTIJD- Ik heb mezelf één visdag gegeven om de Hypno Grub en de Spike Tail te testen.
Met de bellyboot ga ik richting een plas om te dropshotten op baars. De Spike Tail lijkt me perfect voor het imiteren van speldaas en heeft mijn kleine voorkeur. Met de eerste aanleg steiger in zicht gaat de Spike Tail aan de haak. De Spike Tail ligt horizontaal in het water en, met af en toe een tik, laat ik deze een stukje opschuiven. Naast de stijger is het raak en de eerste school baarzen is gevonden. Samen met de gehaakte baars komt er nog een kleuterklas baarzen mee naar de oppervlakte. Niet de baarzen die je wekelijks in de Rovers voorbij ziet komen, maar het vermaak is er niet minder om.
Er worden een aantal baarzen op de Spike Tail gevangen.

TWISTER- Vervolgens dobberen we langs een hoge kade kant. Nu is het tijd voor de Hypno Grub.
Deze kleine twister heeft aan het einde van de staart nog een klein schoepstaartje, wat er voor zorgt dat de staart een mooie beweging maakt (zelfs met minimale bewegingen).
Er word een snoek gehaakt die deze bewegingen niet kon weerstaan, altijd spannend op de  dropshot montage met fluorocarbon, maar gelukkig zat deze prima gehaakt!

HYPNO- Verderop vinden we nog een school met baarzen die vanuit de begroeiing één voor één achter de Hypno Grub aan gaan. Er worden die dag nog een aantal baarzen gevangen op de Hypno Grub en ik sluit de test dag af met een mooie baars op de Spike Tail.DUURZAAMHEID- De Spike Tail en de Hypno Grub zijn stevige shads en zien er na een aantal baarzen nog goed uit. De Hypno Grub lijkt me iets kwetsbaarder omdat er aan het eind van de twisterstaart een schoepstaartje zit, maar dit lijkt me niet direct een probleem.


VERKRIJGBAARHEID- De Storm So-Run shads zijn in de Nederlandse webshops niet zo goed te vinden.


EINDOORDEEL- De, voor mij onbekende, So-Run shads van Storm hebben een goede indruk achter gelaten.
De Spike Tail vanwege zijn details en kleur. De Hypno Grub vanwege de soepele actie in de staart. Naast de goede indruk heb ik door de vangsten vertrouwen gekregen in deze shads en zullen deze vast nog een keer worden ingezet.

Om de bijhorende reacties te bekijken heb je een account nodig.

Registreer of log in als je reeds een account hebt.

Leden

21933

Foto's

92111

likes

291