Film uitgelicht

VIDEO: Brugsnoekbaars

Je kent het wel, de gesloten tijd nadert en de avonden worden al wat langer. De zomeravonden staan gevoelsmatig dus al voor de deur, maar nu is het eigenlijk nog net te vroeg om 's avonds na het eten uren te maken. In no-time is het weer donker. Dan kun je natuurlijk beter gewoon op het water eten om het maximale eruit te halen!

Tekst, foto´s en video: Simon Torenbeek en Stef Jansens

Het maximale eruit halen, dat is wat we gedaan hebben!

LUXE POSITIE- Zowel Simon als ik bevinden ons in de luxe positie dat we onze vrijdagmiddagen zo af en toe vrij kunnen maken. Om te gaan vissen bijvoorbeeld. Dit hebben we 3 vrijdagen op rij gedaan, de drie vrijdagen voor het gesloten seizoen. Als we een beetje snel te werk gaan kunnen we beide rond half 3 aan het water staan. Met wat inspanning ligt de boot dan om 3 uur visklaar in het water en is er nog een uur of 4 aan vistijd over. Ruim voldoende tijd dus!

DIK ONDIEP- De visserij blijkt top te zijn, iedere avond vangen we een prachtig aantal snoekbaarzen. Soms met mooie uitschieters. De laatste avond is het helemaal genieten; ons vermoeden dat de snorkels zich opmaken voor de paai en daarom weleens ondiep zouden kunnen liggen blijkt te kloppen. Al na 3 worpen op het ondiepe knalt een donkergekleurd mannetje op de dropshotmontage. Het is nog een dikkerd ook! Na nog een aantal vissen op het ondiepe blijkt het gemiddeld formaat hier een stuk groter te zijn, bovendien komen de aanbeten belachelijk hard door! Helaas is het seizoen nu gesloten, we zijn maar wat benieuwd hoe de visserij daar nu is... Maar daar moeten we dus nog even op wachten.

 

Om de bijhorende reacties te bekijken heb je een account nodig.

Registreer of log in als je reeds een account hebt.

Leden

21933

Foto's

92111

likes

291