Tackle tests

[Tackle Test] Voorstelronde #1

 

Tackle Test is terug, en hoe! Voor diegene die nog niet bekend is met de term Tackle Test hier heel kort enige uitleg: een team testers onderzoekt roofvismateriaal in de praktijk en maakt er een eerlijke review van waarin geen onderdeeltje van het product onderbelicht blijft! De opzet is dus nog hetzelfde, het team testers is echter wel wat veranderd. Tijd voor een voorstelronde! Deel 2 volgt morgen.Naam: Robert Noorland.
Leeftijd: 26 jaar.
Favoriete visserij: verticalen en diagonalen op baars en snoekbaars.
Favoriete watertype: de grote rivieren en rivierendelta.
Woonachtig in provincie: Zuid-Holland.
PR snoek: 116 cm
PR baars: 50 cm
PR snoekbaars: 99 cmVissen is iets dat ik al doe sinds ik mijn eerste zwemdiploma had. Het zorgt voor ontspanning en daarnaast is er een stukje spanning omdat je nooit weet wat je op een visdag gaat vangen. Alweer zo'n 15 jaar geleden, wist ik mijn eerste snoeken te vangen op een Ondexspinner. Deze eerste vangsten hebben zo'n indruk gemaakt dat ik vanaf toen voornamelijk op roofvis vis. Eerst hoofdzakelijk op snoek in de polders, vaartjes en kanalen. Maar al vrij snel ook diagonalend vanaf kribben op de rivier op zoek naar baars en snoekbaars.Ik ben een redelijk allround roofvisser maar het liefst vis ik toch wel op grote snoekbaars. Tegenwoordig meestal vanuit de boot maar ook werpend vanaf de kant blijf ik een mooie visserij vinden. Elk jaargetijden heeft zo zijn charmes en daar pas ik mijn visserij op aan.
Vanaf de seizoensopening vis ik graag werpend op baars en snoekbaars waarbij er soms mooie aantallen mogelijk zijn. Vanaf het najaar en in de winter vis ik veelal verticaal met groter kunstaas waarbij er niet veel maar wel grotere vissen uitkomen. Ook het half water vissen is een spannende visserij waarbij mooie vangsten mogelijk zijn.
Het komende seizoen wil ik me meer gaan richten op meerval en grote snoek. De eerste aankopen zijn al gedaan om een monstermeerval te kunnen landen. Wellicht dat we elkaar op of aan het water tegenkomen.

Naam: Bernd van Broekhoven
Leeftijd: 29 jaar
Favoriete visserij: Allround
Favoriete watertype: Allround
Woonachtig in provincie:  Zeeland
PR snoek: 115 cm
PR baars: 51 cm
PR snoekbaars: 91 cmMijn naam is Bernd van Broekhoven, aangenaam. Wellicht kennen jullie mij nog van de website baarsvissen.nl, maar misschien ook niet. Vissen stond jaar en dag vooral in het teken van de visserij op baars. Een visserij die ik nog altijd graag beoefen, maar tegenwoordig heb ik mijn bereik wat aangepast. Naast baars en snoekbaars is het is nu vooral snoek en zeebaars waar ik mijn zinnen op heb gezet. Vissen met natuurlijk aas, kunstaas met de spinhengel, vliegvissen met streamers. De interesses liggen lekker allround nu. Gezien ik in Zeeland woon ligt er veel water binnen handbereik. Ideaal voor het maken van korte sessies. Sinds april 2016 ben ik de trotse vader geworden van een zoon. Hij gaat dan ook wel eens mee naar de waterkant. Meestal valt hij dan vlug in slaap, prachtig toch! Ik kijk uit naar het moment dat hij het allemaal bewust mee gaat maken. Tot die tijd wil ik mijn visavonturen combineren met het uitproberen van nieuwe technieken en materialen. Daarom vind ik het ook leuk om mij weer bij de tackletesters van Roofvisnet te kunnen voegen. Ik heb er zin in en hopelijk is er uitdagend materiaal wat uitgeprobeerd mag worden. Hopelijk tot snel!Naam: Chiel Koning
Leeftijd:  31 jaar
Favoriete visserij: Diagonalen op snoekbaars
Favoriete watertype:  Kanaal/rivier
Woonachtig in provincie: Noord-Holland
PR snoek: 95 cm
PR baars:  49 cm
PR snoekbaars: 68 cmEen paar jaar terug ben ik via het roofvisforum in contact gekomen met een aantal echte roofviscracks. Na enkele meetings en visdagjes was ik gelijk om en wat eerst een onschuldige hobby was, veranderde in een echte 'rubberverslaving'. Meestal vanaf het kantje aan het kanaal, maar soms werden ook de rivieren bezocht. Vaak hing dit rubber boven een dropshotloodje, maar nu is toch echt de loodkop mijn favoriet. Ik vis het liefst op snoekbaars, maar ook kan ik mij in de koudere periodes wel vermaken met het struinend vissen op snoek. Sinds kort ben ik verhuisd en heb ik een 'zee' aan nieuw water voor de deur. Een hoop nieuwe meters maken dus, iets wat deze nieuwe Tackle Tester graag gaat proberen!

Naam:  Dax Koolhout
Leeftijd:  15 jaar
Favoriete visserij: snoek of snoekbaars
Favoriete watertype:  groot water
Woonachtig in provincie:  Noord-Brabant
PR snoek: 121 cm
PR baars: 50 cm
PR snoekbaars: 78 cmIk ben Dax en het liefst vis ik, uhhh... gewoon zo veel mogelijk! En dan het liefst op snoek of snoekbaars. Ik vis vaak met Thijs die sinds kort ook een Tackle Tester is. In principe vis ik het hele jaar op snoek, behalve als het te heet is. Dan bevis ik alleen nog maar de snoekbaars. Dit doe ik dan op de rivieren of aangrenzende plassen. Dat lichte pielwerk op snoekbaars is overigens niet aan mij besteed.

Groot water is m'n passie, het zoeken naar vis op groot en diep water is voor mij het interessantste wat er bestaat. Als je dat goed doet en dingen begint te ontdekken dan is de kans op megasnoek levensgroot! Ik ving op 11 november 2015 mijn eerste metersnoek, na lang zoeken en proberen was ze er dan: 121 cm! Wekenlang was ik in de wolken, direct verslaafd aan het grote water! Het kan pittige kost zijn, maar de aanhouder wint. Wie doorzet zal beloond worden.

Naam:  Jeroen van Rijn
Leeftijd:  22 jaar
Favoriete visserij: allround
Favoriete watertype: rivier
Woonachtig in provincie: Zuid-Holland
PR snoek: 119 cm
PR baars:  51 cm
PR snoekbaars: 81 cmHallo allemaal! Ik ben Jeroen van Rijn, 22 jaar en woon in Sleeuwijk een klein dorp aan de rivier de Boven-Merwede. Ik vis al sinds mijn vierde, uiteraard begonnen door met mijn vader mee te gaan om snoeken te vangen in de polders. Later is daar in de gesloten tijd ook het vissen op karper bij gekomen.Op mijn 16de heb ik mijn eerste bootje gekocht, een Pioneer 12 met een 4pk 2 takt motor. Een ligplaats in de haven erbij en het grote avontuur op de rivier kon beginnen. Na een aantal jaren komt het verlangen naar iets groters en snellers, een 4.30 m polyester met een 15 pk motor waren op dat moment genoeg en er ging weer een wereld voor mij open. Maar ook deze boot wordt op het moment van schrijven vervangen door weer een andere boot, binnenkort vis ik vanuit een echte vismachine, een Lund Fury 1600 en een 40 pk. Ik kan niet wachten op het nieuwe seizoen!Sinds de eerste dag vissen op de rivier ben ik hieraan verslaafd geraakt, het continu veranderende water door de stroming blijft mij bezig houden. De ene week heb je het door en vang je de ene snoekbaars na de ander en een week erop is het helemaal niks meer.
In de winter trek ik de aasvis achterna en vis ik voornamelijk in de  havens. Snoek is dan eigenlijk altijd het doel maar ook snoekbaars en grote baarzen komen regelmatig voorbij. In de rest van de seizoenen speel ik het liefst in op de omstandigheden. Stroomt de rivier nauwelijks, dan wijk ik uit naar bijvoorbeeld grote plassen. Mijn visserij speelt zich dus voornamelijk af op de rivieren. Voor komend seizoen verwacht ik dat hier iets meer variatie komt. Toch blijft er één ding duidelijk: rivier zal voorlopig mijn favoriet blijven.

Naam:  Job Vissenberg
Leeftijd:  37 jaar
Favoriete visserij: Snoek, baars en snoekbaars
Favoriete watertype:  Geen voorkeur
Woonachtig in provincie:  Noord-Brabant
PR snoek: 110 cm
PR baars: 40 cm
PR snoekbaars: 87 cmMijn naam is Job Vissenberg. Ik werk als leraar biologie op een middelbare school. Op maandagochtend show ik graag mijn vangsten van het weekend op het smartbord in de klas. Er zijn dan ook genoeg pubers in mijn woonplaats die ik gevraagd en ongevraagd van mijn hobby laat meegenieten.
Sinds ik op zevenjarige leeftijd van mijn buurman een bamboehengeltje in mijn handen gedrukt heb gekregen was ik hooked. Ik heb vele uren doorgebracht bij de vijver om de hoek, waar ik met een stukje brood aan de haak leuk m’n visjes ving. Als lokvoer gebruikte ik de kruimels die de bakker voor me uit zijn snijmachine haalde. Een heerlijke tijd.
Tegenwoordig ligt mijn grootste interesse toch wel bij het vissen op roofvis. Met name actief op zoek gaan naar de vis en deze weten te verleiden tot een aanbeet geeft me de meeste voldoening.
De visserij op snoek, baars en snoekbaars vind ik geweldig, hoewel de nadruk de laatste tijd wat meer verschoven is naar de laatstgenoemde soort.
Mijn grote hobby binnen het vissen is het maken van mijn eigen softbaits. Het maakt voor mij de uitdaging en de kick veel groter om iets op je eigen creaties te kunnen vangen. Ik vis dan eigenlijk ook met niks anders meer. Voor het Tackle Test Team maak ik hier natuurlijk graag een uitzondering op!

Morgen wordt de rest van het nieuwe Tackle Test team aan jullie voorgesteld!

 

Om de bijhorende reacties te bekijken heb je een account nodig.

Registreer of log in als je reeds een account hebt.

Leden

21933

Foto's

92111

likes

291